Jakie obręcze do FR ?
Jakie obręcze do FR ?
Mam pewien dylemat - nie wiem, która obręcz jest najbardziej "pancerna"wytrzymała z tych trzech
1.Mavic EX 729 Disc
2.Atomlab Trailpimp
3.Atomlab Trailpimp DHR
Na wadze mi zbytnio nie zależy.
Oraz jaką konfig. kół wybrać do Fr
2x24"
2x26"
Proszę szczególnie o opinie doświadczonych osób, które miały do czynienia z tymi obręczami.
Dziękuje z góry
1.Mavic EX 729 Disc
2.Atomlab Trailpimp
3.Atomlab Trailpimp DHR
Na wadze mi zbytnio nie zależy.
Oraz jaką konfig. kół wybrać do Fr
2x24"
2x26"
Proszę szczególnie o opinie doświadczonych osób, które miały do czynienia z tymi obręczami.
Dziękuje z góry
Rupert na wlasnym doswiadzzeniu... OK:)
mam Doblewida 24" na tyle od ponad pol roku i jest to naprawde mocarna obrecz jak dla mnie najlepsza, ever:) , wiele sie naczzytalem ze dw sa do dupy sie gna itd,itp... ale przez to pol roku nic jej nie zrobilem a dodam ze nie kupilem jej nowej. Naprawde jej nie oszczedzam a nawet jej jeszcze nie musialem wycentrowac. Pozatym dw mega zajebistego antysnake'a, przez pol roku nie zlapalem a dzwony o krawedzie kraweznikow(z ktorych sie wybijam do bunnego) to standard. Jesli chodzi o konfig czy 2x24" czy 2x26" to wydaje mi sie ze jest to sprawa indywidualna, w chwili obecnej mam na tyle dw24" a z przodu kolo 26" ale w przyszlym tygodniu powinien juz dojsc do mnie drugi DW i bede mial 2x24" na doublach... w moim przypadku 2x24" tylko dlatego zebym mogl zapdac opony 3.0" a jak sie jezdzi na takim konfigu bede mogl napisac za jakis tydzien;)
pozdro
mam Doblewida 24" na tyle od ponad pol roku i jest to naprawde mocarna obrecz jak dla mnie najlepsza, ever:) , wiele sie naczzytalem ze dw sa do dupy sie gna itd,itp... ale przez to pol roku nic jej nie zrobilem a dodam ze nie kupilem jej nowej. Naprawde jej nie oszczedzam a nawet jej jeszcze nie musialem wycentrowac. Pozatym dw mega zajebistego antysnake'a, przez pol roku nie zlapalem a dzwony o krawedzie kraweznikow(z ktorych sie wybijam do bunnego) to standard. Jesli chodzi o konfig czy 2x24" czy 2x26" to wydaje mi sie ze jest to sprawa indywidualna, w chwili obecnej mam na tyle dw24" a z przodu kolo 26" ale w przyszlym tygodniu powinien juz dojsc do mnie drugi DW i bede mial 2x24" na doublach... w moim przypadku 2x24" tylko dlatego zebym mogl zapdac opony 3.0" a jak sie jezdzi na takim konfigu bede mogl napisac za jakis tydzien;)
pozdro
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: Polska stolica :/ muzyki tanecznej (disco polo) => Radom
- Kontakt:
ja kupilem trailpimpa 24", cena duza, ale nie taka straszna. obrecz jest na prawde piekna, wysoka i wytrzymala.. nie wiem czy to prawda ale podobno jest najwyzsza obrecza jaka sie produkuje. moze sie myle, no ale warta swojej ceny jak najbardziej. a rozni sie tym od DHR'a tym ze ejst DHR to skrot od Downhill Racing, czyli obrecz tak jak MaxDamage powiedzial czysto zawodnicza :) Ogolnie polecam weez-bikes.pl, jezeli czesc na stanie, to dojdzie na drugi dzien, chyba ze bardzo pozno zamowisz. :) jakby co to gg.
Supra V... Zarzucam tyłem z jazdy o 90 a pizdda sie nie chce pogiac. Przyszczypania, dobicia, przerzutka w szprychach, kosze na śmieci (90* :*), znaki drogowe, drobne zwierzeta, latarnie a szmata prosta... Wrrrr... hoho kiedys ja rozdupce zobaczycie :P ;) ... ale niepredko :)
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s: