Dobra rama dualowa

Widmo90
Kontakt:

Dobra rama dualowa

Post autor: Widmo90 »

Szukam dobrej ramy dualowej dla poczatkujących, rozmiar 13, 14. Żeby była na stery zintegrowane, z zmocnieniami najlepiej rury kwadratowe lub profilowane, z wymiennym hakiem.

Z góry wielkie dzieki i Pozdro 4 all
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Po pierwsze nie ten dzial , po drugie co rozumiesz pod pojeciem ramy dualowej ? , po 3 tematow o ramach bylo sporo a w dziale dla poczatkujacych jest topic w ktorym jest mnostwo recenzji wiec poyrztaj sobie , po czwarte ile masz kasy na nia ? ....

i czemu akurat stery zintegrowane ?
www.mm-foto.pl
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Weż Draga i dupy nie truj......
http://dhcyc.pinkbike.com
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

no wlasnie czemu stery zintegrowane
????????????

i bierz draga albo coce
Widmo90
Kontakt:

Więc. CO ROZUMIEM POD POJĘCIEM RAMY DUALOWEJ!!!!! Śmieszne pytanie . Jeżeli się nie myle taka rama ma iną geometrię (Górna róra idzie od główki prosto do tylnej piasty) 2 DLACZEGO STERY ZINTEGROWANE: Poniewarz ddobre stery zintegrowane charakteryzują się dużą wytrzymałością. Dlaczego nie wezme Draga albo pointa. Bo o pierszej ramie słyszałem kilka złych rzeczy jak są problemy z włożeniem tylnego koła nie jest tak zwrotna i nie tak łatwo się robi z niej triki. Pointa nie bo pękaja przygłówce. I dlaczego nie napisałem w dziale dla początujączych, ponieważ liczyłem, że wy odpowiecie bo mało który z was wchodzi na dział dla początkujących i chciałem abyście się podzielili swoimi propozycjami. Ostatnie . Mieszkam w USA i mam wielkie problemy zdobyć
takie ramy jak Drag itp. I liczyłem że dowiem się więcej o innych ramach
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

LOL
"Poniewarz ddobre stery zintegrowane charakteryzują się dużą wytrzymałością" - <rotfl>
"Pointa nie bo pękaja przygłówce" - <lol2>
No niekupuj zadnych dragow pointow!! bo skoczysz z krawznika ici sie zlamie!
i niezrobisz na dragu nofootera...bo jest bardzo bardzo trudno
....
<lol2>
Grooby
Kontakt:

Post autor: Grooby »

Widmo90 kups se aganga sa ta zajebiste ramy
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=613601
gg6537176
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Dla wieskosci rama dualowa to rama do wszystkiego , tak wieszosc przyjala choc tak naprawde tak nei jest , wiec stad pytanie rozumeisz ze rowerek ma byc do dualu/4x ?

to wedlug ciebie tylko stery zintegrowane sa dobre ? ;] hehe jasne...

skoro mieszkasz w usa to masz dostep do fajnych ramek ktor u nas kosztuja kupe kasy , osobiscie bralbym speca p3
www.mm-foto.pl
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

zajebsita rama dualowa to felt dl1. cwna 1250 zeta. masz zintegrowane stery wymienny hak, wielkie wzmocniena przy glowce i jest bardzo lekka. geometria tez na wypasie, gorna rura jest krotka dzieki czemulatwiej skrecasz i robisz manuale. rama jest spoko mam ja druga i sie trzyma. na dual/4x w sam raz. i jest ich kilka w polsce a nie tak duzo jak dragow czy innych ram tego typu
p.s wookie85 jak sie sprawuje to psylo?? dziala inaczej niz psylo z roku 2004?? za iel mozna takie dorwac??
pozdro
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Widmo90 pisze:Więc. CO ROZUMIEM POD POJĘCIEM RAMY DUALOWEJ!!!!! Śmieszne pytanie . Jeżeli się nie myle taka rama ma iną geometrię (Górna róra idzie od główki prosto do tylnej piasty)
a wcale nie bo jak jest większy rozmiar to wcale nie jest prosto od główki do piasty a poza tym to bierz a ganga authora bo to najlepszy sztywniak za takie małe pieniądze...albo orange albo connondale chase 3 albo speca p albo ...a poza tym wszystkie ramy kiedyś pękną...
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
noisi
Kontakt:

Post autor: noisi »

ja bym ci proponował Point Project X ( nie do zajebania ) albo Ballistic Team X-Light. Dwie bardzo fajne ramki, i za baaardzo małe pieniądze. Jak chcesz to zagadaj na 3116991 mam obie nówki na gwarancji . Obie są 14 calowe
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

to skąd my mamy wiedziec co tam w USA jezdzi :| ????
F*CK MTB ..
Widmo90
Kontakt:

Wielkie dzięki że wreszcie potraktowaliście mnie serio i dzięki za podane propozycje z uzasadnieniami. Pozdro 4 all
samochodu
Kontakt:

Post autor: samochodu »

jezeli mieszkasz w usa to radzilbym najpierw tam popytac kolesi z ,,pierwszego zdazenia'' i oni prawde Ci powiedza ;D
Narwaniec
Kontakt:

Post autor: Narwaniec »

Heheh Drag mało zwrottny i trudno sie robi triki ? hehe dobre ;) ;) ja mam draga i w 2 tygodnie nauczyłem sie dobrego manuala ;)
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

Widmo90 pisze:Bo o pierszej ramie słyszałem kilka złych rzeczy jak są problemy z włożeniem tylnego koła

lol, ja nie mam takich problemow....trzeba byc chyba jakims beztalenciem aby miec problem z wlozeniem tylnego kola...no chyba ze ma sie opone 3.0...
Miodożer.
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

nie bierz drga ani coci wez johnego albo morphine:P
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
WadzioDH
Kontakt:

Post autor: WadzioDH »

Czesc ja tez aktualnie jestem w stanach i zarabia na sprzet,a jak cena dla Ciebie niegra roli to kup Cock'a bo on powinien spelniac twoje wymagania a co do seterow zintegrowanych:jesli jestes poczatkujacy to po HU... Ci takie stery i gwarantuje ze nie rozwalisz FSA pig to dobre i znane stery chyba ze chcesz naprawde pancerne to se kup te polskiej frmy zumbi to juz jest naprawde czolg,a jesli chodzi o draga to niepolecam bo tutaj bedziesz mogl soie sprawic o wiele lepszy rowerek,ewentalnie NS Streetlegal tez jest clkiem calkiem.Kto ma do spredania NS bitch?
HardCore Nie Disco!!
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

Wpisz w wyszukiawrke "Recenzja tanich ram!" i cii sie wyswietli topic gdzie masz kazda rame zrecenzowana i opisana wraz z podana cena.pozdro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
ODPOWIEDZ