jazda po chodniku=mandacik
jazda po chodniku=mandacik
Siemka! Mialem dzis niezbyt fajna sytuacje mianowicie wracam z kolesiem ze sklepu rowerowego na rowerkach po chodniku powolutku a tu nam psiak z drogowki zajezdza droge.Dostalismy mandaty 50zl kazdy!! za uwaga uwaga jazde po chodniku=]chcial nam wlepic po 100zl.A wiecie co jest najgorsze??Nawet nie sprawdzil numerow ram!Slyszalem cos ze jest akcja przeciwko rowerzystom i sie go spytalem aby to zweryfikowal.Potwierdzil.Tak na przyszlosc powiem wam nie zatrzymojcie sie!!Potem policja dziwi sie czemu wszedzie jest CHWDP.Pozdro dla was i oby wam sie nigdy to nie przytrafilo
-
- Kontakt:
Dostałeś mandat boś głupi :/ tak się zfrajerzyć..
Wiadomo taka ich praca, czepiają sie o byle gówno, były przypadki ze dawali mandaty za rzucenie peta na chodnik (zaśmiecanie) sikanie pod śmietnikiem czy blokiem, a nawet przeklinanie ! Szkopół w tym jak się wywinąć od mandatu, mi chcieli pajace kolegium dowalić! ale zawsze znajdzie się jakaś wymówka, raz mnie zatrzymali pod pałacem prezydenckim ! bultają się czemu ulicą nie jadę? powiedziałem że sie boję że mnie jakiś kierowca zabije a oni jak zwykle nic z tym nie zrobią i ze wogóle lampek nie mam i to nie rower na ulice i odczepcie się odemnie Pany. coś tam poszemrali chciali sprawdzić numery ramy ale baza im sie zawiesiła <lol> i jak zwykle mnie puścili . Obczaj sobie jakąś gadankę a nigdy mandatu nie dostaniesz.
Wiadomo taka ich praca, czepiają sie o byle gówno, były przypadki ze dawali mandaty za rzucenie peta na chodnik (zaśmiecanie) sikanie pod śmietnikiem czy blokiem, a nawet przeklinanie ! Szkopół w tym jak się wywinąć od mandatu, mi chcieli pajace kolegium dowalić! ale zawsze znajdzie się jakaś wymówka, raz mnie zatrzymali pod pałacem prezydenckim ! bultają się czemu ulicą nie jadę? powiedziałem że sie boję że mnie jakiś kierowca zabije a oni jak zwykle nic z tym nie zrobią i ze wogóle lampek nie mam i to nie rower na ulice i odczepcie się odemnie Pany. coś tam poszemrali chciali sprawdzić numery ramy ale baza im sie zawiesiła <lol> i jak zwykle mnie puścili . Obczaj sobie jakąś gadankę a nigdy mandatu nie dostaniesz.
[url=http://www.mpo.com.pl/]II wheels - I Passion[/url]
gadalismy z nim ze wolimy po chodniku bo bezpieczniej itp a pozatym zaraz sie sciezka rowerowa zaczynala ale on nic burak jeden!to mowimy mu ze logicznie myslac jedziemy kawalek po chodniku zaczyna sie sciezka jedziemy sciezka i tak co chwile (takie u nas sa sciezki=/) a on na to ze on nie bedzie bral tego na logike jest kodeks i juz
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=566269
no jak dla mnie to przegiecie i trzeba byc **** zeby sie tego czepiac....jak ktos cie jebnie samochodem na ulicy to ciekawe czy taki madry bedzie...
aha jak pamitam jesli na drodze jest ograniczenie do 60 badz wiecej ( czyli ponad 60 mozn ajechac ) to zgodnia z przepisami mozna poruszac sie po chodnik !
no i druga sprawa ze chodni musi miec odpowiednia szerokosc - jak pamietam to byly najmniej 3 plyty chodnikow tylko to teoretycznie kiedys pamietam ze gdzies o tym czytalem
ja i tak jezdze chodznikiem i po pasach i mam ich w dupie jak kierowcy naucza sie szanowac rowerzystow to bede jezdzil ulica a tak jak chyba kazdy boje sie o swoje zdrowie....raz juz przez glupia babe bylem w szpitalu
a na tego policjanta jakies pisemko bym wysmraowal , i zapytal sie tych pal czy nie maja nic lepszego do roboty...pzdr
aha jak pamitam jesli na drodze jest ograniczenie do 60 badz wiecej ( czyli ponad 60 mozn ajechac ) to zgodnia z przepisami mozna poruszac sie po chodnik !
no i druga sprawa ze chodni musi miec odpowiednia szerokosc - jak pamietam to byly najmniej 3 plyty chodnikow tylko to teoretycznie kiedys pamietam ze gdzies o tym czytalem
ja i tak jezdze chodznikiem i po pasach i mam ich w dupie jak kierowcy naucza sie szanowac rowerzystow to bede jezdzil ulica a tak jak chyba kazdy boje sie o swoje zdrowie....raz juz przez glupia babe bylem w szpitalu
a na tego policjanta jakies pisemko bym wysmraowal , i zapytal sie tych pal czy nie maja nic lepszego do roboty...pzdr
www.mm-foto.pl
W kodeksie drogowym... Jezeli jest droga dla rowerow, to masz jechac po niej. Jezeli nie ma, to w terenie zabudowanym masz jechac po jezdni.motomysz pisze: a gdzie jest napisane ze nie mozna po chodniku jeździc na rowerze ??
