boxxer vs super t
boxxer vs super t
czesc.
mam problem bo nie wiem co wybrac.
co polecacie?
jezdze w fr i mam do wyboru 2 amorki bo sa w tej samej cenie.
z gory dzieki i pozdro
mam problem bo nie wiem co wybrac.
co polecacie?
jezdze w fr i mam do wyboru 2 amorki bo sa w tej samej cenie.
z gory dzieki i pozdro
Boxxer chodzi o wiele lepiej od Super T (moja opinia)
Jest jednak jeden mankament, jeżeli chcesz jeździc w zimie to musisz sie liczyc z tym, że na wiosne bedziesz zmianiał uszczelki które kosztuja ponad 200zł bo one nie wytrzymają niskich temperatur i popękają.
Podsumowując:
Gdybym miał kase zeby wymieniac uszczelki raz do roku :) to brałbym Boxxera, jezeli bym nie miał to brałbym SuperT
Jest jednak jeden mankament, jeżeli chcesz jeździc w zimie to musisz sie liczyc z tym, że na wiosne bedziesz zmianiał uszczelki które kosztuja ponad 200zł bo one nie wytrzymają niskich temperatur i popękają.
Podsumowując:
Gdybym miał kase zeby wymieniac uszczelki raz do roku :) to brałbym Boxxera, jezeli bym nie miał to brałbym SuperT
-
- Kontakt:
mojemu kumplowi boxxer starczyl na 1,5 minuty zjazdu... Jak zaliczyl glebe to lezal nieprzytomny 7 min. i piana mu z ryja leciala;) a boxxera to moze sobie juz tylko na scianie powiesic. Moze z super t byloby to samo,ale i tak mysle,ze jest lepszy.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=544329
-
- moderator
- Kontakt:
do FR Super T
Boxxer jest duzo lepszy w zjezdzie ale trzeba o niego bardziej dbac i jest mniej wytrzymaly...
tlumiki HSCV z Super T
(rocznik 2004 ma HSCV w jednej i SSVF w drugiej goleni a 2003 2x HSCV - wolal bym 2003 :) ) sa lepsze od HC2 w Boxxer'ze
Boxxer jest bardziej czuly...i latwiej go dobic...
ogolnie ja wole Boxxer'a bo jezdze wiecej DH
a do FR bral bym Super T
no i jeszcze napisz ktore roczniki...
Boxxer jest duzo lepszy w zjezdzie ale trzeba o niego bardziej dbac i jest mniej wytrzymaly...
tlumiki HSCV z Super T
(rocznik 2004 ma HSCV w jednej i SSVF w drugiej goleni a 2003 2x HSCV - wolal bym 2003 :) ) sa lepsze od HC2 w Boxxer'ze
Boxxer jest bardziej czuly...i latwiej go dobic...
ogolnie ja wole Boxxer'a bo jezdze wiecej DH
a do FR bral bym Super T
no i jeszcze napisz ktore roczniki...
-
- Kontakt:
Jak chcesz wybrac dobrze i znasz jako tako angielski wejdz na www.mtbr.com. Sa tu opisy wrazen z jazdy na kazdym ze sprzetow rowerowych pisane przez ich UŻYTKOWNIKÓW, a nie przez gosci, ktorzy cos tam slyszeli z piątej ręki.
Tutaj na DH Zonie nie moge oprzec wrazeniu ze opinie na temat sprzetow firmy Marzocchi i Rock Shox sa dyktowane tym ze firma Marzocchi wydaje sie byc bardziej COOL niz Rock Shox.
Musisz wziac pod uwage ze Super T i Junior T sa praktycznie Z1'kami z wiekszym skokiem, gruba osia (opcja) , dwiema polkami i ponoc lepszymi bebechami (Super T).
Porownujac te dwa amorki (zakladam ze myslisz o Boxxerze Race) powiniens zwrocic uwage na :
- zastosowanie: Boxxer jest bardziej wszechstronny, jest bardzo dobry do DH i FR, super T jest sprzetem tylko do FR.
- sztywnosc: Boxxer jest zajebiscie sztywny. Junior QR20, na ktorym mialem okazje pojezdzcic odpada w przedbiegach
- waga: bardzo podobna (boxxer okolo 3kg). porownuje tu z Juniorem T i zakldam ze Super T jest podobny, zatem wszestronnosci przemawia za boxxerem
- skok : znowu wygrywa Boxxer (nowy model) oferujac skok 180-200mm
- trwalosc: mojego Boxxa mam od kwietnia, (w tym czasie zaliczylem 3 wyjazdy w gory, jedne zawody DH + jazda prawie codziennie na lokalnych miescowkach FR), usterek ZERO, NULL, NI MA. Trwalosci Marcoka nie moge porwac bo za malo mialem z nim doczynienia.
