DC Akita.. już jest! fotki:)

Enzo
Kontakt:

Post autor: Enzo »

"no ja bym raczej FR niejeździł na niej ja stawiam że pierwszy pujdze wachacz "
Znam typa co na akicie jeździ hard, a rama wytrzymuje, wiec do FR rower sie wg mnie nadaje!
tylko te zolte napisa sa nie najciekawsze- wole biale. Kazdy ma swoj gust :)
Enzo
Kontakt:

Post autor: Enzo »

sorry za posta ale nie zobaczylem ze topic ma 3 strony :P
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

taka sobie nice
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
birol
Kontakt:

Post autor: birol »

BSM, buahahah uwazasz ze duncon to nie jest rama z katalogu ??????????????? GRUUUUBBBBBOOO sie mylisz, masz , zeby nie było ze gadam bezpodstawne bzdury http://allegro.pl/show_item.php?item=57081747

miałem tez kiedys link do tosy inu , co dziwne sygnowane zupełnie inna nazwą, wytłumaczysz mi to??? a moze wytłumaczysz mi jeszcze dlaczego wszystkie elementy ram DC znalazłem kiedys własnie w tajwanskim katalogu czesci do budowy ram ??!!

tu masz cos , czego zadnej czesci nie znajdziesz w tajwanskim katalogu www.birol.prv.pl
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
birol
Kontakt:

aha zeby nie było ze jestem złosliwy NIE MAM ZA ZŁE DUNCON-owi ZE ICH RAMY SA ROBIONE NA TAJWANIE
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja tam sobie cenie wlasnie komfort i niezawodnosc.

Nie zalezy mi na wynikach...

Ta ramka zreszta w moim konfigu wcale nie jest do nie wiadomo jakich dropow... Jest bardzo mieciutka :)

Zreszta duzy skok wcale nie oznacza ze zaraz wielkie dropy...

Nio i wkurza mnie takie gadanie z tymi postepami... samo nauczenie sie jazdy na takim to juz postep. A dalej? Po co... nie kazdy tak koniecznie dazy do ciaglego postepu.

Ja tam czerpie radosc z jazdy i tyle mi wystarcza. Nie chce na sile probowac byc lepszym niz jestem. Ja po prostu chce zeby mi to dawalo radochy ile tylko sie da i tak tez jest. I wlasnie dla takich entuzjastow kierowalbym moje produkty. Ktos taki zawzse sie znajdzie.

A z ta uniwersalnoscia... na tym rowerze mozna zrobic naprawde duzo, zaufaj mi :) Ma zajebista geometrie ktora rekompensuje w znacznym stopniu jego wage. Inna sprawa ze on faktycznie od ziemi nie bardzo sie odkleja, ale tak wlasnie ma to dzialac ;)

O rozpedzanie to sie nie boj, trzeba sie tego nauczyc. Na pewno nie jest to szybki rower, ale on nie jest do scigania... Jak jest stroma gora to jest szybki :D

A te zdjecia z 4x gdyni to moj rower, jednak jechala na nim Alicja :) W jej dm padl tlumik, a ja cala noc "spalem" miedzy wagonami, przeziebilem sie, nie spalem 2 dni i nie mialem sily nawet patrzec ;/ Zasnalem z Aga na finale...

Tragedia to byla. Ale to ze Alicja na nim dawala rade dowodzi ze da sie go opanowac, ona niezle sobie z nim radzila po kilku minutach z nim.

Ludzie naprawde, te kilka kg wiecej nie oznacza nie wiem jakiego ograniczenia.

Dla mnie tam te wszystkie polskie zawody nie sa na tyle pro zeby sie w nie nie wiem jak wczuwac... to ma byc zabawa. I ja sie tam swietnie bawilem.

Na dh po tych nie przespanych nocach, bez hebla z przodu, bez przerzutek ( tylko ostatni beig , co mnie cholernie zwalnialo ) , jeszcze na koniec nie wjechalem w fotokomorke i musialem sie cofnac bylem chyba 60-70 na 190.

Dlatego wkurza mnie gadanie ze na takim rowerze to sie bedzie poza stawka z minuta opuznienia itd...

Dobra kupujcie sobnie te v10 i 888, kto wam broni :) Wazne ze ja nie musze na tym jedzic...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
TrAkOnE
Kontakt:

Post autor: TrAkOnE »

ramka niby ladna ale ywazam ze za te pieniadze nie zabardzo sie oplaca ja brac, tymbardziej ze to jest DC.Takie jest moje zdanie ale kazdy ma swoje no prawie kazdy.
<-- www.dtpoznan.prv.pl -->
dajcie mi rower
andrut
Kontakt:

Post autor: andrut »

birol
zobacz ten next ma inne chaki niż cock
a jakość spawów??
materiał
projekt też jest inny przyjrzyj się uważnie
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
samochodu
Kontakt:

Post autor: samochodu »

BIROL widze ze lubisz to co duze ;P
andrut
Kontakt:

Post autor: andrut »

i ma v-brAKE!!!

wiem że robisz ;epsze ramy ale dun con nie jest zły

(mam cocka)
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

a kiedy ty piotrus jezdziles na tym rowerze tak naprawde ? hahaha

nie ma to jak umiec zjezdzac dzieki nauce przez ew. dojazd n miasto i spowrotem bo od kiedy ten rower istnieje i pytam czy 'lecisz na szybe?' to ple ple
'nie mam hamulca' i tak sie nei uzywa. powiedz ze nie umiesz a nie :> :LD
birol
Kontakt:

no dobra , ale ma elementy z katalogu... o to mi chodzi, nie twierdze te to zywcem ta sama rama, choc na bank i taką bym znalazł...
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
MaxDamageDA
Kontakt:

a kiedy ty piotrus jezdziles na tym rowerze tak naprawde ? hahaha

Niestety na niby jeszcze nie umiem.

