Manitou Nixon
-
- Kontakt:
"No najlepiej :) Choc to i tak dolna granica. Reszty nie chcialo mi sie czytac. Ale pewnie Max Cie zripostuje zaraz."
Hahahahah buaaaaaaaaaaahahaha
jak doczytalem sida posta to juz dalem ctrl+c i mialem wklejac a potem czytam twoj i LOOOOOOOOL ;d hihhiihihihi
Ale ja wcale nie uwazam ze jak cos jest lekkie to jest do dupy, ale po co? Bez przesady, niech nie wazy tony ale niech zapewnia komfort psychiczny. Ja akurat mam manie i patrze na wszystko jak ruski - wielkie - dobre. Wiem ze nie zawsze tak jest ae ja tak lubie i daje mi to pewnosc siebie. Ale ja mam spaczone pojecie roweru, jednak wydaje mi sie ze 16kg rower do hc dh to juz jest przegiecie paly... Po prostu ja bym takiego nie chcial ;]
Zaladowlem tera amor showa - 220 skoku , super sprawa, ultra sztwyny , niezniszczalny i jestem z niego zajebiscie zadowolony.
Teraz w zderzeniu z samochodem mam szanse ;d I mnie sie to podoba .
A jak ktos chce to niech kupi ten 16kg bo tak lubi. I dobrze ze rynek sie rozwija i kazdy moze znalesc cos dla siebie, ja tylko wyrazilem opinie iz taki rower miejsca w moim pokoju nigdy nie zagrzeje.
Hahahahah buaaaaaaaaaaahahaha
jak doczytalem sida posta to juz dalem ctrl+c i mialem wklejac a potem czytam twoj i LOOOOOOOOL ;d hihhiihihihi
Ale ja wcale nie uwazam ze jak cos jest lekkie to jest do dupy, ale po co? Bez przesady, niech nie wazy tony ale niech zapewnia komfort psychiczny. Ja akurat mam manie i patrze na wszystko jak ruski - wielkie - dobre. Wiem ze nie zawsze tak jest ae ja tak lubie i daje mi to pewnosc siebie. Ale ja mam spaczone pojecie roweru, jednak wydaje mi sie ze 16kg rower do hc dh to juz jest przegiecie paly... Po prostu ja bym takiego nie chcial ;]
Zaladowlem tera amor showa - 220 skoku , super sprawa, ultra sztwyny , niezniszczalny i jestem z niego zajebiscie zadowolony.
Teraz w zderzeniu z samochodem mam szanse ;d I mnie sie to podoba .
A jak ktos chce to niech kupi ten 16kg bo tak lubi. I dobrze ze rynek sie rozwija i kazdy moze znalesc cos dla siebie, ja tylko wyrazilem opinie iz taki rower miejsca w moim pokoju nigdy nie zagrzeje.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
wszystko bez przesady - moj point wazy (teraz) kolo 15 kg. i jest mi tym dobrze, aje rade. wszystko bez przesady, ale jedno czego BARDZO nie lubie to oszczednosci masy :) tak jak jest z moim dnm. korobna - kostka alu. podkowa - scieta na rowno. lagi 32. i wyglada pancor. a nie jakies marcoki z podkowa w ksztalcie m (brrrrr) czy te zdjecia polamanych dj. jakos to do mnie nie przemawia. wazne jest zeby miec komfort psychiczny na sprzecie.
a i na moim rowerze sporo osbo co jezdzi na czyms pokroju rst z przodu (lekki w porownaniu z moim amorem) to ciagle dziobaki zalicza :D bo ciezkie to to jest i jak ise nie umie to bywa licho :P
a i na moim rowerze sporo osbo co jezdzi na czyms pokroju rst z przodu (lekki w porownaniu z moim amorem) to ciagle dziobaki zalicza :D bo ciezkie to to jest i jak ise nie umie to bywa licho :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Jak rama Santa Crusa + 888 moze nie dawac psychicznej pewnosci! NIe kumam tego?! A v10 daje Ci pewosc? Wiadomo wszytsko mozna polamac, nawet Twoj ultra ciezki i sztywny widelec z 220 mm skuku... ale ja mowie o bardzo przyzwoitym wykonaniu i bardzo przyzwoitej masie...
Tak czy siak uwazam, ze nowy widelec Nixon, moze byc bardzo interesujacy do jakis dualowych sztywniakow i mniejszych fuli w stylu a-zona czy cos. A ze ma regulacje lepiej dla niego... tylko niestety pewnie bedzie slono kosztowal... juz same shermany sa drogie :/
Tak czy siak uwazam, ze nowy widelec Nixon, moze byc bardzo interesujacy do jakis dualowych sztywniakow i mniejszych fuli w stylu a-zona czy cos. A ze ma regulacje lepiej dla niego... tylko niestety pewnie bedzie slono kosztowal... juz same shermany sa drogie :/
-
- Kontakt:
No i chcialem dodac, ze jak cos mi daje pewnosc na trasie to jest dobrze trzymajacy amor (kolo dobrze sie trzyma ladnie wybiera, dobre tlumienie ma, zeby mnie z roweru nie wysadzic itd....) i ogulnie jest na wysokim poziomie technicznym... a nie na wysokim poziomie masy :/ Bardziej mnie interesuje, zeby chample dobrze dzialaly lekki sprzet latwiej zatrzymac) niz zeby rower przezyl spotkanie z drzewem... bo mnie sie moze nie udac przezyc :/ A zeby cos dobrze dzialalo nie musi byc ciezkie... i wystarczy zeby bylo robione z wyobraznia... a nie jak korony DJ i Drop Off-ow ktore mogly by wazyc tyle samo, ale nie pekac :/ Blad konstrukcyjny :/
No wlasnie co z tym shermanem?
No wlasnie co z tym shermanem?
ach tyle problemow co ja mam z ta regulacja skoku to juz kierwa przegiecie :/ na najtwardszej sprezynie ono nie dziala :| musze miec pod kapslem 3mm podkladek zeby to mialo odpowiednie miejsce zeby skok zmienic i tak to jest na styk prawie :<kurwa nie wiem czy to mi zle zlozyl ten kolo czy cos sie znow zjebalo :/ bo jak by bylo bez podkladek to za nic skoku nie zmienisz . (ten drut sie nie obroci o taki kat o jaki powiniec) na miekkiej sprezynie to dziala w miare na 2mm podkladek ale kiedys dzialalo normalnie bez zadnego pierdolenia sie :/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja tam mojemu bejbe bede ufac...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... gory=35592
Taki sam bedzie , inny adapter pod tarcze.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... gory=35592
Taki sam bedzie , inny adapter pod tarcze.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
temacik pewnie zleci w dol dopoki ktos kto go nie ogladal nie przeczyta o nixonie i nie zalozy nastepnego lub nie pojawi sie w sprzedazy :P a swoja droga ja bym chcial miec tego amora naprawde ale pewnie jak ktos napisal cena bedzie wyzsza niz shermana, ktory jak dla mnie bedzie pewnie szczytem mozliwosci finansowych... no ale zobaczymy jak bedzie....
a swoja droga jezdzi ktos na shermanie oprocz troyo? mozna wiedziec jak sie spisuja?
a swoja droga jezdzi ktos na shermanie oprocz troyo? mozna wiedziec jak sie spisuja?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=241042