Witam wszystkich, mam mały problem z moim Amortyzatorem, od pewnego czasu dziwnie strzela, tzn w momencie kiedy pracuje (tak po wejściu ok 2-3cm goleni) wydaje dzwiek jakby coś metalowego uderzało o siebie, okazuje sie ze jest to coś zwiążanego z tłumikiem pomieważ po rozkręceniu i wymontowaniu tłumika wszystko było ok. Jedyne co mnie zdziwiło to, to iż tłumik pracuje dość dziwnie tzn w pierwszym momencie jego skok jest jakby pusty tzn jakby nie miał oleju a dobiero po ok 2-3 cm czuć ze pracuje olej, najprawdopodobniej własnie w momencie kiedy amor "dochodzi do tego oleju" jest ten dziwny dzwięk... prosze o jakąś pomoc?? myślałem np o zmiejszeniu skoku aby amortyzarot zaczynał prace własnie od tego momentu gdzy pracuje "z olejem". A chciałbym dodać ze z amortyzatora był wyciągnięty elastomer (nie przezemnie, takiego kupiłem, bez elastomera). Ale chodził bez problemów. Prosze tylko bez głupich komentarzy ze rst to shit itp.. niestety niestać mnie na nic lepszego....
Dziękuje za wszystkie rady..
Pozdrawiam...
Problem z RST Gila T5 PLus SL
Problem z RST Gila T5 PLus SL
Przyjaciół trzymaj blisko, a wrogów jeszcze bliżej... :>