Witam!
Od nie dawna jestem posiadaczem Dangerous MIke'a ds 3.0 (nareszcie) i nie wiem jakiego DJ do niego włożyć 100mm czy 130mm. Jak tu by się miała geometria?? Jak narazie to chce wbić 130mm ale nie wiem czy nie zrobi się chopper i czy nie będzie mi kiera w bok uciekać. Obecnie jeżdże na shicie który miał 75 mm a którego podrasowałem do 100 i jest wygięty do przodu i nie potrafie sam ocenić jaki skok będzie pasować. Pozdro.
Mysle ze 130 mm bedzie lepszym rozwiazaniem niz 100. Rower bedzie sie normalnie zachowywal bo geometria tej ramy jest dobra i amor nie powinien zabardzo ceciec do pszodu
Jeżdże we wszystkim po troche - dirt street trial troche zjazdu i podjazdu. Do mojego stylu jest potrzebne częste podrywanie przedniego koła do manuala pedal kicka albo bunnego.Pytam tu przedewszystkim o geometrie. Jeżdże na kołach 26''. Nawet na tym shicie co mam teraz jest dosyć wysoko suport i jak włoże 130 to nie wiem czy nie będzie za wysoko.
3cm roznicy w skoku... to nei jest duzo. ale na 130mm wygodniej i przyjemniej sie jezdzi :D takie moje odczucie... pytanie jeszcze jakie kola, widzialem fotke dm ds20 z monsterem i dawalo rade ^^
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Mam tą fote z monsterem. Ok to załóżmy że biore 130 mm. Jest taka oferta na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=58725144 super okazja. Tylko że drop off ma aluminiowe golenie i nie są bardziej podatne na łamanie niż stalowe golenie dj ?? I czy ten teflon z drop offa nie jest bardziej podatny na obicia niż stal na dj??