Wybieram sie na pare dni do wierchomli. W zwiazku z tym jedno pytanie. Czy jest tam gdzie przenocować wmiare blisko samej góry. Żadnych luksusów nie wymagam. Właściwie to wsytarczy bieżąca woda na campingu albo jakis pokoik i gazdy..
Jest tam cos takiego?
są takie domki blisko wyciągu, ja płaciłem po 20 dychy. domki sa kilkoosobowe, także jak masz wiecej osób to mniej zapłacisz. Za doem coś 4 osobowy chcieli 80 zł, ale napakujesz tam wiecej osób :P
trasa jest trudna , na sztywniku wręcze prze.****** , bardzo techniczna a nie na przypal wiec wypas. Jezeli dawno nie jezdziles to nie radze tam jechac ale niestety niewiem jak tam dojechac bo autem bylem to kolo 3godz sie jedzie
gdzie tak dokladnie jest ta gorka???miedyz gubalowka ale po ktorej stronie bo y gubalowki yjeydyalem a o tzm nie wiedyialem a jade ynow w tzm roku tam i chce sie dokladnie dowiedyiec
czy teraz w wierchomli beda jakies zawody czy cos, bo myslalem zeby z mama pojechac dla towarzystwa hehe , ale nie bedzie mi sie chcialo tam samemu jezdzic
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
Właśnie, ja chciałbym się jeszcze zapytać, czy początkujący DHowiec ma tam w ogóle po co jechać? (Mam na myśli: czy tam jest w cholere trudno, czy da się najwyżej zwolnić trochę...)
Aha, jeszcze jedno: jakie są ceny wyciągu? (i na ile czasu) na stronie wierchomli nie znalazłem.
za 30 zeta cały dzień karnet - a co do trudności trasy, wydaje mi sięże da się przejachać nawet mniej doświadczonym - jak co to ominiesz sobie jakieś odcinki bo jest którędy - :) ale polecam przejechac całą trasę tylko nie zamykaj oczu na większych kamieniach :)
see you in Wierchomla
Stary będąc z Krynicy powinieneś znać te tereny na pamięć. Wyjedź sobie gondolą na Jaworzynę przejedź na Runek granią i tam odbij w lewo szlakiem na Wirchomlę przez schronisko. Żaden busik nie jest Ci potrzebny