Ludzie? nie to mutanty :]

enjoi
Kontakt:

Post autor: enjoi »

Obejrzalem jednak do momentu kiedy ten zwierzak byl bez skóry... Przeciez oni są pierdo.lnięci!!! wogóle bez sumienia, serca! On jeszcze żył... Jak tak mozna =/ Nie ogladam juz do konca, to mi wystarczy... Biedna zwierzaki, poje.bane żółtki =/
...::: Gonorrhea gorgonzola :::...
Hrumak
Kontakt:

Post autor: Hrumak »

Takie sytuacje mają miejsce nie tylko w związku z produkcją futer,sam kiedyś zbierałem podpisy dla organizacji viva przeciwko niehumanitarnemu ubijaniu i wywozie koni do włoch, też był film :( nie napiszę że jeszcze bardziej tragiczny bo takich scen się poprostu nie dzieli na słabsze i mocniejsze - żadne z nich nie powinny mieć mjejsca! Tak samo jest z przewozem egzotycznych zwierząt przez granice, fajnie kupić żółwia czy papugę z Afryki za 1/10 ceny, na bazarze, ale wartoby było wcześniej dowiedzieć w jakich warunkach były przeworzone, jak piłki tenisowe, w ciasnym kartonie, jeden na drugim, masz okazję sobie wybrać z tych, które się nie podusiły, lub nie popękały :(
Tak samo jest z ubojem krów i świń u nas, raz na jakis czas TVN coś wspomni.
Najgorsze jest poczucie bezsilności wobec tych spraw.
[url=http://www.mpo.com.pl/]II wheels - I Passion[/url]
samochodu
Kontakt:

Post autor: samochodu »

Bo za tym kasa stoi
Hrumak
Kontakt:

Post autor: Hrumak »

samochodu uważasz że płacą im więcej od tego im bardziej zwierze będzie cierpiało?
[url=http://www.mpo.com.pl/]II wheels - I Passion[/url]
da_weez
Kontakt:

Post autor: da_weez »

Hrumak, samochodu ma rację. Im bardziej zadbasz o humanitarny transport lub ubój zwierząt, tym więcej wydasz. A każdy chce wydać jak najmniej zarabiając jak najwięcej. Pakuję się w rakietę i wypierdalam na Marsa. Max, mam jeszcze 3 miejsca wolne - ja biorę swoją Agę, Ty swoją... jakoś się zmieścimy. Tylko weźcie kanapki i butle z tlenem, bo moich na naszą 4kę nie starczy... :]
just gimme some weez
gimme some sunshine, one piece...
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

:) I tylko tyle chyba mozna zrobic w tej kwestii... Albo czlowiek nauczy sie z tym zyc, albo dostanie pierdolca, bo z tym nie da sie walczyc.

Nawet majac nieograniczona ilosc gotowki trzeba jeszcze wladzy, organizacji, znajomosci...

beznadzieja.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
da_weez
Kontakt:

Świat nie jest dla wrażliwców... a do takich niechybnie należymy...
just gimme some weez
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

Ktoś tu powiedział, że nic nie można z tym zrobić...

powiedziałbym "fakt", ale prawo tego zabrania (znęcanie sie ad zwierzętami). niestety chiny są jak wiadomo za żelazną bramą, jednak taki proceder możnaby ograniczać w innych krajach po prostu donosząc co, gdzie i jak (np za jednego karpia na targu zabijanego przez sprzedawcę, ten może dostac chyba rok).

druga opcja - tak jak to robili zieloni - niszczyć futro (malować jakąś dobrą farbą) czekających na wyrok zwierząt. Z tą opcją jest jednak taki problem, że wykonawca sam może trafić za kratki...

Ktoś wspominał, że ludzie od dawien dawna zdzierali futro ze zwierząt... w tym przypadku trzeba się zgodzić, jednak zawsze najpierw zabijali zwierza, a potem czynili resztę, a nie na odwrót, lub wogóle bez pierwszej części...

Ogólnie moje podejście do sprawy jest takie, że każda gruba, zazwyczaj stara, śmierdząca baba, która zapragnie futra, musi obejrzeć ten film. wiele pewnie słyszało już historie co i jak, ale bez wizualnego dowodu, będą sobie zawsze wpierać różne prawdy...

