TARCZE Blackbox czy deore (tył) ??
TARCZE Blackbox czy deore (tył) ??
Mam problem.
Od kilku dni zamierzam kupić tarcze na tył. Najlepiej 180 mm. Na Allegor jest takowa za 223 Blackbox (zacisk, tarcza). W sklepie zaoferowali mi za 200 zł deore (mech.) + adapter po 180 mm tarcze + tarcza 180 mm za 200 zł. Który wriant wybrać ?? Mam do 230 zł.
Prosze o pomoc :(
Od kilku dni zamierzam kupić tarcze na tył. Najlepiej 180 mm. Na Allegor jest takowa za 223 Blackbox (zacisk, tarcza). W sklepie zaoferowali mi za 200 zł deore (mech.) + adapter po 180 mm tarcze + tarcza 180 mm za 200 zł. Który wriant wybrać ?? Mam do 230 zł.
Prosze o pomoc :(
Hait
zalezy czego chcesz jesli bardzo duzej sily hampla to oczywisciec blackbox/uzywka hayes mx-1, mx-2;
a jesli zalezy ci na modulacji jako takiej to bierz deore, tylko nie to za 200zl (515) tylko nizszy model 475 z tarcza 160mm - wystarczy na tyl w zupelnosci a hamuje tak samo o ile nie lepiej od modelu 515, bo jest przystosowana do klockow zywicznych..a w tanich mechanikach to JEST roznica.
a jesli zalezy ci na modulacji jako takiej to bierz deore, tylko nie to za 200zl (515) tylko nizszy model 475 z tarcza 160mm - wystarczy na tyl w zupelnosci a hamuje tak samo o ile nie lepiej od modelu 515, bo jest przystosowana do klockow zywicznych..a w tanich mechanikach to JEST roznica.
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Zależy jak chcesz żeby ci hamulec działał deore łapie wolniej a blackbox jest o wiele silniejszy i łapie jak żyletka chodż w sumie mój kumpel miał 2 blackboxy na przód i na tył i powiem ci że na tyle nawet fajnie chodźi(Blackbox) ale na przód bym go nie poleccał lepiej coś z większą modulacją np. jakiś Avid ale jak ktoś chce hamulec jak żyleta to jak najbardziej go polecam :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=543733
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=543733
Kaente tak tektro aquila,hamulec jest zajebisty przewyzsza black boxa i winzipa i deore,moj winzip hamuje calkiem przyzwoicie tak samo i kumpla black box,deore dziala jakos tam dziala,ale tylko z tarcza 180 minimalnie i innymi klockami niz fabryczne a tektro to poezja,smiga u nas od groma osob i wiem co mowie dziala idealnie,kumpel mial na zwyklej plastikowej klamce za 3 zł ten hampel i dzialal lepiej niz moj winzip z klamka tektro eclipse,a hamulec mam wyjebiscie wyregulowany,u tektro gorzej z modulacja zreszta tak samo jest i z winzipem czy black boxem,ale lepszego hampla do 200zł nie znajdziesz,dziala bosko,uwierzcie mi.pozdro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
www.tapeclothing.com
-
- Kontakt:
Kuba_Szczecin no mje tez sie wydaje ze jednak blekboks hamuje lepiej ja mam z tylu na klamce deore i dziala luksus,raz mialem problem bo sie smaru nawpier.dalalo w klocki,ale przetarlem papierem sciernym i zajebioza dziala.
Suntour jak masz dobrze ustawiony to mozliwe,ja jednak jestem przekonany do blekboksa:)
i gdzies za niedlugo kupuje do przodu,bo mam vałke taką smieszna:)
wogole moje kolo z przodu jest niedorozwiniete w porownaniu do tylnego:)
z przodu mam piaste szimano 425 ,obrecz aleksa dm 18 i opone riczeja z-max 2.1,a z tylu mam piaste deorki 525 double tracka i kende kolosal dh 2.35
takze roznica jest niewielka...:)
oj sory troche zeszlo z tematu
Suntour jak masz dobrze ustawiony to mozliwe,ja jednak jestem przekonany do blekboksa:)
i gdzies za niedlugo kupuje do przodu,bo mam vałke taką smieszna:)
wogole moje kolo z przodu jest niedorozwiniete w porownaniu do tylnego:)
z przodu mam piaste szimano 425 ,obrecz aleksa dm 18 i opone riczeja z-max 2.1,a z tylu mam piaste deorki 525 double tracka i kende kolosal dh 2.35
takze roznica jest niewielka...:)
oj sory troche zeszlo z tematu
WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP WIN ZIP Sam mam na tyle i sobie chwale :D !!
Ride or Die
ja ma deorke z tylu od 2 dni jak narazie daje rade tylko trzeba dobrze wyregulowac mi to zajelo niecala godzine ale to moja pierwsza tarcza do tej pory na v-kach smigalem ale jezdzilem i na hayesach i innych wynalazkach i za ta kase moge smialo polecic deore zwlaszcza ze ja kupilem moja nowa za 109zl pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=63988