Jakie oponki do DJ i 4X
Jakie oponki do DJ i 4X
Czesc wam bikery !!! Jakie oponki byscie mi polecili do dyscyplin 4X i DJ ?? Chodzi mi o grubosc i jak agresywny bieznik jest do tego potrzebny. Możecie dac konkretne przykłady opon.
dzienx
www.bielaskidirt.prv.pl
dzienx
www.bielaskidirt.prv.pl
-
- Kontakt:
Wiem w www.netbike.pl napisali, że te Tioga ważą 1290g ale pierdole ideałów nie ma
Pewnie zaraz kilka osób się oburzy, ale powiem szczerze, że jestem wdzięczny losowi, że gdy zaczynałem bawić się w rowerki to nie było forum i że teraz jako tako się na tym znam i sam wiem co jest dla mnie dobre, a co nie. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera jak czyta się te bzdury które piszecie (oczywiście nie szyscy), zastanówcie się najpierw i może przeczytajcie chociaż tytuł tematu.
Gość pyta o opony do 4X i DJ, a wy mu podajecie jakieś balony 2,5" ważące po 2 kg/szt. Może takie opony są potrzebne do wożenia sie po mieście albo do dropów, ale nie do 4X, gdzie chodzi o dynamikę i zwrotność. Do tego nadają się świetnie lekkie opony o drobnym niskim bieżniku takie jak Tioga Yellow Kirin czy Blue Dragon, przy czym ta druga jest bardziej uniwersalna lub z Maxxisa: Larsen TT albo Lopes Bling Bling - te gumki są niestety tylko w rozmiarze 2,35" - ciut za dużo - aczkolwiek spisują się świetnie na torach z luźniejszą lub mokrą nawierzchnią.
Na dircie sie nie znam więc nie będę strzelał, wam też to polecam jeśli się w czymś nie orientujecie.
Gość pyta o opony do 4X i DJ, a wy mu podajecie jakieś balony 2,5" ważące po 2 kg/szt. Może takie opony są potrzebne do wożenia sie po mieście albo do dropów, ale nie do 4X, gdzie chodzi o dynamikę i zwrotność. Do tego nadają się świetnie lekkie opony o drobnym niskim bieżniku takie jak Tioga Yellow Kirin czy Blue Dragon, przy czym ta druga jest bardziej uniwersalna lub z Maxxisa: Larsen TT albo Lopes Bling Bling - te gumki są niestety tylko w rozmiarze 2,35" - ciut za dużo - aczkolwiek spisują się świetnie na torach z luźniejszą lub mokrą nawierzchnią.
Na dircie sie nie znam więc nie będę strzelał, wam też to polecam jeśli się w czymś nie orientujecie.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg