czy ten amortyzator jest cos wart???

BanTir
Kontakt:

Post autor: BanTir »

ja mam duro z srebrnymi goleniami kilka przerobek ze skokiem i oleje i chodzi jak po maselku rowniutko i dobrze tlumi, co do wytrzymalosci waze sporo i nie zbyt go oszczedzam a chodzi bez problemow
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

Wójt_15 w xc raczej nic ci sie nie stanie :P
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
Bartas
Kontakt:

Post autor: Bartas »

a co się tak do kurwy nędzy tego duro czepiacie?
ja mam i nie narzekam
nie każdy jeździ na bomberze
nie każdy ma tyle kasy (sorry zarobasy, ale nie należymy chyba do tej samej klasy społecznej)
lol
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=81335
liquid
Kontakt:

Post autor: liquid »

oj BARTAS popieram niestety.

Tak apropo jakiegos wpisu to forum nie "schodzi na psy" lecz staje sie forum tylko dla najbogatszych bikerow polski, wspomnienie o czyms tanszym czy gorszym od DJ III to wrecz grzech po ktorym zostaniesz zjechany itp.

to forum jest chyba dla ludzi a nie dla egoistow myslacych tylko o swojej kasie i kochanych Marcokach za 3 tyisiaki... ;P
liquid
Kontakt:

Post autor: liquid »

Poprostu tak mnie ciagle korci zeby napisac co mysle o tym zachowaniu ze... na prawde no
Bartas
Kontakt:

Post autor: Bartas »

dobrze że ktoś się ze mną zgadza !!
dzięki liquid
szacuneczek
:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=81335
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

wy wrzyscy jestescie SMIESZNI ( zwolennicy marcokow i przeciwnicy DURO ) mam duro od ok 15 miechow jerzdzony w 4X a po zmianie ramy jakis czas w DH (kilka wyjazdow do czech) i nie mam zadnych luzow mam jeszcze 2 kumpli z duro i z doswiadczenia wiem ze duro lamie sie tylko w STREET'cie i jak ktos nie umie jezdzic. A marcoki Buchahaha to kicha
w moim miescie 2 striciaszy (cipy) lamia je non stop ale caly czas upieraja sie ze to swietny amor np:DJ '05 po 2 tygodniach stracil tlumienie i chodzi jak muj stary RST capa t4
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

powiedz mi w tajemnicy po co odswiezales tak stary temat ?.....znowu ktos sie nudzi i chce sie klocic...

teraz to naprawde wezcie zablokujcie ten temat
www.mm-foto.pl
CesasH21
Kontakt:

Post autor: CesasH21 »

Tez mam duro ... tez go nie oszczedzam ... i tez jak narazie jest wszystko OK ... jezdze na nim juz jakies pół roku ... nie ma luzów ... nic nie pęka ... widząc jak ktos pisze o nim "gówno" to mnie torszke trzesie bo zazwyczaj sa tu ludzie ktorzy nie mieli z nim stycznosci albo ktorzy to znaja kogos komu pękł ... jak ktos nie umie jezdzic to nawet DJ'ke złamie :| i niech niewypowiadaja sie osoby ktore na nim nie jezdzily ... bo takie pierdolenie "aja slyszalem ze pekaja ... mojemu znajomemu pękł ..." to se mozna w dupe wsadzic ... jakos nie spotkalem sie zeby ktos napisal " MI pękł w tym i tym miejscu" tylko zawsze w osobie trzeciej ... sranie w banie ...
:] Bike4EvEr !
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

dokladnie tak kazdy nie mial DURo albo jego kolega ma kolege ktory ma kolege itd ktory zlamal

a droze ten temat dalej poniewarz istnieje ( niestety )grupa kasiastych gosci na ktora stac na zakup marcokow a jak zlamia to wupi niowy i nikomu nie powie a dalej bedzie sie upierac ze marcoki sas the best .

PS:na tuning DURO nie trzeba njic wydac zero kasy (chyba ze ole ktory jest w srodku sie wyleje to trzeba oczywiscie kupic nowy.

Tuning duro
DURO ma sprezyny zamoczone w zamknieych kopielach olejowych (lewa prawa golen)
Kiedy siedzisz na rowerze (amor z przodu :) ) w lewejk goleni znajdziesz sprezyne z elastomerem w tytce( metalowa/alu nie wiem) kapsel gorny delikatnie otkrecamy (delikatnie bo jest malutki gwint) kiedy nie ma juz kapsla naciskamu na amor delikatnie tak by sprezyna troszke i delikatnie ja wyciagamy ( nic sie nie boj olej nie wyplynie ale ze sprezyny bedzie sieklo.
Wyciagamy elastomer obcinamy od 1-2.5 cm ( najlepiej stopniowo sprawdzac czy na pasuje) i skrecic ponopwnie.

Prawa golen

zaczynamy od odkrecenia kapsla gornego, ostroznie wylewamy / odciagamy olej z wnetrza
po czym odkrecamy srube dolna ktura trzyma amor do kuky po nacisnieciu wyjda bebechy (mala sprezyna itd) waszym celem jest okragle cus z 3 dziurkami zazwyczaj z twozywa owe dziurki delikatnie powiekrzamy STOPNIOWO lepiej zlozyc i rozlozyc kilka razy niz przesadzic i miec kupe zamiast tlumienia

(warto dodac ze czeste zmarowanie i czyszczenie goleni pomada w dobrej pracy najlepiej do strzykawni wlac olej i igla wstrzyknac pod uszczelki spora ilosc co jakies 2 tygodnie )
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Dbaj o czystośc i przejrzystość postu:P cały link trzeba zaznaczyć i skopiować, bo nie chciało ci się spacji nacisnąć.
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Laczek
Kontakt:

Post autor: Laczek »

Ja widziałem pęknięte duro na koronie i na podkowie naraz :P Ale nie mówię że on jest zły , tamtem poprostu był mocno katowany i śmigany w DH
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

SegatiV To jest topic sprzed 4miesięcy!!!!!!!!!!!!!1 Po jasną cholerę to odświerzyłeś!!!!!!!!!!!!!! <lol>
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

yyyy sprzed 3 :P
ODPOWIEDZ