I nie podchodz do tego tak egoistycznie, bo ty masz czas to ja juz mam miec? eh

Zreszta sram na to, ja tam jestem happy. A hamulec faktycznie juz chcialbym miec ;/
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

Co do Pitbulla na rok 2005 moge powiedziec ze ramka jest zajebiscie wykonana... masywne elementy CNC, porzadne grube spawy, dobra geometria... nic wiecej od ramy wymagac nie moge, a szczegolnie ze nie mam znia narazie zadnych problemow

Co do katalogow: Birol twoja rame tez bym zapewne znalazl w katalogu, tak samo jak ramy innych ludzi ktorzy sami tworza. Myslisz ze jestes orginalny?? Czlowieku! jakis skosnooki juz jakis czas temu zaprojektowal rame identyczna jak twoja... [ I zeby nie bylo mam dla ciebie szacunek ze sam tworzysz i to co robisz przynosi efekty tylko poprostu sie z toba nie zgadzam ] Brac z katalogu to zaden wstyd... Sami mieli zaprojektowac rame?? Co mialo zostac zaprojektowane juz jest na papierze i zapewne nowego zawieszenia duncon by nie wymyslil. Od x lat tajwan i inne kraje z tania sila robocze wziely sie za masowke i jesli cos jest z Azji nie znaczy ze jest zle... Tak sie akurat sklada ze maja mase inteligentych ludzi, warunki i tania sile robocza zeby pojsc w masowke. Niektore rzeczy ktora sa robione na wschodzie nieraz przewyzszaja klasa rzeczy z tego waszego Zachodu... tyle z mojej strony
a dla przykladu : komputer z ktorego mnie zjedziecie pochodzi wlasnie ze wschodu... :)
birol
Kontakt:

Te Max , odezwałbys sie czasem z łaski swojej jak do Ciebie pisze na gg :>

samochodu:
racja lubie to co doze , zreszta sam jestem duzy 2.02metra wzrostu. Wiec lubi rowery o pokaznej geometrii, lecz nie koniecznie ciezkie. Bardzo chetne odrzuciłbym od swojego roweru tak ze 8 kg , zeby wazył te 22. Chociaz nie jest to tak, ze waga całkowicie uniemozliwia normalna jazde, NIE! Tak czy inaczej da sie na nim jezdzic, zrobic bunnego na 30cm, poskakac na dircie. Zreszta na dowód tego bedą fotki :P Mam juz w planach nową ramke, z systemem zawieszenia ala specialized demo, do tego bardzo chciałbym 888, lekkie koła 24" , czyli rower w granicach 20 kg z ta geometrią która mam teraz.

Co do Akity, to ja widze ten rower z jakims z150 z przodu, na kołach 24" lub jak kto woli 26" wagowo do 17kg całosc. Typowy rower do wszystkiego, dirt,miasto,las. (oczywiscie nie dla mnie, jako ze nie uznaje jednej półki i skoku powyzej 130mm :)
www.birol.prv.pl
www.hcfr.pl
MaxDamageDA
Kontakt:

Eyyyyy...

Nie dosatlem zadnego msg od Ciebie od dawna? ;/

A akitka to faktycznie :) Ja bym do tego wrzucil jakiegos mieciutkiego drop offa 03 130mm, 2x24x2.6, lekkie obrecze, leciutki naped i reszta ;)
ATB_LaNs
Kontakt:

Post autor: ATB_LaNs »

do tak zwanego Xprota .... ty ***** myslisz ze ty umiesz jezdzic? GOWNO!! myslisz ze pojedziesz sobie na szybe i zjedziesz z gorki dla 10-cio latkow to jezdzisz "DH" ??z ciebie biker jak z ***** młotek :]
tylko umiesz gadac a tak naprawde to gowno umiesz!!
Twoj manual jest"Najlepszy" i wszyscy ci moga z nim skoczyc...pffffffffffffffffffff!!!!!!!!!

Przez to Twoje glupie gadanie straciles w moich oczach i nie tylko w moich....nikt Cie nie lubi w ekipie!!

A tak w ogole to ty stary masz chyba co 2 dni okres bo caly czas zmieniasz nastroj!!

Twoja stara...

A fulle z DUZYM skokiem sa OK!!
Gość

Post autor: Gość »

Do Birola. Akurat rama Next jest podrób Cocka, |eby wyjasnic sprawe. Dlaczego? Bo Cocka mo|esz kupi od 2004 roku a rowery Next od tego. Material, wykonanie, haki itp jest du|o róznic ale tak naprawde Next to nedzna kopia Cocka. A co do ram DC katalogowych to zaden z modeli 2005 nie jest rama katalogowa. Wszystkie to autorskie projekty DC. A next? nie badz smieszny stary..........
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

ja juz tą rame dosiiadałem pół roku temu :D
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
ODPOWIEDZ