Zlodzieje - sposob ;)

.:ZeFeL:.
Kontakt:

Zlodzieje - sposob ;)

Post autor: .:ZeFeL:. »

juz mnie to powoli wku**** ze co chwile pojawiaja sie posty o kradzierzach. trzeba cos z tym zrobic.
wydaje mi sie ze kradziezy dokonuja ciagle ci sami ludzie ktorym raz sie udalo i dalej proboja az ich ktos nie zlapie. najgorsze jest to ze podejrzewam ze tez sa bikerami...wiedza jak sprzedac czesci, wiedza jaki sprzet kradna... przeciez byle szmelcu nikt nie weznie.
proponuje zasadzke :)
gosciu podjezdza do sklepu na niezbyt wypasionym biku (taka srednia polka) gdzies porozmieszczani kumple czekaja az pojawi sie ktos co bedzie chcial sprobowac sie "przejechac" i potem wiecie co... do tego potrzeba wiecej ludzi zeby gosciu nie zwial... najlepiej jechac za nim, zobaczyc gdzie mieszka, wziasc policje, zrobic wjazd na hate i zobaczyc czy moze tam wiecej sprzetu nie ma...

co o tym myslicie ??
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=262244
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

nawet jakby kogoś złapali to i tak mogliby mu tylko pałe zrobić, dla naszej "policji" mieszkanie pełne rowerów to przecież nie jest wystarczający dowód jeżeli w ogóle jest to jakiś dowód.
sic :/
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

pomysl dobry. trzeba w zycie wprowadzic. tylko faktycznie ekipa musi byc wypas. no i ktos musi dac przynete..... to najwiekszy problem ale trzebaby bylo sprobowac
KARL
Kontakt:

Post autor: KARL »

na policje nei mozna liczyc nawet o tym nei mowmy a co do zlodzieji watpie iz to sa bikerzy nie wiem jak innie ale ja nei mogl bym kupic kradzionego sprzetu do jazdy takiej jak my jezdzimy (wyczynowej:)) bo wiedzial bym ze ktos taki jak ja to satracil wiec tak jakos glupio a co do ekipy trzeba by skolowac dwa samochopdy duzo osob najlepiej dobrze zzbudowanych w dobrej formie i nei bojacych sie nawalac nei oszukujmy sie nei kazdy jest taki samochod najlepiej maly i taki ktory mozna rozwalic
JA www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=235917
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

no pomysł fajny według mnie to z przynętą to nie powinno bc problemu ;) no bo jak ktoś bedzie wiedział że ekipa gościa złapie to luzik :) no zróbcie to w stolicy !!!
.:ZeFeL:.
Kontakt:

Post autor: .:ZeFeL:. »

tak tylko najgorzej ze gosciu co zapiepszy rorer bedzie mial pare w nogach i spierdoli z tym rowerem hehe :) ja wsumie moge wystawic przed sklep wigry3 od mojego dziadka :D

ale mowie wam trzeba cos zrobic bo tak dalej sie nie da... kazdemu z nas w kazdej chwili moze rower zniknac...

a zlodzieji nikt nie znajduje bo nasza policja "nie ma czasu na takie pierdoly" to uslyszalem od jednego goscia ze strazy miejskiej :-/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=262244
badam
Kontakt:

Post autor: badam »

a mnie interesuje to ze wynika ze jest bardzo duze zaludnienie zlodzei. skoro ktos zostawia rower na 1minute i juz akurat ktos musi byc w poblizu kilkudziesieciu metrow by go wziasc.i jeszcze jak kradna te rowery to te osoby czesciej zostawialy czy jeden raz.
Rozi
Kontakt:

Post autor: Rozi »

no słuchajcie połozyc taki rower tylko np ze zrypaną piastą lub zablokowanągosc rower wezmie ale nie pojedzie :)
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

nie wiem jak jest w wawie ale np. w łodzi jest jeden sklep w bramie :) no i z tamtąd jest tylko jedno wyjście to jak już koleś złapie rower to nie ma bata żeby spierdolił chyba że przedszkolakom :D:D
zbiq
Kontakt:

Post autor: zbiq »

Kiedys w wawce zrobili cos takiego tylko ze z jakims wypasionym autkiem i zlapali skurwiela tyle tylko ze ta akcje organizowala policja.

