piasty Reborn

zinow
Kontakt:

piasty Reborn

Post autor: zinow »

czy ktos już jezdzi na tej piascie 6-cio zapdkowej ??
http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/pr ... ts_id=2502
przymierzam sie do zakupu i chce sie dowiedzieć opini użytkowników
SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

przylaczam sie do pytania zinowa
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

ciekawa piasta , 6 zapadek jzeu w demaxie mam 2 ;]

pewnie nikt jeszcze nie jezdzi bo to nowa firma na rynku
www.mm-foto.pl
Freestyle
Kontakt:

Post autor: Freestyle »

mój kumpel ma taką i jest bardzo pozytywnie zaskoczony i jak narazie pasuje mu a po dluższej jeździe coś będzie mógł więcej o niej napisać
http://www.pinkbike.com/photo/1112797/
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

"w zestawie szybkozamykacz Cr-Mo drążony o średnicy 10 mm" czy dobrz kumam ze "szpilka" szybkozamykacza ma 10mm grubosci? jak tak to niezle :)
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

KFP dobrze myslisz ..
ta piasta napewno jest taka ze jest mniejsza od rozstawu haków .
wsadzasz szybkozamykacz i jezdzisz :)
gorzej jak sie złamie :D
F*CK MTB ..
> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

Wyglada na pancerna..... i w miare tania.
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
zinow
Kontakt:

panowie poratujcie dajcie jakas informacje jak się na tym jezdzi i tak ja kupuję, ale chce się dowiedziec od użytkownika jak to chodzi, a wiem ze jako nagrody byly dawane na Superlidze północy
zinow
Kontakt:

no i mam cale kółeczko na Reborn Bloodlines Pro, i kreci się wyśmienicie, kopie w pedały i od razu idę do przodu, jednak 6 zapadek daje rade, jutro jade w góry dam raport z akcji...
macio
Kontakt:

Post autor: macio »

mam piaste juz tydzien, na razie bylem 4 dni w górach w Ustroniu poszalałem i wszytko jest oki, z ciekawości rozebrałem ją, tylko klucz 15 i wszytko robieram, może mogła by być lepiej uszczelniona, ale .... jest tak jak jest, na wszelki wypadek kapnelem olejem do łancucha bo było w niej sucho (musze sie dowiedzieć w mk bike czy ona ma być smarowana czy nie), generalnie polecam ja z niej jestem bardzo zadowolony
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

"macałem" tą piaste i wydaje sie naprawde zajebista. W środku też jąwidziałem - system zapadek powinien działać naprawdę dłuuuugo:) ogólnie dość ciekawa konstrukcja (szpilka 10mm jest jednocześnie osią). W tej kasie masz jeszcze podobną Novatec (oś 12mm z przeszlifowaniem na 10), ale szczerze mówiąc wybrałbym chyba reborn`a (ładniejsza:P no i 6 zapadek)...
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
zinow
Kontakt:

daj spokoj z przeszlifowaniem, kombinacje konczą sie z jednej strony utratą gwarancji a z drugiej kłopotliwą przeróbką, miałem paiste nowateka zajechałem ją w 9 miesięcy i nie było szans na reklamacje
RAF
Kontakt:

Post autor: RAF »

powiem tyle:] że kumpel mial paiste Niejaki Sqlim z www.grbf.com :] na zawodach w bydgoszczy na jednym z przejazdów zrobiło mu sie ostre kolo:] chyba si zapadjki zmieliły:] tj jak jechał do przodu to łańcuch mu sie kręcił i pedały tez:] http://members.lycos.co.uk/dhbydgoszcz/ ... m=4&pos=61 lekko się zdziwił jak przestał pedałowac a pedały niechciały sie zatrzymać:]
RAF
Kontakt:

Post autor: RAF »

znów zły link:/ http://members.lycos.co.uk/dhbydgoszcz/ ... m=4&pos=70 ten jest dobry!!:]
zinow
Kontakt:

co moge powiedziec po 3 dniach jazdy, wytrzymuje na razie wszytko do czego jest stoworzona, mogly by byc troszke lepsze uszczelnienia, ale.. w tej cenie na rynku narazie nie widze dla niej konkurencji, TERKOCZE AZ RADOSC ZA SERCE CHWYTA
Smoku
Kontakt:

Post autor: Smoku »

nie wiem jak reborn wyglada od środka wiec mam pytanie. Czy może sie tam coś mocniej dokrecać jak sie mocno depcze na pedał? Tak jak np ma to miejsce w wolnobiegach gdzie są one nakręcane na piaste. Bo kupiłem sobie tą piaste, złorzyłem wszystko (koło) do kupy i przy depnięciu na pedał czułem że koło stało w miejscu. Było tak przez jakieś pół obrotu korbą, pużniej nie zauwarzyłem niczego niepokojącego. Chyba sie dokręciło. Czy miał ktoś podobne zjawisko w tej piaście, czy mam się zacząć martwić o to że juz się sypie?
Bo dziwny jest ten świat :P
ODPOWIEDZ