No ale fakt faktem, ze miales po prostu pecha, bo zazwyczaj na to nie zwracaja uwagi.
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]
[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
Sluchajcie sprawa wyglada tak
po 1
Mandat dostales slusznie bo w kodeksie ruchu drogowego rowerzystom nie wolono jezdzic po chodnikach O_o tylko po ulicy lub jak "sa" to po sciezkach rowerowych.
po 2
nie musiales przyjmowac mandatu ( ja juz mama takich 50 i sram na to i to rozne wykroczenia jak np. za slika z tyłu " opona nie ma bierznika wiec jazda jest niebespieczna bo moze byc poslizg itp itd...") mogles jechac dalej nawet nie moga cie dotknac!
po 3
ludzie ktorzy chodza po sciezkach dla rowerzystow (kurw_a) dostaja takie same mandaty ale uwaga Policja nasza kochana nie zna kodeksu ruchu drogowego wiec jesli jakis przypadkowy Policjancik bedzie chcial sie popisac wiedza na temat kodeksu ruchu drogowego to moze wypasc na was
po 4
Dziekujmy Kaczyńskim <żygi>
nie przejmuj sie mozesz sie odwolac od mandatu lub go nie placic jak ja :)
po 1
Mandat dostales slusznie bo w kodeksie ruchu drogowego rowerzystom nie wolono jezdzic po chodnikach O_o tylko po ulicy lub jak "sa" to po sciezkach rowerowych.
po 2
nie musiales przyjmowac mandatu ( ja juz mama takich 50 i sram na to i to rozne wykroczenia jak np. za slika z tyłu " opona nie ma bierznika wiec jazda jest niebespieczna bo moze byc poslizg itp itd...") mogles jechac dalej nawet nie moga cie dotknac!
po 3
ludzie ktorzy chodza po sciezkach dla rowerzystow (kurw_a) dostaja takie same mandaty ale uwaga Policja nasza kochana nie zna kodeksu ruchu drogowego wiec jesli jakis przypadkowy Policjancik bedzie chcial sie popisac wiedza na temat kodeksu ruchu drogowego to moze wypasc na was
po 4
Dziekujmy Kaczyńskim <żygi>
nie przejmuj sie mozesz sie odwolac od mandatu lub go nie placic jak ja :)
http://armyoftwo.pinkbike.com/
No Ja niedawno Jechałem sobie rowerkiem po chodniku...patrze a jedzie kabarynka i pala otwiera okno i sie drze na mnie ze niemoge jeździc po chodniku...ja nic a oni pojechali :/ ładna kicha
A czy spotkaliście sie z czyms takim ze np. jedziecie sobie ulicą a Babcia czy ktos inny mówi... " jeżdzą po tych chodnikach ze wytrzymac niemozna " itd takie docinki xD hehe ja sie zawsze zatrzymuje i mówie....to Gdzie Kurwa mamy jeździc ?? xD
A czy spotkaliście sie z czyms takim ze np. jedziecie sobie ulicą a Babcia czy ktos inny mówi... " jeżdzą po tych chodnikach ze wytrzymac niemozna " itd takie docinki xD hehe ja sie zawsze zatrzymuje i mówie....to Gdzie Kurwa mamy jeździc ?? xD
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
-
- Kontakt:
jo tam... ha wu de pe jolce ;P smieszniście. to tak 'a propos tego faj jowego hasła. a no akcja jest właśnie taka ze nie zrobił nic na wyrost bo nie mozna jezdzic po chodniku. a ze padło na Ciebie to cóż zrobic. to tak samo jak ja dostałem mandat od sokistów za to ze wszedłem na peron trójmiejskiej skm - emki od drugiej strony (bo tak jest mi 3 razy bliżej) przez 200 metrowy obszar na który wchodzić nie mozna. setki ludzi chodzi tamtędy codziennie ale padło na mnie. do tego jak mi wypisywali to obok nas koleś sobie peta palił :) i przy rozmowie pytali się jak mi matura poszła... "no.. w tym roku matma była trudna... - no.. mi tez słabo poszła... ... a gdzie na studia... a na pg... acha... a na co?... itd... i jebs. stówa mandatu. :)
NIE CZYTAM WSZYSTKIEGO ALE POLICJA TO SAME CIOTY KURWA SAME PEDALY
OSTATNIO POD MOIM BLOKIEM MOJ SASIAD KTORY MA 170cm i 70kg awanturowal sie i 5 policjantów sobie nie dalo z nim rady jak ja bym go zabil jedna reka
POLICJA = CIOTA
OSTATNIO POD MOIM BLOKIEM MOJ SASIAD KTORY MA 170cm i 70kg awanturowal sie i 5 policjantów sobie nie dalo z nim rady jak ja bym go zabil jedna reka
POLICJA = CIOTA
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
-
- Kontakt: