moj problem polega na tym,ze lewe ramie korby co jakis czas sie luzuje...musze jezdzic z kluczem i co jakis czas dokrecac. sprawdzałem srube mocującą jest cała...tzn.nie ma wyjechanego gwinta. zastanawiam sie co to moze byc...moze suport?
help?
ja tak mialem w korbie truvativ isoflow to okazalo sie tak jak mowi wookie85 ze zamiast kwadratu, w korbie otrzymalem nowy standard mocowania - koło... narazie jest to prototyp i niedlugo utworze do niego support :D
Było o tym w drop in tv, dam ci cytat "Jeśli luzują wam się korby to znajdźcie jakiś kamień i w nią walnijcie, klucze są nie potrzebne". A tak na serio to kup se korbe na isis to bedzie dobrze
mi sie z dwa dni temu luzowała, ale wbiłem ją porządnie młotkiem przez drewno, dałem podkladke spręzynową i narazie nic sie nie rusza, zobaczymy jak bedzie później :]
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Z isis to jest tak, że teoretycznie nie ma prawa się zjechać (bo to nie kwadrat) więc jak nie ma na osi suportu ani w korbach widocznych gołym okiem ubytków, to na 85% jest to kwestia śruby - nie musi być zjebana, ale niektóre mają tendencję do odkręcania, więc klej do gwintów albo locktite powinien pomóc...
Miałem podobny problem z korba sr duro na isis:D
wystarczyło :
-szmatka
-śrubokręt
-Nawta albo cos odtluszczającego
Wziołem wyczyscilem śrube + gwint w supporcie i jest gitnie, jeżdże jush tydzień i nic sie nie odkręca
Teraz niestety se upierdoli*** hak od przerzutki nio i znuff wydatek pozdrawiam