budowa głośników...

Jacor
Kontakt:

budowa głośników...

Post autor: Jacor »

ida wakacje wiec bedezie duzo wolngo czasu,pomyslalem sobie czemu by nie zrobic samemu jakis fajnych glosnikow za mniejsza kase,wiem ze nie wyjdzie mi to rewelacyjnie ale zawsze cos,mam prosbe czy nie ma ktos opisu co i jak dla poczatkujacych, slyszalem ze jest program do kompa zeby obliczyc co i jak trzeba zrobic,z gory dzieki
moze sie ktos w to juz bawil...!?!
.........hmmmm......e... tam....smiejmy sie:)
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

proponuje zajrzec na forum elektroda.pl. a gwoli scislosci w domowych warunkach glosnikow raczej nie uda ci sie zrobic, conajwyzej kolumny glosnikowe ;-). sam uzywam do kompa kolumienek wlasnej produkcji, pierwszych, ktore samodzielnie zbudowalem, bez jakichkolwiek obliczen itp. po wstepnych odsluchach poprawialem je jeszcze kilka razy i o dziwo zaskakujaco dobrze graja. moi goscie czesto sie dziwia jak z takich karzelkow (ok 20x20x35) idzie wykrzesac takie dobre brzmienie. a podpiete sa pod leciwy juz wzmachol pw9013. w kazdym badz razie na poczatek proponuje znalezc odpowiedz czego tak naprawde ci potrzeba. chodzi tu miedzy innymi o wielkosc pomieszczenia, przyszle miejsce usytuowania pudel, czy posiadany wzmacniacz.
Kontakt:

kurcze nie ma na tym forum dokladnej odpowiedzi na moje pyt,zeby stamtad skorzystac trzeba sie juz co nieco znac,a moze ma ktos taki opis dla poczatkujacych?sck-dzieki za pomoc
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

moj koles sie w to bawil ale to kumaty chlop elektronika to dla niego jak dla nas rowery to sobie zrobil zestawik ale na pewno korzystal z pomocy czasopism roznych moze tam poszukaj czasem sa gotowce jak zrobic to tamto i obrazki :)
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

moj kumpel sam robi glosniki... dla szkoly tez zrobil... i wychodza duzo taniej niz w sklepie i jakosciowo tez sa lepsze niz w sklepie... a w razie czego naprawa tansza...

a jak to robic... hmm tajemnica zawodowa...
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

sa specjalne programy w ktorych podajesz wszystkie dane głosnika i oblicz ci pudło pod dany głosnik, posiadaja tez bogata liste juz obliczonych pudeł pod głosniki znanych firm. potem zostaje skoczyc do sklepu typu:OBI, PRAKTIKER kupic płyte"mdf" dociac ja na miejscu , klej i wkrety. nastepnie tylko wejscie , zwrotnica ewentualnie głosniki(ktore zazwyczaj kupuje sie jako pierwsze)
Jacor
Kontakt:

nazwa tego progsa????(wlasnie o cos takego chodzi)jeju nikt nie ma jakiegos opisu,moze w koncu ktos konkretny napisze...
luk4szm
Kontakt:

Post autor: luk4szm »

ten programik to WinISD, do sciagniecia na elektrodzie
luk4szm
luk4szm
Kontakt:

Post autor: luk4szm »

WinISD pro
luk4szm
bambus
Kontakt: