jaki hampel lepszy?
Wszyscy myslicie,że jak shimano to juz musi być dobre i mieć dobra siłe hamowania(niektórzy),nieprawda,hamulec nie jest latwo dobrze tak ustawic,szamie klocki baardzo i wcale nie hamuj lepiej niz tektro,u mnie w miesice sporo osob ma tektro i shimano i wikeszy plus jest dla tektro,za siłe hamowania,za dobre tarcze i za dlugo wytrzymujace klocki(jeden kumpel jezdzi na tych samych klockach 3 lata i nadal rzeznicko hamuja),wielkim plusem jest to ze hamulce tektro zajebsicie dzialaja nawet ana plastikwoych klamkach(sprawdzone juz dawno) i co najwazniejsze jest tansze,bez zastanowienia bym wzial tektro taka moja rada.pozdro
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
www.tapeclothing.com
-
- Kontakt:
Bierz deora mój kumpel ma i jak go dobrze wyregulował to mu nawet dobrze chodzi...:)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=505312
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=505312
-
- Kontakt:
jezdziłem na tektro IO , tektro aquilla i na deorce .
tektro io na dotartej tarczy a nowych klockach stawiał bez problemu z tarczą 160mm i klamkami lx ....
tektro aquilla tez zajebiscie hamował i tez z klamkami lx :)
deorka juz gozej hamowała i cięzko sie ją docierało a jak sie rozgrzała to niehamowała :P
ja bym aquille wzioł z klamkami LX lub deorke z klamkami avida
( deorka daje rade na tyle choc aquilla lepsza :))
pozdro
tektro io na dotartej tarczy a nowych klockach stawiał bez problemu z tarczą 160mm i klamkami lx ....
tektro aquilla tez zajebiscie hamował i tez z klamkami lx :)
deorka juz gozej hamowała i cięzko sie ją docierało a jak sie rozgrzała to niehamowała :P
ja bym aquille wzioł z klamkami LX lub deorke z klamkami avida
( deorka daje rade na tyle choc aquilla lepsza :))
pozdro
F*CK MTB ..
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: