DC Akita.. już jest! fotki:)

da_weez
Kontakt:

Post autor: da_weez »

Zresztą... ważne, że klienci są zadowoleni. Bez ignorantów świat byłby nudniejszy...
just gimme some weez
gimme some sunshine, one piece...
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

Max - jak wyglada proces produkcji i dystrybucji ram przez skośnookich, wiem :) a co do wykonania ramki w porównaniu z chociazby z tosą czy z przytaczanym dm to naprawde jakościowo dużo lepsze... powala? hmm.. no ok, moze przesadziłem bo w końcu są specializedy, intense, trek czy inne śmery bajery i one są naprawde dobrze, równo i PRECYZYJNIE pospawane... ale chodziło mi o to, że po obejżeniu akity mozna stwierdzic, ze wykonanie nie odbiega wcale a wcale od owych produktów. Stronniczy? No jasne, że jestem stronniczy;p bo w końcu ta rama bardziej przypadła mi do gustu (do zeszłego tygodnia miałem brać DM`a, byłem praktycznie pewny że ją kupie, bo w sumie najbardziej mi odpowiadała z tych wszystkich tanich full`i, a używanej ramy nie chciałem). Tylko troche mnie zmartwiło ze na 2005 DM nie wypuścił ram w rozmiarze 14 cali:( a jak zobaczyłem akite na żywo to zdecydowanie przypadła mi do gustu, no i ten rozmiar 14,5" no dla mnie super:) DM jest poprostu do czego innego przeznaczony, a jeśli chodzi o zawieszenie wg. mnie pracuje gorzej:/ Chcesz walic kilku metrowe dropy, a nie masz kasy na karpiela - proste - bierzesz DM`a:) ale, że spadanie jak kloc z dużych wysokości średnio mnie interesuje... szczerze, wole po lesie na technicznych odcinach posmigać, tudzież czasem na jakąś trase 4x wyskoczyc (a przecież po mieście też baaardzo czesto się jeździ), dlatego wybór był prosty. Mimo to zastanowiłem sie kilka razy, bo to w sumie sporo kasy i pewnie bede tą ramke spłacał do końca wakacji:P
...a właśnie jeszcze kwestia damperów, Max racja, to są kopie FOX`ów dlatego mam nadzieje, ze podziała toto dłużej niż DNM (bo jeśli chodzi o prace to pracuje ładniej)...
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
Gość

Post autor: Gość »

Halo i Duncon MX-8 to jest DOKŁADNIE to samo, sprawdzałem i miałem w ręce obydwie te obręcze, waga, materiał. Wszystko (poza oczywiście grafiką) jest tym samym. Rozumiem da_weez, że jako dystrybutor bronisz swojego produktu, ale to jest to samo. A co do twoich kompetencji jako dystrybutora nie mam zastrzeżeń ale moje doświadczenie jako klienta pozwala mi bezstronnie (mimo, że lubię DC) stwierdzić, że te dwie obręcze są takie same ( m.in. dzięki temu, że mam wagę w domu, jeśli już mowa o gęsości).
rumm
Kontakt:

Post autor: rumm »

a ty zwazyles obie obrecze oczywiscie, zrobiles probe materialu i wiesz fachowcze, ze obrecz dc nie jest z najlepszego stopu proponowanego przez kinlin, i ze dc klamie piszac ze jest to KLR 60, T-10 prawda?
rumm
Kontakt:

chyba , ze to HALO robi z tanszego stopu.
da_weez
Kontakt:

A żebyś wiedział, że zważyłem - jak dotrę do notatek, to podam dokładną wagę dla określonego rozmiaru obydwu tych modeli. Co do rzetelności danych, to nawet SPECIALIZED nie podaje dokładnych danych odnośnie wagi. Zresztą fakty mówią same za siebie. DC to w zdecydowanej większości masło, a jeżeli posiadasz umiejętność posługiwania się językiem angielskim sam dotrzesz do opinii zagranicznych użytkowników. Żenują mnie takie rzeczy. Jeżeli rzeczywiście chcesz fachowego pojedynku - zapraszam. Osobiście brzydzę się takimi rzeczami, jak oczernianie innych marek, ale fakty pozostaną faktami i Twoje 'fachowe' wypowiedzi niczego nie zmienią. Gdyby nie biło to w mój interes i firmy, która przedstawiam na nasz kraj - śmiałbym się do łez, ale cóż... niektórzy nie znają innych metod rozładowania swoich frustracji.
just gimme some weez
Gość

