Poziom(kow)e haki, a hamulec tarczowy???
Poziom(kow)e haki, a hamulec tarczowy???
Jest sobie taka rama: http://www.bikemielec.com/dual_street/Tank24_d.jpg i ma jak widać pozime haki i mocowanie IS2000 do tarczy, moje pytanie brzmi: czy gdy koło niebędzir w prawidłowym miejscu w hakach(np: na samym końcu lub początku haków) to hamulec będzie łapał dobrze tarcze?? Czy w mocowaniach nie powinny być takie podłużne otwory by móc regulować położenie zacisku??
To są tylko moje przypuszczenia, mam zamiar kupić tą ramę i w przyszłości hampel tarczowy, chcę się upewnić, że niebędę miał z tym mocowaniem probklemów.
To są tylko moje przypuszczenia, mam zamiar kupić tą ramę i w przyszłości hampel tarczowy, chcę się upewnić, że niebędę miał z tym mocowaniem probklemów.
street:P
-
- Kontakt:
Czyli moje przypuszczenia są słuszne?? To po co robią pozziome haki przy mocowaniu tarczy "na twardo"?? Chyba destroyery mają te dziury do mocowania tarczy właśnie podłużne zauważyłem to, patrze, a w innych niema, czyli gdy mocowania są jednopozycyjne :P to poziome haki są dla szpanu tudzież lansu?? :P chyba proste, że jeżeli chcę poziome haki to będzie to słuzyc do prawidłowego napięcia łańcucha, lub skrócenie długości baja.
To czy przy takm mocowaniu hamulca muszę wybrać pomię dzy dobrze ustawionym hamulcem, a napiętym łańcuchem??? <hahaha>
To czy przy takm mocowaniu hamulca muszę wybrać pomię dzy dobrze ustawionym hamulcem, a napiętym łańcuchem??? <hahaha>
street:P
-
- Kontakt:
ja mam w agangu stale mocowanie i poziome haki, i nie zauwazylem zeby byly z tym problemy... to ze haki sa dlugie nie znaczy ze jest sens montowac kolo dalej - wtedy wystarczy skrocic lancuch. na ogol wystarczy 7mm poziomego haka zeby moc dowolnie regulowac kolo. a na taki zakres ruchu pozwala stale mocowanie zacisku. inaczej jest jesli ktos chce sobie rower wydluzyc :>
www.trialshop.pl