Prostowanie tarczy
Prostowanie tarczy
mam problema... czy moze ktos wiem jak wyprostowac tarcze, chodzi mi o Hayes'a 8 cali, a dokładniej to mam ja troszeczke zcentrowana.....:/ ktos moze pomóc?
Dziekuje z gory za mądre i sensowne odpowiedzi. :)
Dziekuje z gory za mądre i sensowne odpowiedzi. :)
Fukai
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tarcze prostowanie
Jak chcesz to możemy się zgadać, bo ja mam ojca w Instytucie Lotnictwa, i już jedną tarcze mi prostował z ok 4mm bicia zrobił się może 1mm, ale o klocki nie obciaera i robie to za tzw. dobre słowo
Jak chcesz to zadzwoń 501 194 379 lub 632 27 57 prosić Łukasz lub Bubera-Turbo
Jak chcesz to zadzwoń 501 194 379 lub 632 27 57 prosić Łukasz lub Bubera-Turbo
Hej co mam kupić?? Dangerous MIke czy DunCon Tosa Inu!!
no 8!k3r swietny plan a potem klamka bedzie lapac po drugiej stronie kiery bo i tak ma dosc duzy skok......
genialne bez dwoch zdan.
tarcae prostuje sie dlugim kluczem lekko trzeba odgiac w druga strone niz w te co trze zeby bylo prosto. jak tarcza to 200 to moze ci to zjac kilka godzin wyjedziesz i i tak bedzie pogieta. na tym rozmiarze tarczy jest naprawde ciezko wyprostowac.
hayes ma to do siebie ze czasem zacisk sie zaciera i klocek nie odbija rowno. wtedy trze. wyciagamy kolo i klocki troche oliwki czy wazeliny na tloki ruszamy 5 razy klamka wpychamy tlkoki zpowrotem np srubokretem (najlepiej oczkowym 10 ) tak kilka razy wycieramy syf i zakladamy klocki. powyprostowaniu tarczy tera da sie to ladnie ustawic i nic nie bedzie tarlo.
u mnie tak jest wiec w innych tez powinno dzialac.
genialne bez dwoch zdan.
tarcae prostuje sie dlugim kluczem lekko trzeba odgiac w druga strone niz w te co trze zeby bylo prosto. jak tarcza to 200 to moze ci to zjac kilka godzin wyjedziesz i i tak bedzie pogieta. na tym rozmiarze tarczy jest naprawde ciezko wyprostowac.
hayes ma to do siebie ze czasem zacisk sie zaciera i klocek nie odbija rowno. wtedy trze. wyciagamy kolo i klocki troche oliwki czy wazeliny na tloki ruszamy 5 razy klamka wpychamy tlkoki zpowrotem np srubokretem (najlepiej oczkowym 10 ) tak kilka razy wycieramy syf i zakladamy klocki. powyprostowaniu tarczy tera da sie to ladnie ustawic i nic nie bedzie tarlo.
u mnie tak jest wiec w innych tez powinno dzialac.
-
- Kontakt:
prostowanie
pomyłka w mojimnumerze telefonu...
509 194 379 a i podam moje GG 8860721
Kurde ludzie nic nie piłujcie, nie ma sensu....
Mówie wam w instytucie lotnictwa przezemnie zrobia wam wszuystko nawet wyprostuja na cacy..., a zreszta spytajcie sie kolesia "LinksFR" bo on widział tego efekt!!!
www.linksdh.prv.pl
tam tez go znajdziecie....
509 194 379 a i podam moje GG 8860721
Kurde ludzie nic nie piłujcie, nie ma sensu....
Mówie wam w instytucie lotnictwa przezemnie zrobia wam wszuystko nawet wyprostuja na cacy..., a zreszta spytajcie sie kolesia "LinksFR" bo on widział tego efekt!!!
www.linksdh.prv.pl
tam tez go znajdziecie....
Hej co mam kupić?? Dangerous MIke czy DunCon Tosa Inu!!
W hayesach prostowanie tarczy jest dosc banalne, poniewaz tarcza jest bardzo elastyczna. Ja wygiolem tarcze od tektro io, tak ze dotykala szprych i dalo sie wyprostowac w ciagu godziny. Zrobilem to z kumplem 2 imbusami. Poprostu trzeba ja odginac w druga strone ... na wyczucie, bo jak sie material naddaje to czuc ze jakos tak inaczej jest ... A hayesa mozna palcami wyprostowac.
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---