lubia strzelac ....... widzalem jak po ladowaniu z moze metra wybil korek z rst.....;/ a z tym wybitym okiem ....... kto z gliwic to raczej wie........ przykro nam .......
Jak plastikowe korki robią takie spustoszenie, to ciekawe co będzie jak zaczną strzelać dorobione metalowe... śmierć przez amortyzator? No i odszkodowania nie dadzą, bo korek sami zrobiliśmy... :-/
nie ma szns zeby metalowe korek wyjebel........
plastikowe strzelaja bo gwint sie zrywa......a w metalowym za cholere ci sie nie zerwie......
ale jesli ktos i tak ma cykora to moze sobie dorobic dodatkowa polke i po sprawie ;]
Mi w RST 461 DH też kore 2 razy wyskoczył w tym raz przy zjeździe z klatki schodowej przed moim blokiem. Jak wystrzelił korek z elastomerami i sprężyna to chyba na 4 m polecial w góre i zleciał sąsiadowi na maske samochodu.
A metalowe kjorki to dobry pomysł bo przy plastikach to przy dużym nacisku gwint puszcza.
4x nie prawda ze gosci slabo widzi bo jak dostal te odszkodowanie to kupil sobie santacruza v8 i mkbike w GLIWICACH i bez problemu jezdzi na zawodach w zjezdzie!!!
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff
Mi w moim RST tez wylecial koreczek podczas zeskakiwania ze schodow :D umie latac bo polecial na 3 m w gore...:D teraz przewiercilem korone, golenie, korek i wpakowalem tam srobe...:D regulacji juz nie posiadam ale przynajmniej juz nie bede musial ogladac latajacego korka...:D
Panowie,a ja uwazam, ze to nic zabawnego, bez wzgledu na przeznaczenie amorka, sprzet taki powinien zniknac z rynku, stwarza zagrozenie dla zdrowia. Producent na wlasny koszt powinien zrobic kampanie serwisowa (podobnie jak to sie dzieje w przypadku usterek w samochodach)
i wymienic wadliwe korki.
Współczuje poszkodowanym.
hehe niema to jak RST...mi tesh wystrzelił korke :P z rst capa t4 ale co tam było to w zime i musiałem go szukac :D a teraz w rst gila t4 trzymie twardo ciekawe jeszcze ile :P
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
heh mi tez wylecialy nawet 2 korki naraz przy 281r jak wyprzedzalem poloneza i w jakas dziure wjechalem to korki kolo glowy mi przepirdolily i calego mnie olejem oblal... (wlalem oleju zeby lepiej chodzil:) )
Ja w mojej omedze (zanim pękła) nawierciłem nakrętki i oplątałem drutem przez golenie, natomiast nakrętki z korkami skleiłem sylikonem, raz niedokręciłem, to nic się nie stalo, bo mi korek drut trzymał, ale dorabiajcie metalowe, z drutem to głupio wygląda...
Jak coś ja mogę zrobić korki do gilli czy tam omegi mam aktulanie 2 komplety w domu, jelsi mialbym wymair to rowniz moge zrobic korki do obojetnie jakeigo innego amortyzatora. korki wykoanna sa ze stali