jaka max. szeroka opona wejdzie do dm24?
jaka max. szeroka opona wejdzie do dm24?
Witam.
Mam zamiar kupic opone Gazzaloddi 2.6 i zaczalem sie zastanawiac czy wejdzie ona do mojej obreczy(dm 24). Chyba nie wszystkie obrecze maja taka sama szerokosc, a co za tym idzie do jednych wejdzie opona 2.1 a do drugiej 3.0, tak?
rozwiejcie moje watpliwosci;)
pozdROWER
Mam zamiar kupic opone Gazzaloddi 2.6 i zaczalem sie zastanawiac czy wejdzie ona do mojej obreczy(dm 24). Chyba nie wszystkie obrecze maja taka sama szerokosc, a co za tym idzie do jednych wejdzie opona 2.1 a do drugiej 3.0, tak?
rozwiejcie moje watpliwosci;)
pozdROWER
I tu się z tobą nie zgodzę. Jezdziłem na dx 32 z dębicą tygrys1,95:P Jakieś 2 tygodnie, bo po kupnioe koła niemiałem na oponę, założyć się da jezdzić można powiedzieć,, że też, tylko, że kwadratowa opona była i taka szeroka jak obręcz i wgniotłem dx'a przy 180 pod krawężnik.jozekrj pisze:tylko na te najbardziej szerokie dx32 DW nie załozysz oponek 2,1
Jednym słowem da się założyć wąską oponę na szeroką obręcz, nawet da się jezdzić, ale trzeba się liczyć z dużym prawdopodobieństwem uszkodzenia obręczy.
Dziękuję Andrzej Lepper.
:P
street:P