Dirtowa szkoła
Dirtowa szkoła
Siema mam do was takie pytanie czy nie wiecie gdzie moge pościągać różne filmiki do nauki tricków na diricie. Chcę się pouczyć troche słyszłąem że gdzies była strona ze szkółką ale to była chiba szkoła trialowa albo wy opiszcie jak się robi różne tricki ja moge napisać jak się robi 360 bo umiem :D.
Najsamwpierw trzeba się nauczyć wkręcania roweru w obrót rotacyjny czyli żeby rowerr się obracał ja się uczyłem na takiej małej hopeczce która wybijała 30cm nad ziemie tegom hopką nie dalo się nazwac
udawało mi si.ę na niej 180" puźniej przesiadłem się na coś większego i tak ćwiczyłem. Na progu dużej hopki trzeba z całej siły zakręcić przodem jak i tyłem zeby rower nabrał siły rotacyjnej w powietrzu. Na samym poczatku radze ćwiczyć na małej prędkości i najlepiej na hopce zwanej stolikiem czyli bez dziury z większych prędkości prubujcie jakl uda się wam zrobić te pełne 360 i będzie wam to wycodziło już raczej za każdym razem. I nie poddawajcie się po 200 glebach kiedy będzie wam wychodzilomax 270" ćwiczcie dalej tylko koniecznie kask i obowiązkowo nagolenniki bo wywrotksa z rowerem z platformami bez ochraniaczy jest badrzo niem iła i może się skonczyć zszywaniem nogi :P pozdrower
Najsamwpierw trzeba się nauczyć wkręcania roweru w obrót rotacyjny czyli żeby rowerr się obracał ja się uczyłem na takiej małej hopeczce która wybijała 30cm nad ziemie tegom hopką nie dalo się nazwac
udawało mi si.ę na niej 180" puźniej przesiadłem się na coś większego i tak ćwiczyłem. Na progu dużej hopki trzeba z całej siły zakręcić przodem jak i tyłem zeby rower nabrał siły rotacyjnej w powietrzu. Na samym poczatku radze ćwiczyć na małej prędkości i najlepiej na hopce zwanej stolikiem czyli bez dziury z większych prędkości prubujcie jakl uda się wam zrobić te pełne 360 i będzie wam to wycodziło już raczej za każdym razem. I nie poddawajcie się po 200 glebach kiedy będzie wam wychodzilomax 270" ćwiczcie dalej tylko koniecznie kask i obowiązkowo nagolenniki bo wywrotksa z rowerem z platformami bez ochraniaczy jest badrzo niem iła i może się skonczyć zszywaniem nogi :P pozdrower
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
-
- Kontakt:
Stasionpisz mi gdzie pisałem że będe najlepszy nauczyłem sie tego 360 z lądowaniem na lądowanie ale na tylne koło a puźniej sie nie uczyłem nowych trickw bo miałem pękniętą rzpeke i wogule miałem przerwerwe z rowerem a teraz podleczyłem i znowy wracam do jazdy i chce sie uczyć dlaej dla siebie a nie po to by być najlepszym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
<a href="ed2k://|file|Higher%20Learning%20How%20To%20Dirt%20Jump%20With%20John%20Cowan%20(Mountain%20Bike).mpg|530996816|329E548D33410B49104766DB4AF96567|/">Higher Learning How To Dirt Jump With John Cowan (Mountain Bike).mpg</a>
link ed2k
www.hcfr.pl tam masz opis jak sie dostac na ftp freeridersów
link ed2k
www.hcfr.pl tam masz opis jak sie dostac na ftp freeridersów
-
- Kontakt:
człowieki ...do wszystkiego trzeba samemu dojść...takie patrzenie na na tricki na filmach .to co ..co to da?? NIC bo tam nie pokazane "jak on to zrobil" tylko poprostu wyskoczyl i pierdolnal wygibasa w locie ..a jak on to zrobil ,jak ustawil ciałko w locie ,pokierowal rowerkiem-to tylko on sam jeden wie i bozia...
zmorą tego sportu jest to że zrobił sie TRENDI :/
ta szkoła Cowana to gówno jest... on już umie te tricki i mówi tak jak on to robi - np. nofooter cancan - przekładasz prawą nogę nad ramą, dołączasz lewą, prostujesz, wracasz na pedały.... no panie... to żeś pan Amerykę odkrył i nie powiedziałeś nic do czego sam bym nie doszedł.
Wystarczy że wiesz o co chodzi w tricku i próbujesz - Cowan nie mówi że jak rower będzie Ci spierdalał na bok to ułóż inaczej nogi czy coś - musisz sam znaleźć swój sposób i już.
Wystarczy że wiesz o co chodzi w tricku i próbujesz - Cowan nie mówi że jak rower będzie Ci spierdalał na bok to ułóż inaczej nogi czy coś - musisz sam znaleźć swój sposób i już.
-
- Kontakt:
allied wiesz co twoja wypowiedz jest denna tak jak twoja osoba sądząc po twojej wypowiedzi to jesteś chyba jednym z głupszych osób na forum palnołes coś żeby palnać a że miszesz że pomysł gorszy od mojej osoby to tego nie rozumiem znaz mnie??? wiesz jaki jestem??? moiże widziałes kilka zdjęć i to wszysko więc lepiej się nie udzielaj człowieku niskiego stopnia.
dupa.... ja tam uwazam ze ogladanie filmikow bardzo poamaga w nauce trikow, zwlaszcza streetowych, nieraz ogladalem w zwolnionym tempie ta sama scenke kilkanascie razy zeby zrozumniec jak sie cos robi. a jesli uwarzacie ze zeby zrobic 360 wystarczy sie mocno zamachnac to zycze wam powodzenia....
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
www.freeride.swidnica.prv.pl
świeżo, dzień po obejrzeniu filmu cowana i jego tekscie - "jeśli już umiecie no handera, nic prostszego, zrobić barspina:D", poszedłem na hopę i zrobiłem barspina za 4 razem:) potem przypomniał mi się tekst, że jak chce się wylądować z no handem, trzeba puścić ręce tuż przy lądowaniu, trzymając siodło, jak do suicide-a, też wyszło:D:D:D szkoda, że później się kilka razy wypierdzielałem przy ćwiczeniu;)
No pain, no gain