Co wolicie??
Co wolicie??
Siema
Jaki typ roweru do dh wam sie bardziej podoba???
Cieżkie i masywne typu Karpiel Armageddon, Ellsworth Dare Santa Cruz S8 czy super lekkie typu Santa Cruz v10, i inne.
Ja jestem za lekkimi maszynkami do Dh. Gdybym mial do wyboru Santa cruz v10 czy Karpiel wybralbym Sancie
Jaki typ roweru do dh wam sie bardziej podoba???
Cieżkie i masywne typu Karpiel Armageddon, Ellsworth Dare Santa Cruz S8 czy super lekkie typu Santa Cruz v10, i inne.
Ja jestem za lekkimi maszynkami do Dh. Gdybym mial do wyboru Santa cruz v10 czy Karpiel wybralbym Sancie
Narazie brak rowerku:/ Ale na wiosne cos bedzie:D
-
- Kontakt:
super lekkie zjazdóweczki nie więcej niz 18 kg
dużo karbonu, aluminium i tytanu, wszystkie częsci mocne ale lekkie!
A takwogóle to dąze do 3 bików
mam już 1.5 :D
leciutka raceowa zjazdóweczka, 4x full na powietrzu i lekkimi czesciami, i mocna streetówka :D
nie uznaje zasady ''Bigger is better''
''Lighter is easier'' !!!! <---- :D
dużo karbonu, aluminium i tytanu, wszystkie częsci mocne ale lekkie!
A takwogóle to dąze do 3 bików
mam już 1.5 :D
leciutka raceowa zjazdóweczka, 4x full na powietrzu i lekkimi czesciami, i mocna streetówka :D
nie uznaje zasady ''Bigger is better''
''Lighter is easier'' !!!! <---- :D
A tam
ellsworth nie wydaje sie byc ciezka (to, ze jest pancerna to juz inna sprawa ;P )... Ehhh nie mozna generalizowac- jesli chcesz sie scigac dla czasu a nie dla zabawy to juz potrzebujesz lekkiego bike'a... Jak wszystko for fun a sciganie traktujesz jako dobra zabawe to juz lepeiej cos powyzej 20kg. Wtedy ma sie mniej problemow z niedzialajacym sprzetem przy mniejszych kosztach:) Sam wybralem ciezkiego fulla, poniewaz raczej nie planuje powazniejszych startow w zawodach :D
-
- Kontakt:
Duże i ciężkie (no mocne, ale ciężkie to raczej synonim ;)!!!
Jako, że nie jeżdżę w zawodach, jestem zwolennikiem mocniejszego sprzętu. Ktoś powie "a pokaz mi zniszczonego boxxera", powiem szczerze, że nie widziałem tego wiele (choć dwa na żywo), ale dla porównania, ile jest zepsutych monsterów?
do każdego roweru idzie się przyzwyczaić. jak jesteś za słaby, to "dorośniesz" do bika. zresztą po co komu coś ultra lekkiego, skoro raz, że ogólnie droższe, a dwa, te kilka kilo nie zrobi różnicy w przyjemności z jazdy.
Ktoś chce, żeby setup on+rower był lekki, to niech schudnie, rower się nie zrośnie :]
A samo stawianie s8 w opozycji do v10 nie jest trafne, zwłaszcza, że te ramy mają chyba zbliżoną wagę, a ellsworth jest raczej lekki.
zróbmy taki set - ciężkie: monster/avy@Armageddon/Apocalypse, jakiś Canfield, s8/v10
lekkie: boxxer/dorado/x-vert carbon@vpFree, Disco-volante, M1/M3 :]
Jako, że nie jeżdżę w zawodach, jestem zwolennikiem mocniejszego sprzętu. Ktoś powie "a pokaz mi zniszczonego boxxera", powiem szczerze, że nie widziałem tego wiele (choć dwa na żywo), ale dla porównania, ile jest zepsutych monsterów?
do każdego roweru idzie się przyzwyczaić. jak jesteś za słaby, to "dorośniesz" do bika. zresztą po co komu coś ultra lekkiego, skoro raz, że ogólnie droższe, a dwa, te kilka kilo nie zrobi różnicy w przyjemności z jazdy.
Ktoś chce, żeby setup on+rower był lekki, to niech schudnie, rower się nie zrośnie :]
A samo stawianie s8 w opozycji do v10 nie jest trafne, zwłaszcza, że te ramy mają chyba zbliżoną wagę, a ellsworth jest raczej lekki.
zróbmy taki set - ciężkie: monster/avy@Armageddon/Apocalypse, jakiś Canfield, s8/v10
lekkie: boxxer/dorado/x-vert carbon@vpFree, Disco-volante, M1/M3 :]