Post autor: Gość »

do notatek, czyli do katalogu tajwańskiego, ale tam nie ma rozdzielenia na halo i dc. Rozumiem, że wprowadzając HALO na polski rynek rozeznałeś się dokładnie i zmierzyłeś. Sam piszesz, że nie należy oczerniać innych marek a bezpodstawnie oczerniasz DC. Jakie masz argumenty? Zadnych a poza tym bronisz marki, którą sprzedajesz więc nie jesteś wiarygodny. Frustracja, o czym ty mówisz chłopie, przecież to jest forum, na którym ludzie wymieniają się spostrzeżeniami a nie skaczą sobie do gardeł. To dotrzyj do swoich notatek i sprawdźdokładnie. Ja w każdym razie ważyłem i to jest to samo.
da_weez
Kontakt:

Dobrze, dajcie mi godzinę, albo maksymalnie dzień - dotrę do tego co sobie zapisałem. Sprawa 'oczerniania' ma się w taki sposób, że gdyby DC w katalogu na 2004 umieściło (tak jak to było w 2003) fotę 'ich' obręczy z napisami DC - sprawa jasna. Dementuję, że nie jest to HALO i tyle. Ale niestety w katalogu 2004 widnieje ewidentnie ilustracja HALO, co dla 98% ludzi wiąże się z tym, że to rzeczywiście jest oryginalne HALO. Nawet mój główny team-rider jest w stanie potwierdzić zdecydowaną różnicę pomiędzy tymi dwiema obręczami. Tym samym DC wypuszczając na rynek 'swoją' obręcz (która widnieje jako HALO) psuje markę, którą ja reprezentuję. To trochę jak 'nieumyślny sabotaż'. Naprawdę nie jestem w stanie zaakceptować faktu, kiedy ktoś ładuje te dwa rożne produkty do jednego worka. Gorzej! Kiedy sprowadza produkt gorszej jakości do poziomu produktu, który sobą na Zachodzie przedstawia bardzo dobrą jakość. Pomijając fakt, że HALO z modelem Combat DH (bo o ten model chodzi) pojawiło się o wiele wcześniej nic DC ze swoim MX-8. Podaje na dole link do foty KARPIELa J. Bendera z białym Combatem na tyle. To chyba o czymś świadczy... Odnośnie 'skakania sobie do gardeł'. Odpowiadam na atak i to tyle, zresztą mówiąc już naprawdę poważnie... Ważne, że klienci są zadowoleni z produktu kupionego u mnie i nikt do tej pory się nie skarżył. Boli tylko fakt, że forum jest opiniotwórcze (niestety, choć nie powinno). A oto link:

www.weez-bikes.pl/temp/karpiel.jpg
just gimme some weez
da_weez
Kontakt:

A z przodu jest ATOMLAB... :P
just gimme some weez
rumm
Kontakt:

no i myslalem, ze bedzie rozmowa na argumenty, a tu maslo, ble, ble, ble, bli, bli, bli no i jeszcze tyle zlosci. kto tu jest frustratem. emocje cie zdradzaja.
da_weez
Kontakt:

Drogi rummie... Emocje tak - zgadzam się. A dlaczego te emocje występują - poczytaj wyżej (tak się złożyło, że pisaliśmy pewnie w tym samym czasie) i mój post był 'szybszy'.
just gimme some weez
rumm
Kontakt:

1. mysle, ze umieszczenie zdjecia obreczy halo z podpisem duncon bylo bledem tylko trudno powiedziec czy to blad czy zamierzone dzialanie.
2. jezdze na MX8 po gorach - kamienie, korzenie i nie dam na nie zlego slowa powiedziec jest to najmocniejsza obrecz na jakiej jezdzilem, a w mtb mam 10 lat stazu.
3. to co prawda nie moja sprawa, ale to ty zaczales oczerniac, kryptoreklama i budowanie marki "czarnym" pr-em jest karalne i zakazane. to tez zupelnie powaznie
da_weez
Kontakt:

ad 1. Znaleźliśmy chyba porozumienie w tej kwestii (osobiście uważam, że opis 'NO PHOTO' były bardziej na miejscu).

ad 2. Mamy podobny staż, choć o XC zahaczyłem za granicą już 14 lat temu (pseudo-zawodowo), ale uważam, że to się liczy - także trafiliśmy 'na godnego siebie'. MX-8, może jakieś egzemplarze były mocniejsze. Ogólna opinia to równanie w dół.

ad 3. Black Public Relations to na dobrą sprawę zaczął DC (fotka katalogowa), ja osobiście przekazuje swoje wrażenia i bronię (chyba jak każdy) własnego interesu.

