nie fafa - tarcza - piasta.. <lol2>

jo_jacek
Kontakt:

nie fafa - tarcza - piasta.. <lol2>

Post autor: jo_jacek »

zdziwiłem sie troszku brat ma w rowerze za 650zł dwie tarczówki.. nic skrecałem z przodu bo mu sie popsuła i powiedzmy ze ekhem.. za mocno dokręcilem i pękł zacisk no to se zdjelismy tarcze z jego koła i tak leży u mnie na biurku piaste shimano 525 i czeka na wplecenie i tak se myślałem że zobacze jakby ta piaste wyglądała z tarcza.. przykładam i.. łojesu.. rozstaw 6 dziórek w piaście nie pokrywa sie z tymi na tarczy na tarczy jest szerzej... w temacie który przed chwilą czytałem pisało coś ze to nie ma różnicy to moze dla tego temu dziadkowi (zakładam że to dziadek w sklepie rowerowym) pomyliło sie że do hydraulika i do mechanika jest inna tarcza.. ale mnie zamurowało jak to zobaczyłem.. :D to sa jakieś rozne standardy co do rosatwu dziórek ?
max dystans dzienny : 75km (2h57min)
max prędkość : 55km/h
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Mylisz się!! W mechankach i hydraulikach są takie same tarcze. Tylko w tzw makrokeszach są inne tarcze, mają inne rozstawy dziurek w tarczy.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
jo_jacek
Kontakt:

wiem ze są takie same.. tylko sie pytanm co to jest to co wykręciłem dla czego takie jest.. nie napisałem że sa inne ! taki zacofany to nie jestem ale zaciekawiło mnie dla czego jest inny rozstaw dziórek.
cyc

Post autor: cyc »

bo w makrokeszach w tych takich kolach odlanych niby "alusy" to wierca dziury pod tarcze wiertarka... :D
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

w rower z hipermarketu nic nie jest standardowe...powini wieszac ich za to ze takie gowno sprzedaja ktore jest gorozne dla zdrowia , nawet przy zwyklej jezdzie latwo sobie krzywde na tym rowerze zrobic...
www.mm-foto.pl
Kaente
Kontakt:

Post autor: Kaente »

bo to jest standard makrokesz/56b86y , nie znaliscie takiego??
toz to jest standard nad standardy,PANIE!!
nic mocniejszego za te pińondze nie znajdziesz pan!!
qb
Kontakt:

Post autor: qb »

Pozwoliles bratu kupić makrokesza !? :| ... mogles mu od razu miejsce na cmentarzu wykupic ... jeszcze chłopu przyjdzie do glowy zeby skądś skoczyc :| i bedzie dopiero mial lądowanie na urazowce bezposrednio. A co do mocowania tarczy to przeciez to chromomolibdenotytan z domieszką trójsiarczku magnesssssu i w tym sie nie da zrobic normalnych dziurek, tylko trzeba wiertłami z Tivimarketu pokrytymi tytanem nawiercać... tylko mi nie mow ze o tym nie wiedziales bo wygladasz na zdziwionego...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
jo_jacek
Kontakt:

no nie nie wiedziałem.. a moja wina.. ? ja mu móiwłem żeby nie kupował a on sie uparł bo sa tarczówki rodzice razem z nim.. i kupił.. no nic w kazdym razie co do skakania to ****** skacze a w sumie to skakał bo juz nie działa :P.. co prawda skakał takie rzecy jak przystało na 12latka czyli małe a ja mu mówiłem.. i trąbie nadal :P a najlepsze jest to że rower ma pełną amortyzacje 2 hamulce tarczowe i wogle jakieś wyjeb.any w kosmos wygląd ;] i zepsół sie dopiero po 2miesiącach użytkowania =]
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Takie same są tu i tu...... A zresztą, 650 zeta za cały rower to czego się spodziewać....
http://dhcyc.pinkbike.com
ODPOWIEDZ