Teraz sprawa hodowli - człowiek jest przez naturę wykształcony tak, że powinien jeść mięso. obecnie masowo hoduje się świnie, krowy
i inne zwierzęta, by było skąd czerpać to mięso. na tej samej zasadzie działają hodowle zwierzat futerkowych, ale tu pojaiwa się problem - podczas, gdy jeden byk to żarcie na co najmniej dwa tygodnie dla sporej rodziny, to żeby zrobić jeden płaszcz, ginie około 150 norek plus te, których futro ma skazy...
Może w związku z tym lale noszące futra przerzuciłyby się na krowie, albo świńskie?
przecież takie czarno białe, czy różowe też byłoby całkiem ładne, a ginęłoby mniej istnień.

to jest bardzo złożony problem, minie jeszcze wiele pokoleń zanim prości (intelektualnie) ludzie docenią to co było kiedyś, a co stracili przez swoją bezmyślność.

...w sumie to ciekaw jestem, czy jakies babsko wytrzymałoby cały film i jaka byłaby reakcja...

...niestety wydaje mi się, że na głupków sie nie wpłynie nawet takim materiałem...
CARTMAN
Kontakt:

Post autor: CARTMAN »

1. Szkoda zwierzaków, ale niemozna zabić tych wszystkich ludzi bo zawsze znajdzie sie inny zjeb nie mozna ale to nie znaczy ze nie potrzba bo skrócenie ich o głowe niewiem czemu sprawiło by ulge zwierzakom a to najważniejsze.
2. Po członek męski robią te futra skoro chodzą w nich tylko skór***** modelki a kupuje jest tylko kilka % społeczeństwa :/ to sie w głowie niemieści :(
cro_cop
Kontakt:

Post autor: cro_cop »

hm jeżeli człowiek staje przed takim wyborem: czy zabić zwierzę szybko i bezboleśnie, a zadać mu jak najwięcej bezsensownego cierpienia, w chwili gdy wybiera opcję nr2 przestaje być człowiekiem.

społeczeństwo powinno w naturalny sposób pozbywać się takich wykolejeńców. Tak jak dzieje się to w świecie przyrody. Ten żółtek nie powinien żyć. Nie mówie o żadnych torturach, odcinaniu rąk, zadawaniu bólu...robiąc to samo temu chińczykowi tylko zbliżylibyśmy sie do niego. Ja mówie o bezbolesnej eksterminacji, on poprostu nie zasługuje na życie.

A co do futerek to zgadzam się, kazda nadziana baba co mysli o takim wdzianku powinna zobaczyć ten krótki filmik...ciekawe jak czułaby się w sierści zwierząt co cierpiały okrutne męki tylko dlatego zeby taki kurwiszcz ładnie wyglądał. Zresztą sądze ze większosc osób ten materiał by nie ruszył...

po obejrzeniu tego filmu jestem jeszcze większym entuzjastą kary śmierci...
gg 2230577
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

ale mnie wpienia ta dyskusja

cartman, po chujj robia rowery do extremy, jezdzi na tym maly % spoleczenstwa a material i wysialek przy wymyslaniu nowych moznaby uzyc na np. budowe domow. ;/

ple ple ple

KAZDY JEDEN z was jak byl maly to albo podpalil mrowisko albo przypalalmrowki szkielkiem na sloncu

grenpisy pierdolone

a jak wam swiat nie pasuje sprawdzcie czy gdzie indziej jest lepiej.;/ (np. mozna sie udusic, powiesic na kablu od zelazka, jebnac glowa w mur zemdlec i wpasc do wody, sposobow jest duzo)

nie- to wezcie do siebie przyjmijcie ze czlowiek nie jest potulnym stworzonkiem a lubi krew bol..... walki psow, gierki jak doom kurwaa, jednych to jara drudzy sa obojetni trzeci placza i mowia "ojojoj ale oni zli ale oni niedobrzy oojojoj ludzkosc to zaraza ojojoj'

i chocbyscie sie ZESRALI, NIC z tym nie zrobicie

macie kurwa przyklad: pierdolona chujowa cenzura i nic z tym nie zrobicie bo jeden pacan se ustalil ze maja byc gwiazdki.
da_weez
Kontakt:

Widzisz Xprot... dlatego nawet nie staram się zserać, bo tylko se roboty narobię, a zrobić nic nie zrobię. Ale mojego światopoglądu to nie zmieni.

