...uwazam ze nie warto kupowac mniej niz 7" a najpredzej 8" (sa wyjatki np gustaw) zawsze lepiej mniec cos co wykorzystujesz w 70% niz cos co zylujesz na 99 czy nawet 90%
przyjmuje sie ze roznica pomiedzy 8 a 6 cali wynosi ok 30% pod wzgledem sily hamowania
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
tak jak ludzie pisza, przod 8, tyl 6. No chyba ze bedziesz zapieprzal w Dh to wtedy szybko poprzypalisz szustke, ale tak na miasto na tyl to szusteczka spokojnie daje rady :D
dziękuję wszystkim za rady:D:D:D swierdziłem że wezmę przód 8' a tył 6' bo ważę mało a hamulców i tak żadko używam:D:D:D:D:D więc powinny wytrzymać.
dzięki i pozdro:D:D
S: NS Radiator, NS Bad Mama, NS Roller 9mm, Hayes Nine (części), Kaseta Alivio
No moja ostatni (6' na tylcu) tak się po zjeźdźie zgrzała, że capiło spalenizną i cały zacisk był mocno podgrzany :D A tarcza jak fajnie się wylustrzyła :D
a ja mialem hayesa z tylu z tarcza 8' i w gorach jakis kamlot wylecial z pod kola i tyle widzialem tarcze :( teraz zalozylem jakas nieoryginalna. bo oryginalny stary hayes ma tendencje do zurzywania tarczy po srodku (robi sie wklęsła a klocki wypukłe co jest wynikiem nierownomiernie rozmieszczonych otworków :(