Pozdrawiam.
just gimme some weez
R_O_S_A
Kontakt:

Post autor: R_O_S_A »

_Outsidermasz cos do DM? rama jest zajebista mimo ze jezdze na sprezynie 750 lbs to jest czula jak cholera i wg nie pompuje...

akita podoba mi sie bardzo mialem ja zamowiona ale nie chcialo mi sie tyle czekac i potem zauwazylem DM i odrazu sie w nim zakochalem... mmmmmmmmm <3
ale wracajac do tematu to startowac w dh na akicie a bardzo chce startowac jakos mi sie nei widzi...

ramka zajebista;] ale DM lepszy;]

pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

Rosa.. proszę Cie czytaj uważnie, ok?;) czy "mam coś do DM"? hehe... to zabrzmiało jakby chciał pobić pana M. Rutę:P Nie nic do DM nie mam... wręcz przeciwnie, zajebiście ze mamy polską firmę, która produkuje bądź co bądź całkiem dobry sprzęt (tzn nie oni ja produkują.. ale tu już jest cała długa opowieść na temat tajwańskich fabryk:P)
2. przecież nikt nie mówił, że AKITA jest do DH? wręcz przeciwnie.. na stronie masz wyraźnie napisane "dual, 4x" co akurat mnie odpowiada... Tobie nie musi:)
Zgadzam sie ze DM jest ciekawą i dość tania (w porównaniu do innych propozycji) ofertą, AKITA również... ale są to z goła 2 różne ramki, chociaz mozna znaleźć kategorię w których dałoby sie je porównać (chodzi mi o jazdę). Miałem obie w rękach, nie krótko... i mówię, że wykonanie akity wg mnie jest zdecydowanie lepsze niż DM`a... to tyle:) DM - konstrukcja b. podobna do bullit`a, jednak tylny wahacz zdecydowanie mi do gustu nie przypadł:/ za dużo łączeń (zbyt wiele spawów obok siebie, co w konsekwencji może osłabić konstrukcje), chociaż z drugiej strony nie słyszałem, ażeby ktoś połamał tylny trójkąt... W każdym bądź razie gdyby nie akita to na pewno kupiłbymk DM`a...
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
duncon
Kontakt:

Post autor: duncon »

Witamy,
1. w katalogu 2003 została pomyłkowo podpisana obręcz Halo,
2. w katalogu 2004 ta pomyłka została usunięta i jest wyrażnie napisane, że jesteśmy przedstawicielem co było wówczas zgodne z prawdą.
3. od zeszlego roku sprzedajemy obręcze Kinlin pod własną marką i oficjalnie potwierdzamy, że obręcze te produkowane są z najlepszego stopu oferowanego przez tą fabrykę i obrabiane metodą T-10.
www.duncon.pl/news.php?news_id=39
4. w naszym mniemaniu jest bardzo nie w porządku wykorzystywać publiczne fora do autoreklamy i dyskredytacji konkurencji.

Pozdrawiamy,
ekipa DC
da_weez
Kontakt:

Wciąż panuje zamieszanie odnośnie tych obręczy.

Odsyłam do Katalogu 2004 BikeBoard (HALO MX-8).
Dyskredytacja została popełniona w owym katalogu, a 'autoreklama' to sprostowanie z naszej strony (zresztą na bazie opinii użytkowników).
just gimme some weez
rumm
Kontakt:

przepraszam cie weez musialem zrobic przerwe,
2 "ogolna opinia" niekonkretne klasyczne oskarzenie typu "wszyscy wiedza" - nie ladnie.
3 mozesz to robic tylko FAIR.
da_weez
Kontakt:

2. Dobrze... W takim razie zamieniam określenie "ogólna opinia" na "ludzie, z którymi miałem styczność".

3. Hmmm... FAIR... Podobno nieznajomość prawa nie zwalnia od przestrzegania go. Czyż owa pomyłka (nie kwestionuję jej prawdziwości) nie była również zagraniem NIEFAIR ('Kup DC to i tak HALO, a pozatym tańsze') w kierunku HALO?

A więc, powaracając do moich osobistych notatek:
- ważona obręcz MX-8 ważyła (+-10g) 700g
- ważona obręcz Combat ważyła (+-10g) 760g
- byłem trzeźwy
- kto mi wyjaśni tą zagadkę???
just gimme some weez
ODPOWIEDZ