Majac w kwietniu podoby problem, (co kupic) wybralem Boxxa, bo osobiscie nie wierze w jakosc produktow made in italy.
Reasumujac - bierz BOXX'a.
Tutaj na DH Zonie nie moge oprzec wrazeniu ze opinie na temat sprzetow firmy Marzocchi i Rock Shox sa dyktowane tym ze firma Marzocchi wydaje sie byc bardziej COOL niz Rock Shox.
Musisz wziac pod uwage ze Super T i Junior T sa praktycznie Z1'kami z wiekszym skokiem, gruba osia (opcja) , dwiema polkami i ponoc lepszymi bebechami (Super T).
Porownujac te dwa amorki (zakladam ze myslisz o Boxxerze Race) powiniens zwrocic uwage na :
- zastosowanie: Boxxer jest bardziej wszechstronny, jest bardzo dobry do DH i FR, super T jest sprzetem tylko do FR.
- sztywnosc: Boxxer jest zajebiscie sztywny. Junior QR20, na ktorym mialem okazje pojezdzcic odpada w przedbiegach
- waga: bardzo podobna (boxxer okolo 3kg). porownuje tu z Juniorem T i zakldam ze Super T jest podobny, zatem wszestronnosci przemawia za boxxerem
- skok : znowu wygrywa Boxxer (nowy model) oferujac skok 180-200mm
- trwalosc: mojego Boxxa mam od kwietnia, (w tym czasie zaliczylem 3 wyjazdy w gory, jedne zawody DH + jazda prawie codziennie na lokalnych miescowkach FR), usterek ZERO, NULL, NI MA. Trwalosci Marcoka nie moge porwac bo za malo mialem z nim doczynienia.
Majac w kwietniu podoby problem, (co kupic) wybralem Boxxa, bo osobiscie nie wierze w jakosc produktow made in italy.
Reasumujac - bierz BOXX'a.
Bike Brothers
a własnie czy bardziej opłaca sie brac Juniora T05 czy Boxxera 04
cz nie bedzie trzeba zmieniac oleju co tydzień uszczelek itd.?
słyszałem że w Boxxie jest inny olej w tłumikach inny przy sprezynach a jeszcze inny gdzies tam....a jeden pojemnik kosztuje 50 zł :/
pZdR
cz nie bedzie trzeba zmieniac oleju co tydzień uszczelek itd.?
słyszałem że w Boxxie jest inny olej w tłumikach inny przy sprezynach a jeszcze inny gdzies tam....a jeden pojemnik kosztuje 50 zł :/
pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
kenda K-rad 26 cali
No coś ty z tym olejem to jakiś baja :-)
Mam boxxera rozbierałem i wiem co mówię. Jeżeli chodzi o olej to nie musisz kupować firmowego. Kupujesz 2 litry oleju do motórków o gęstości 5-10 i pasuje jak ulał. Płacisz 20 zł za zajebisty mega olej :-) Ogólnie dwa amory są podpbnej klasy. Trochę inna praca ale to kwestia przyzwyczajenia.
Mam boxxera rozbierałem i wiem co mówię. Jeżeli chodzi o olej to nie musisz kupować firmowego. Kupujesz 2 litry oleju do motórków o gęstości 5-10 i pasuje jak ulał. Płacisz 20 zł za zajebisty mega olej :-) Ogólnie dwa amory są podpbnej klasy. Trochę inna praca ale to kwestia przyzwyczajenia.
www.cykloza.pl
-
- moderator
- Kontakt:
Braciakow 2h:
nom...moze i Boxxer 2005 ma wiekszy skok od Super T...ale za to jaki ten skok jest zmulony i beznadziejny...
Boxxer 2004 jest o niebo lepszy od 2005 mimo mniejszego skoku
ogolnie Super T moim zdaniem jest lepszy do FR...
czy Boxxer jest taki wszechstronny? klocil bym sie...jest typowo do Dh...
sztywnosc? no fakt...Boxxer jest bardzo sztywny :)
ja tego Boxxera ktory jest a fotce mam od marca i nie mialem jeszcze zadnych usterek...ale i tak trzeba dbac o niego bo jak nie dbasz to lubi sie robic zmulony
nom...moze i Boxxer 2005 ma wiekszy skok od Super T...ale za to jaki ten skok jest zmulony i beznadziejny...
Boxxer 2004 jest o niebo lepszy od 2005 mimo mniejszego skoku
ogolnie Super T moim zdaniem jest lepszy do FR...
czy Boxxer jest taki wszechstronny? klocil bym sie...jest typowo do Dh...
sztywnosc? no fakt...Boxxer jest bardzo sztywny :)
ja tego Boxxera ktory jest a fotce mam od marca i nie mialem jeszcze zadnych usterek...ale i tak trzeba dbac o niego bo jak nie dbasz to lubi sie robic zmulony