Pomysł jest dobry tylko zeby koles nie zwial.

Zawsze jak nie bedzie dowodem dla policji mozna gosciowi takie kuku zrobic ze mu sie odechce kradziezy.
o(^_^)o
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

zostawic jakis rower na ss z malym przelozeniem to nei ucieknie :P jakies trialowe przelozenie czy cos :P
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
acid
Kontakt:

Post autor: acid »

NA POLICJE?! jebac policje!!!!! w gre wchodzi tylko ciezki wpierdol:P...
(. )( .)
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

ja wogóle nie wiem co sądzić o tych wszystkich kradzieżach :/

jedynie jak proobuję sobie wyobrazić jak mnie ktoś zachodzi, to zastanawiam się co bym zrobił. normalnie pewnie próbowałbym przekonać, że to nie ma sensu itp, ale jak wpadnę w furię, to kompletnie tracę nad sobą kontrolę i nie wiem co by było ze mną, albo ze złodziejem...
Problem jest jeszcze taki, że nie jestem jakimś herlaczkiem(mam 193cm i ok 90kg) i raczej jakbym już coś nabroił to poważnie.

puki co nikt nie próbował odebrać mi mojego rowerka(może dlatego, że u nas mało drechów i innego ustrojstwa).

Życzę wam, abyście też nie mieli problemów ze złodziejami i pilnujcie bików, bo łatwiej stracić przez nieuwagę, niż przez napad.
MASAKRATOR
Kontakt:

Post autor: MASAKRATOR »

wszyscy macie bujna wyobraznie ....szkoda tylko ze na tym sie koncza te wielkie akcje z zaczajaniem sie na zlodzieji. Maja one poczatek i koniec na tym forum ...to kolejny post ktory nic nowego nie wnosi..... powiela to co kiedys juz ktos napisal . i tak w kolko.........zasmieca forum :/
zmorą tego sportu jest to że zrobił sie TRENDI :/
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

ostatnio we Wrocku probowali zajebac trialowke ale nie wiedzieli ze za rogiem jest kilkunastu bikerow(przypadek) jak pogonili kota dresom!! beda mialy nauczke. Ale rzeczywiscie czasami jest tak, ze ktos kogo z widzenia znasz chce Ci zajebac bike, wtedy dobrze jest aby pomuc ofiarze. Skoro ktos zna zlodzieja i wie gdzie urzeduje to zebrac 50 osob najebac zdrowo, zabrac sprzet i tyle, bo policja to tylko lape po kase wyciaga...
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

"zebrac 50 osob najebac zdrowo " :/ to jest nierealne zebrac 50 osob ktore sa gotowe zeby sie napierdaolac 10 osob to jush durzo bedzie :)
tarbah
Kontakt:

Post autor: tarbah »

musiał sie kolo ostro zdziwić kiedy wsiadł na tą trialówke i zaczął pedałować :) Taki koszmar senny drecha,wsiąść na bika pedałować i przaesówac sie bardzo powoli do przopdu a za nim jedzie 30 osobowa ekiba wsciekłych bikerów :)
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

i tak nie zrobi nikt takiej akcji
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
damianbiker
Kontakt:

Post autor: damianbiker »

sposób na złodziei jest prosty ale kosztowny :)
otóż bierzesz mały nadajnik gprs ( takie są w samochodach) nie wiem czy można taki malutki kupić :) ale wydaje mi się że można .
instalujesz to w rowerku :) ( w rurce na sztyce :D ....)
i jak zajebią to satelitka odnajdzie twój rowerek :D
Zks !!!
ODPOWIEDZ