Trek 4400
Trek 4400
Mam pytanko. Czy warto kupic Trek'a 4400 ze zmienionymi przerzutkami i piastami? Piasty to Shimano Deore 525 (przod i tyl) a przerzutki Shimano Deore LX (przod i tyl). Cala reszta osprzetu jest seryjna. Cały rower po tych modyfikacjach kosztuje ok 2000zł.
Rower ma sluzyc do jazdy w miescie i w lesie. Nie bede nim startowal w zadnych maratonach!
Trek 4400: http://www.trekbikes.com/bikes/2004/mountain/4400e.jsp
Czy to dobry wybor za 2000zł????? Bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam
Rower ma sluzyc do jazdy w miescie i w lesie. Nie bede nim startowal w zadnych maratonach!
Trek 4400: http://www.trekbikes.com/bikes/2004/mountain/4400e.jsp
Czy to dobry wybor za 2000zł????? Bardzo prosze o pomoc!
Pozdrawiam
Sam mam treka 4500 '03 (ta sama rama, róznica to tylko kolory i wyposazenie roweru). Rama bardzo godna zaufania, model '04 rozni sie od mojego tym, ze mam mocowanie pod tarcze i jest cieniowana. Powiem tyle, ze jak zanioslem ja do servisu (takiego z prawdziwego zdarzenia, zadne tam makroshity) to kolesie sie spytali czy bede na tym ds jezdzil=) za 2000 bym wzial, mimo,ze swoj sam skladalem.
btw to se przeczytalem mojego posta: ladna literowka co wszystko zmienila, powinno byc "ma" a nie "mam", to model '04 ma mocowanie i rurasy cieniowane. '03 (moj) nie ma mocowania i cieniowanych rur, no i jest ciezszy o cale 150gr od '04:))) pamietajcie, ze to ramka do xc.
Wiesz redrock, tak siedze i patrze na tylni trojkat i niejak nie moge sobie wyobrazic jak mozna do tego przyczepic adapter. Tam sa otworki na bagaznik i blotnik, tak jak w starych poczciwych "goralach" turystycznych. Nawet jakby to byla prawda to raczej bym sie nie odwazyl mocowac tarczy, za slabe toto i za malo materialu.
A co do przerzutki alivio przedniej: barteek, zmieniaj i sie nawet nie zastanawiaj, po 3500km tyrania w xc (tak, wiem, smiech na sali) nie miala luzow. A lx na przod to zadna rewelacja. ALIVIO RULEZ!!!
Wiesz redrock, tak siedze i patrze na tylni trojkat i niejak nie moge sobie wyobrazic jak mozna do tego przyczepic adapter. Tam sa otworki na bagaznik i blotnik, tak jak w starych poczciwych "goralach" turystycznych. Nawet jakby to byla prawda to raczej bym sie nie odwazyl mocowac tarczy, za slabe toto i za malo materialu.
A co do przerzutki alivio przedniej: barteek, zmieniaj i sie nawet nie zastanawiaj, po 3500km tyrania w xc (tak, wiem, smiech na sali) nie miala luzow. A lx na przod to zadna rewelacja. ALIVIO RULEZ!!!