sidehop, pogo?

adibest
Kontakt:

sidehop, pogo?

Post autor: adibest »

Cze
mam pytanie, ostatnio katuje skakanie na tylnym kole bo jakoś nigdy mi sie za bardzo nie chciało tego ćwiczyć a teraz mnie wzięło na takie różne trialowe sztuczki typu pedal kick itp. itd a żeby je dobrze wykonywac to skakanie na tylnym chyba jest podstawą. Jka narazie udało mi sie skoczyć 8x max, normalnie skacze tak z 5-6x, dzis katowałem to praktycznie cąły czas aż mnie coś w plerach zaczęło napieradal.ać ale mniejsza o to. Mam pytanie bo chce sie jak najszybciej nauczyć tak żeby na luzie skakać ile wlezie na kole i kiedyś słyaszałem że należy koło chyba opieraż np. o jakiś murek czy np. śmietnik betonowy i chyba zaciskać oba hample i podskakiwać, podobno to pomaga i potem jest łatwiej skakać na kole. Jeżeli wiecie co i jak to napiszcie mi jak najszybciej sie tego dobrze nauczyć, jak trzymać nogi bo chyba ugięte w kolanach o ile wiem, no i jak z tym opieraniem koła o jakieś murki itp. (trzeba wtedy oba hample zacisnąć i tylko tylnym kołem podskakiwac po ziemi czy moze przednim opartym o cos też?). Druga sprawa to ten sidehop, chciałbym sie tego nauczyć a jakoś mi nie wychodzi, próbowałem tak jakby bokiem do czegoś stawać i sie jakoś w tą strone odchylac i wogóle ale jakoś mi nieszło takie skakani. Jak mam sie tego uczyć bo nie wiem, mam takie wrażenie że jak sie na tylnym naucze dobrze skakać (na boki) to mi bedzie łatwiej z ttym sidehopem ale nie wiem. Z góry mówie że sie nie opierdalam bo jak sie uwziąłem to sie jakoś naucze ale pomóc byscie mogli żebym uczył sie prawidłowo.
Pozdro
Garwol
Kontakt:

Post autor: Garwol »

Przede wszystkim mega sprawny tylny hamulec i tylko jeden palec na klamce.
Jak podskakujesz i czujesz że lecisz na przód to troche popuszczasz hampla i lekko podpedałowujesz podczas skakania. A z tym murkiem pod przednim kołem to dobre jest w bardzo początkowym stadium nauki. Jak skoczyłeś 8 razy to myśle że masz już to za sobą. A poza tym to ćwiczyć i ćwiczyć i z czasem samo przyjdzie. A wogóle to http://www.velo.com.pl/szkola.htm albo nawet opcja szukaj :)
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
adibest
Kontakt:

A jak jest z tym powietrzem w tylnym kole, tzn. łatwiej jest sie uczyć na miękkiej oponce czy nie bo trialowcy chyba skaczą na takich racezj mało dopompowanych?
Dziś ćwiczyłem to skakanie ale jakos oporowo mi to idzie, udało mi sie kilka razy skoczyć tak 5-6x a więcej za nic nie moge teraz, ciągle mnie przechyla albo do przodu albo do tyłu. Staram sie skakać leciutku prawie w miejscu żeby sie nie męczyć. Jak jest z ugięciem nóg w kolanach, bardzo muszą byc ugięte i jak z rękoma??
PS- używałem wczoraj opcji "szukaj" no i o sidehopie nie było nic a o pogo nie to co chciałem.
adibest
Kontakt:

No spuściłem tego powietrza troche z koła tylnego i prosze skoczyłem 12x !
Fakt że tylko raz mi sie udało tyle ale to i tak zajeb.iscie. Wazne ze idzie coraz lepiej
BMBL
Kontakt:

Post autor: BMBL »

...a jak jest z obracaniem się skacząc w miejscu ??? Jak to zrobić??? cza skręcać kierą czy coś może nogami robić, albo całym ciałem??? Mnie się udało dotąd 4x skoczyć :/ . Załamka, bo od dwóch tygodni to katuje i żadnego postępu nie widzę :/.
Ps. a jak jest z sidehopem, bo jak próbuje w miejscu skoczyć to mi się nogi włączają i skacze do przodu...
Ps2. adibest jekie masz teraz ciśnienie w tylnej gumce ?

Pozdro
adibest
Kontakt:

Poskakałem dziś troche ale więcej niż 8x mi sie nie udało niestety.
BMBL Ja spuści łem tak na oko z połowe powietrza wczoraj i było ok, ale dzis dopompowałem troche żeby nie katowac obręczy, zresztą kijowo sie jeździ jak jest za miękkie a w końcu nie bede tylko cąły dzien skakał bo tez można pierdolca dostac i wogóle wnerwiające to jest. Zwykle jak przychodze i zaczynam na spokojnie skakać, jhak jestem nie zmeczony to mi idzie dobrze a potem coraz gorzej.
BMBL
Kontakt:

Post autor: BMBL »

... i te odciski na łapach :/ ehhhh ide poskakać... ;]
ODPOWIEDZ