karty graficzne....eeee...
karty graficzne....eeee...
jakbys sie ktos wypowiedzial kto sie zna to bede wdzieczny
aktualnie mam gf 5700 ale chcialbym cos lepszego
no wiec jaka karta najlepsza do 700 zl??
czym sie rozni pci-e od agp ?
aktualnie mam gf 5700 ale chcialbym cos lepszego
no wiec jaka karta najlepsza do 700 zl??
czym sie rozni pci-e od agp ?
.........hmmmm......e... tam....smiejmy sie:)
ja tez mailem rozkminke na temat karty graficznej ale wybralem gf 6200 w ktorym zmienilem biosa :] i odblkowalem potoki i sie zrobil 6600 <prawie:> pci-e ma wieksza przepustowosc niz agp <i dlatego pcie jest szybsza magistrala> dlatego np. jak lekko podkrecilem moja 6200 to i tak osiagi tylko lekko wzrosly dlatego ze agp ma mniejsza przepustowosc niz pcie.. :[ choc u mnie na athlonie xp 1,6 512ramu gf 6600 itp. muli mi sie trs 2004 <symulator koleji] :[
PCI-Express jest to nowe lącze, więc musisz mieć płyte główną, która je posiada. Jest ono nawet sporo szybsze od AGP. A jeśli chodzi o karte, to polecam albo
ATI Radeon 9600XT z 256MB pamieci DDR
http://www.sirius.pl/product.php?action ... 7380&sid=1
albo ATI Radeon 9600XT VIVO
http://www.sirius.pl/product.php?action ... 0058&sid=1
Karty są prawie identyczne, druga jest troche droższa, ponieważ oprócz wyjscia TV (jakos obrazu na telewizorze w kartach ATI jest super, nie to co GF) posiada ona również wejście TV.
ATI Radeon 9600XT z 256MB pamieci DDR
http://www.sirius.pl/product.php?action ... 7380&sid=1
albo ATI Radeon 9600XT VIVO
http://www.sirius.pl/product.php?action ... 0058&sid=1
Karty są prawie identyczne, druga jest troche droższa, ponieważ oprócz wyjscia TV (jakos obrazu na telewizorze w kartach ATI jest super, nie to co GF) posiada ona również wejście TV.
nie bierz żadnego radka z seri 9600 bo to badziew jak za taką cene... Lepiej weź GF 6600 - do 700 zyla będzie to najlepszy wybór w porównaniu do starego już radka 9600 nawet XT, pro, czy dupe SE podetre...
zresztą poczytaj sobie --> www.tweak.pl masz tam w pizdu i jesczze troche topiców o grafikach ...
zresztą poczytaj sobie --> www.tweak.pl masz tam w pizdu i jesczze troche topiców o grafikach ...
Destroyer DS2 + Duro '05 , Moto + Pure4130 i troche innej szpeji...
gg:5900968
gg:5900968
-
- Kontakt:
Moim skromnym zdaniem, Gf i Ati sa dobre, z tym, że nawet pozornie zajebista karta GF będzie ch****a, jak jest produkcji byle jakiej firmy, Ati ma odpowiedniki kijowych Gf, więc najlepiej niekupować, ani jednych ani drugich czarnych serii. Są po obu stronach podele warte uwagi, kup jakieś czasopisno, tam są testy sprzętu, albo poszukaj, internet masz. Zaletą Gf jest jednak to, że gry są raczej robione pod te karty, są bardzie kompatybilne z grami.....tak było kiedyś, ale myślę, ze teraz jest podobnie......znam ludzi, co chwalą Gf i Ati, ja mógłbym mieć zarówno jedną jak i drugą, więc rób jak chcesz, ale wybierz dobry modej, żeby się nie zestarzał za szybko........
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
Pojsc pojdzie, a jak to juz inna kwestia...
Ja mam do sprzedania radka 9700 PRO @ prawie xt , 2 wiatraki 80x80 , radiaki ocz na memorkach i tranzykach. Puszcze za 550zl.
To zabija te wszystkei 9600xt, na cholere 256 ramek z kiepskimi tajmingami jak karta i tak nie pociagnie dobrych 128mb danych. 9600 to 4 potokowiec, przezytek w tych czasach...
Pci-e ma sens jak masz mocna karte, bo na cholere ci przepustowosc ktorej karta nie wykorzysta prawie nigdy ;/
700zl to troche malo, najlepsza opcja w tej chwili to faktycznie x700 , tyle ze to praktycznie to samo ( wydajnosciowo ) co moj radzio a drozsze ;)
Ja bym pozbieral jeszcze troszke kaski i kupil x800 XL na pci-x.
Karta jest wyjebana, to jest to samo co x800xt tyle ze z troche nizszymi zegarami ( kreci sie tak samo jak xt... ) , ma duuuzo mocy, i jest tania - 1200zl mozna kupic, x800xt sa sporo drozsze.
To jest najlepszy wybor obecnie.
Ja mam do sprzedania radka 9700 PRO @ prawie xt , 2 wiatraki 80x80 , radiaki ocz na memorkach i tranzykach. Puszcze za 550zl.
To zabija te wszystkei 9600xt, na cholere 256 ramek z kiepskimi tajmingami jak karta i tak nie pociagnie dobrych 128mb danych. 9600 to 4 potokowiec, przezytek w tych czasach...
Pci-e ma sens jak masz mocna karte, bo na cholere ci przepustowosc ktorej karta nie wykorzysta prawie nigdy ;/
700zl to troche malo, najlepsza opcja w tej chwili to faktycznie x700 , tyle ze to praktycznie to samo ( wydajnosciowo ) co moj radzio a drozsze ;)
Ja bym pozbieral jeszcze troszke kaski i kupil x800 XL na pci-x.
Karta jest wyjebana, to jest to samo co x800xt tyle ze z troche nizszymi zegarami ( kreci sie tak samo jak xt... ) , ma duuuzo mocy, i jest tania - 1200zl mozna kupic, x800xt sa sporo drozsze.
To jest najlepszy wybor obecnie.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com