Palcościsk :/ Help need
Palcościsk :/ Help need
Ostatnio zaczelo sie czestrze jezdzenie w lesie i zaczelo mi dokuczac cos co mialem juz w zeszlym roku. Mianowicie jadac zwykle trzymam na klamkach po 1 palcu i zwalniam tylko 1, ale czasme trzeba osrzej, wtedy dokladam 2 (srodkowy) i tu pojawia sie problem. Po kilku zjazdach czy ogolnie dluzszej jezdzie srodkowy palec odmawia mi posluszenstwa. Nie moge go zdjaz z gripa, wyprostowac i polozyc na klamce. Po prostu nie omge nim ruszyc. Jezeli juz uda mi sie go wyprostowac (a wiaze sie to z konkretnym bolem, sporym wysilkiem lub uzyciem do tego drugiej reki), to przez chwilke jest spoko. az do momentu kiedy zablokuje sie poraz kolejny.
Co z tym mozna zrobic?? Ktos z was tez taiego zonka ma?? Help, bo tal jezdzic sie nie da, a nie stac mnie na hydrauliki zeby to 1 palcem obsluigoiwac (chyab ze zmienie klamki na takie od canti, ale kasy brak, wole zeby ze mna bylo OK niz zebym pod jakies swoje buraki dostosowywal sprzet)
Co z tym mozna zrobic?? Ktos z was tez taiego zonka ma?? Help, bo tal jezdzic sie nie da, a nie stac mnie na hydrauliki zeby to 1 palcem obsluigoiwac (chyab ze zmienie klamki na takie od canti, ale kasy brak, wole zeby ze mna bylo OK niz zebym pod jakies swoje buraki dostosowywal sprzet)
gg: 3212274
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
Ja jezdze tez z takim ukladem palcow jak ty tzn. jeden na klamce a jak trzeba dokladam drugi, ale takich skurczow niemam no chyba ze na maxa dlugo sie jedzie to moze cos takiego byc, ale jesli czesto ci sie tak dzieje to zamniast wymieniac sprzet to lepiej napraw siebie ;) tzn. przejdz sie do lekarza zanim cie jeszcze bardziej bedzie bolalo.
HmB BrEaKtHeLiMiT HmB
-
- Kontakt:
Hmmm
Konkretna lipa...
Mnie palce nie bola, natomiast cholerny problem mam ze sciegnami z boku stopy.
Po ostrym zjezdzie kiedy lece po kamolach , telepa i jeszcze dokrecam jak zjade na dol to mnie lapie taki skurcz ze nie moge ustac na nogach...
Konkretna lipa...
Mnie palce nie bola, natomiast cholerny problem mam ze sciegnami z boku stopy.
Po ostrym zjezdzie kiedy lece po kamolach , telepa i jeszcze dokrecam jak zjade na dol to mnie lapie taki skurcz ze nie moge ustac na nogach...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
ej no bo od wysilku sie to wszystko kurczy...jak sie po jezdzie nie rozciagasz to nogi bola bo miesinie sie skracaja a sciegna sie robia mniej elastyczne...
a jak sciegna w paluchach bola no to sorry ale po prostu musisz zmniejszyc obciazenie i poczekac...w sensie ze nie lzej hamowac;) tylko nie uzywac w ten sposob paluchow w ogole.
generalnie temat rzeka i nie da sie krociutko napisac:)pzdr
a jak sciegna w paluchach bola no to sorry ale po prostu musisz zmniejszyc obciazenie i poczekac...w sensie ze nie lzej hamowac;) tylko nie uzywac w ten sposob paluchow w ogole.
generalnie temat rzeka i nie da sie krociutko napisac:)pzdr
http://www.pinkbike.com/photo/783857/
http://www.djshadow.com/videos/player/6/quality/hi
http://www.djshadow.com/videos/player/6/quality/hi
Mnie za to okropnie napierdala kregoslup, zarowno podczas jak i przed i po jezdzie. Nawet jak myje wlosy i sie czasem musze schylic to potem jest okropna bryndza z podnoszeniem sie, wlasciwie nawet nie wiem od czego to sie wzielo bo ani nigdy nie przyjebalem w kregoslup ani go nie przeciazylem. Hmmm...
... Black Worship From Chaos ...
heh ja ostatnio inwestuje w street i triki trialowe, od tego dopiero plery bola :/
a z palcami to miałem dokładnie to samo. jest na to kilka sposobów.
- smaruj łapy kremem (nivea wystarczy)
- ustaw sobie odpowiednio manetki...
- kup rękawiczki...
poza tym to jak rozumiem jest skurczy, czy chcesz zgiac a nei mozesz albo na odwrot. to ejst spowodowane tym ze jezdzisz z 1 palcem na klamkach. ja nie mam zadnego non stop, w niebezpieczniejszych momentach prostuje dwa, czasami nawet jak wygodniej. zobacz ze łatwiej od czasu do czasu przyłozyc dwa palce razem niz jezdzic ze wskazujacym i co chwila prostowac srodkowy.
a z palcami to miałem dokładnie to samo. jest na to kilka sposobów.
- smaruj łapy kremem (nivea wystarczy)
- ustaw sobie odpowiednio manetki...
- kup rękawiczki...
poza tym to jak rozumiem jest skurczy, czy chcesz zgiac a nei mozesz albo na odwrot. to ejst spowodowane tym ze jezdzisz z 1 palcem na klamkach. ja nie mam zadnego non stop, w niebezpieczniejszych momentach prostuje dwa, czasami nawet jak wygodniej. zobacz ze łatwiej od czasu do czasu przyłozyc dwa palce razem niz jezdzic ze wskazujacym i co chwila prostowac srodkowy.
what can I say... ;)