Austria-Lipiec

Jasiu
Kontakt:

Austria-Lipiec

Post autor: Jasiu »

Siemacie.
Szukam chetnych na wyjazd do austri na 9 dni w tym 7 dni jazdy. Mniej więcej w połowie lipca. Są 4 miejsca a impreza kosztuje 1290 pln. Najchętniej bym widział osoby pełnoletnie lub prawie pełnoletnie żeby grupa była w podobnym wieku, ale to nie jest żaden warunek tylko takie moje widzimisie :p . W sumie to tyle, chętnych prosze o telefon pod nr.604136854.
Pozdro dla wszystkich.
Jasiu
Kontakt:

Mozna też pisać na gg.4762503 lub e-mail StarRuner@hotmail.com To chyba wszystko.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

xc wycieczki ? czy fr ?
Jasiu
Kontakt:

freeride dual i dh
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Chętnie bym się zabrał tylko ze jak kupie nowy rower to raczej nie będę mieć tyle kasy ale może coś się skombinuje. Jak już bym pojechał to alkohol to była by codzienność ... :P
The Power Is On Your Side !!!
Jasiu
Kontakt:

No prost integracja musi być, ale ja tam głównie pojezdzićjade, bo w polsce taqkich warunków nie znajdziesz. A zresztą zobaczcie sami jtronkę jednej miejscówki www.bikepark.at. Największy park rowerowy w europie.
buba
Kontakt:

Post autor: buba »

To moze byc super! Polecam.

Ja jezdzilem w podobnym miejscu ale we wloszech - zajebista sprawa. Wygladalo to tak, ze zjazdy organizowal taki niby rowerowy salon pokazowy w ramach testow tego co sprzedaja (ale mozna bylo oczywiscie pojezdzic na wlasna reke). Umawialo sie na konkretny dzien, potem raniutko szlo do tego salonu. Na miejscu dobieralo sie rowerek wg upodoban (wszystko fulle, wysokie modele, full wypas) lub przywozilo wlasny. Mozna tez bylo dobrac zbroje czy ochraniacze. Wybieralo sie tez trase - lajcik, srednia, lub hardcore. Potem ludzi na jedna trase pakowali razem z bikami do pierdolnego busa i jazda na gore. Na gorze siusiu, picie, dojazd do startu i.... jazda! Z grupa jechalo dwoch tzw opiekunow - taka pomoc na wszelki wypadek. Ludziska w roznym wieku, obudwu plci i roznych narodowosci. Ja jechalem z wlochami, dwojka polakow i jakimis niemcami. Wlosi to byli glownie weterani, ktorzy znali trase i zapier***** na maksa - polowa miala zwir pod skora od gleb ;) Ciekawa byla parka niemcow - facet i babka. Jechali pierwszy raz po poltora roku przerwy - okazalo sie, ze te poltora roku wczesniej, kobitka przewrocila sie dokladnie na tej samej trasie i na pol roku wyladowala w szpitalu (pol twarzy do wymiany), potem rok rehabilitacji. Przyjechali, zeby przelamac jej leki. Twarda laska ;) Trasa zajebista - wiekszosc to kamienna sciezka po lupkach, szeokosci 1,5 do 3 metrow. Na czesci z jednej strony pionowa sciana w gore, z drugiej pionowo w dol bez zadnej barierki - adrenalina tryska uszami. Pozostala czesc to piaszczysta sciezka, raczej techniczna, troche hop. Trasa byla dluga - nie pamietam, ale z 2.500 m roznicy poziomow. W polowie trasy przerwa na siusiu, zarelko i odpoczynek. Generalnie - naprawde zajebista sprawa. Dlaczego u nas nie ma takich???
Aha - to nie byla najtrudniejsza trasa - miala chyba ze 3 gwiazdki, a te najtrudniejsze oznaczone byly czterema.
Naprawde super sprawa! Polecam!
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

cholera my tam jedziemy pod koniec lipca, ale jak Ci wyszlo to 1290 zeta?? przeciez tam karnet kupic trzeba i inne, oplata klimatyczna to juz 12 E ;/ na 9 dni. To jest super miejsce bylem tak juz dwa razy i powiem wam ze swietnie to wyglada.!! i mozna wypozyczyc Stab primo i jezdzic caly dzien:D
www.hcfr.pl !!
rockym
Kontakt:

Post autor: rockym »

Bkillah ile Ciebie wyniosły koszty wyjazdu???
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Qrwa ja chce tam być...
Niestety pojade z bajkiem tylko na słowacje o tam maja zajebiste góry na których da sie frirajdowć:P

bkillah --===> ile to razem kosztowało?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
Bkillah
Kontakt:

nie bylem tam na rowerze - niestety. ale zakwaterowanie kosztowalo mnie 244 E na 4 osoby na tydzien, dojazd to jest 1100 km w jedna strone, plus winietki, ubezpieczenia klimatyczne, no i karnety tam. troszke wynioslo by jesli bym byl jeszcze z rowerem.

jesli jezdzisz tydzien to lepiej kupic karte sesion ticket 180 E ( na siedem dni to jest 3 dni +4 dni = 177,5 ) a znajac polakow jakos da sie ta karte przekazac:P

czyli szybko liczac 180+61 = 241 E tj. 241*4,9 = 1200
jeszcze dochodzi dojazd, kasa na "mandaty" :P

i jedzenia.

Co do mieszkania to jest dosc dobry hotel bo mam w nim znizki:P 4 geiazdki, basen , sauna wypas mega wszytsko.

a jeszcze trzeba liczyc kase na dojazdy i jedzenie i piwko:D:D:D

to jest kolo 2000 tysi wyjazd no plus opony i czesci ktore napewno sie spierdola.

( w gore nie bierzcie tiog factory bo sie skoncza zanim zaczna;/ )
www.hcfr.pl !!
Bkillah
Kontakt:

ojej zapomnialem mam znizke 15% na skipass(??):P hehehe

to moze taniej troszku wyjsc ale jest to droga wycieczka... no i jeszcze kochane ceny w ojro;/
www.hcfr.pl !!
Jasiu
Kontakt:

Podtawową sprawą jest to że ja tego sam nie organizje tylko robi to firma. W zwiazku z tym firma ma zniżki na wszystko. W cene nie są wliczone karnety, ale koleś mi mówił że ze zniżką to wychodzi około 15euro dziennie.Druga opcja jest taka że jedziemy tam vanem(dlatego max. tylko 6 osób) i można się dogadać z kierowcą żeby wwoził na góre. zakwaterowanie jest w apartamencie,dziś będe znał szczegóły to może napisze więcej.
Bkillah
Kontakt:

tak tez sadzilem ze robi to jakas firma. my jedzienmy pod koniec lipca w dwa samochody z przyczepami na rowery i sprzet. jesli chpdzi o wwozenie na gore to: jest troszke inaczej, zeby tam jezdzic musisz miec skipasz(??) . mozna by dogadac termin i jechac w podobnym:P

jak sie czegos dowiem ( bede dzwonil w sprawei apartamentow) to napisze.

pozdro
www.hcfr.pl !!
Jasiu
Kontakt:

Są jeszcze 2 miejsca chętnych prosze o kontakt
ODPOWIEDZ