[Green]Peace. :P
just gimme some weez
samochodu
Kontakt:

Post autor: samochodu »

Co wy niby zrobic chcecie:D tak jak to Xprot powiedzial ,,i chocbyscie sie ZESRALI, NIC z tym nie zrobicie ''. Tym o to milym akcentem mozna chyba zakonczyc ta dyskusje bo bluzganie nic nie zmieni
ATB_LaNs
Kontakt:

Post autor: ATB_LaNs »

x-prot nie oceniej wszytskiech po sobie! ze ty jestes psycholem to duzo osob wie ale nie kazdy tak postepowal badz postepuje jak TY!! poza tym ciekawa jestem jak bys postapil gdyby twojego kochanego pupilka badz mame przerobili na kawal szmaty...
cro_cop
Kontakt:

xprot ****** ten chińczyk jest dorosly i ma swiadomosc tego ze te zwierze cierpi... dzieciak raczej nie ma wyobrażni i nie mysli np co żaba czuje gdy sie ją podłącza do baterii 9woltowej.

xprot gdyby tobie działa sie krzywda inaczej byś gadał, juz nie byłbyś taki "obojętny" ... nie godziłbyś się z tym ze człowiek jest taki okrutny.

ale nie.. ty siedzisz sobie przed kompem w wygodnym fotelu, jest ci ciepło w dupsko i nic ci nie dolega

człowieczeństwo polega na współczuciu, na jakimś altruizmie...
gg 2230577
cyc

Post autor: cyc »

KAZDY JEDEN z was jak byl maly to albo podpalil mrowisko albo przypalalmrowki szkielkiem na sloncu

zajebiste porownanie :]] mrowka a cos pokroju psa :]
xprot
Kontakt:

cro_cop kutasie przedstawiam swoja pozycje to nie powod zeby mnie gowno twojego pokroju wyzywalo... .

i ide o zaklad ze kazdy z was NIE MA POJECIA jak przedstawia sie sytuacja tego chinczyka
placiliby wam za tempo opierdalania tych futrzakow tak jak im to TEZ byscie zapierdalali majac x dzieci, zone jej rodzine itd na utrzymaniu..... i on przyjdzie do domu 10 par oczu na niego: a on ' przepraszam ze nie macie co jesc ale nie moglem zabic tego siersciucha'.... zatem on ma w dupie to futro, dla niego to RZECZ, nie przejmuje sie reszta tylo tym miekkim kawalkiem tego zwierzaka

dyskusja na temat ' na miejscu chinczyka' nie ma sensu bo na jego miejscu ZAPIERDALALIBYSCIE tak samo jak on dostajac dziennie te kilka dolarow wiecej ze ktore moglibyscie zywic, zapewnic lepszy start dzieciom, wyslac je do szkoly zeby i one tak jak wy nie musialy udupiac tych stworkow............

nie jestescie powazni.... co jakby ciebie bili ple ple a nie szkoda ci ze ktos zostal przejechany przez samochod? ze on mial rodzine itd?

a **** mnie obchodzi czy to mrowka pies kon czy krowa

WPIERDALACIE KROWY I SWINIE, wiecie jak je zabijaja ?- nie mamy o czym gadac.
xprot
Kontakt:

a **** mnie obchodzi czy to mrowka pies kon czy krowa

^ mam na mysli ze jak ci kurwaa mac szkoda tego psa to dlaczego nie szkoda zabic ci komara?? bo nikt ci nie lasuje mozgu jego slodkimi oczkami ?

dyskusja absolutnie bez sensu, bo jak dla was jeden zywy organizm sie roznie od drugiego pod wzgledem egzystencji to czemu tych psow wam tak szkoda????????????? ;/ bo slodkie oczka bo co ? ze umiera bez skory ? a skad wiesz jak morduja jedwabniki na twoje spodnie czy przescieradlo

.............................
cro_cop
Kontakt:

szkoda slow.....
gg 2230577
ODPOWIEDZ