FULE MIELCA!!! UWAGA!POMOCY!
Hmm po ile te ramki są to nie wiem ale podejrzewam ze powyżej 1000zl
Jakiś czas temu wysłałem maila do mielca z pytaniem ile kosztuje u nich wykonanie ramy jednozawiasowej na zamówienie.
Wiec odpisali i wygląda to mniejwiecej tak ze prosjekty ram na zamówienie przyjmóją w każdej formie pytałem ich o rysunki np w Auto Cadzie.
Cena ram jednozawiasowych wynosi koszt powyżej 1000zl i zależy od projektu :-)
Pytałem jeszcze czy wykonują ramy ze stali niestety nie :-(
Z Jednej storny kusi cenaramy oraz możliwość stworzenia ramy takiej jak sie chce
(oczywiscie jeżeli ktoś dobrze to zaprojektuje i policzy) jest jeszcze kwestia czy oni to dobrze wykonają i tutaj wielu ludzi sie boi ja sam nie wiem czy zaryzykowalbym > 1000zl za rame bo niewiadomo czy naprawde jest zrobiona tak jak nalezy a ponadto czy wytrzyma :/
Jakiś czas temu wysłałem maila do mielca z pytaniem ile kosztuje u nich wykonanie ramy jednozawiasowej na zamówienie.
Wiec odpisali i wygląda to mniejwiecej tak ze prosjekty ram na zamówienie przyjmóją w każdej formie pytałem ich o rysunki np w Auto Cadzie.
Cena ram jednozawiasowych wynosi koszt powyżej 1000zl i zależy od projektu :-)
Pytałem jeszcze czy wykonują ramy ze stali niestety nie :-(
Z Jednej storny kusi cenaramy oraz możliwość stworzenia ramy takiej jak sie chce
(oczywiscie jeżeli ktoś dobrze to zaprojektuje i policzy) jest jeszcze kwestia czy oni to dobrze wykonają i tutaj wielu ludzi sie boi ja sam nie wiem czy zaryzykowalbym > 1000zl za rame bo niewiadomo czy naprawde jest zrobiona tak jak nalezy a ponadto czy wytrzyma :/
Comandos
-
- Kontakt:
miałem fula mielca.
fajna ramka z tym ze mocno degresywna. zeby to pięknie chodziło i niedobijało musiał byc damper ze spręzyną 900lbs :| a i tak dobijałem na 6 schodach :)
ja miałem odrobine za długi rozstaw kół przez co manuala nieszło zrobic a banyhopa na 10cm :)
wazyło to 8 KILO !! więc nielekki :)
fajna ramka z tym ze mocno degresywna. zeby to pięknie chodziło i niedobijało musiał byc damper ze spręzyną 900lbs :| a i tak dobijałem na 6 schodach :)
ja miałem odrobine za długi rozstaw kół przez co manuala nieszło zrobic a banyhopa na 10cm :)
wazyło to 8 KILO !! więc nielekki :)
F*CK MTB ..
8 kg !?!? z czego to było - ołowiu <rotfl>
sory Avalanche ale jakoś wierzyć mi sie niechce żeby ramka z alu ważyła 8 kg
troche OT ale ile ty miałeś tych ramke - bo z tego co czytam na forum to chyba z 3 czy 4 ci sie przewinęły pod zadkiem
sory Avalanche ale jakoś wierzyć mi sie niechce żeby ramka z alu ważyła 8 kg
troche OT ale ile ty miałeś tych ramke - bo z tego co czytam na forum to chyba z 3 czy 4 ci sie przewinęły pod zadkiem
Destroyer DS2 + Duro '05 , Moto + Pure4130 i troche innej szpeji...
gg:5900968
gg:5900968
-
- Kontakt:
to było tak :
rama support LX kwadrat 3 zapasowe haki . srubki zapasowe do dampera , stery , sztyca i obejma :)
to wazyło 8kg hehe :D
i to własnie tą ramke mialem :
http://www.bikemielec.com/obrazki/full1.jpg
rama support LX kwadrat 3 zapasowe haki . srubki zapasowe do dampera , stery , sztyca i obejma :)
to wazyło 8kg hehe :D
i to własnie tą ramke mialem :
http://www.bikemielec.com/obrazki/full1.jpg
F*CK MTB ..
Jak Ci rama dobijala to raczej miales cos z damperem nie tak ... No przynajmniej tak mi sie wydaje :].
Suport, stery, sztyca, obejma, srubki - to moze 1kg wazyc.
Moze miales olowiany damper?
Wiec 7kg rama z alu to raczej nadal bardzo duzo ...
Moze jeszcze to byla ta ramka z ktora ten Glider czy jak mu tam zrobil przekret? ... [byla afera na forum spora ;)].
Pozdrawiam
Suport, stery, sztyca, obejma, srubki - to moze 1kg wazyc.
Moze miales olowiany damper?
Wiec 7kg rama z alu to raczej nadal bardzo duzo ...
Moze jeszcze to byla ta ramka z ktora ten Glider czy jak mu tam zrobil przekret? ... [byla afera na forum spora ;)].
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
to niebyła ta ale konstrukcja ta sama
dapmep RST jakistam to napewno z powodu dampera dobijał :)
ta ramka robi pozytywne wrazenie , główki nieszło ujebac ,
gdybym miał 1300zł to kupiłbym jakiegos mielca z przemyslaną konstrukcją.
SANV10-DH kup se jakiegos mielca , ja bym kupił tego :
http://www.bikemielec.com/obrazki/full3a.jpg
i bym powiedział ze lepszy widel tylni mają zrobic bo ten kijowy i wzmocnic główke i dac dalej mocowanie dampera i zrobic je na wzór DM FR 2.0.
czyli zeby zrobili cięzszą rame
no i skok od 130 do ok 200mm :)
w sumie gdybym miał kase to bym juz zamawiał , ale narazie musze sie męczyc na sztywniaku :( no cóz polska rzeczywistosc
pozdro
dapmep RST jakistam to napewno z powodu dampera dobijał :)
ta ramka robi pozytywne wrazenie , główki nieszło ujebac ,
gdybym miał 1300zł to kupiłbym jakiegos mielca z przemyslaną konstrukcją.
SANV10-DH kup se jakiegos mielca , ja bym kupił tego :
http://www.bikemielec.com/obrazki/full3a.jpg
i bym powiedział ze lepszy widel tylni mają zrobic bo ten kijowy i wzmocnic główke i dac dalej mocowanie dampera i zrobic je na wzór DM FR 2.0.
czyli zeby zrobili cięzszą rame
no i skok od 130 do ok 200mm :)
w sumie gdybym miał kase to bym juz zamawiał , ale narazie musze sie męczyc na sztywniaku :( no cóz polska rzeczywistosc
pozdro
F*CK MTB ..
-
- Kontakt: