Myslalem ze ten kraj juz wychodzi na prosta i ze wszystko jest cacy, zadzwonilem do DC powiedzialem jaki mam problem z piasta DaBomba HeadSpin Rear na oś 10mm na śroby (HS R-10) i okazalo sie ze to jak najbardziej kfalyfikuje sie pod reklamacje. I do tego momentu bylo wyszystko pieknie, zapakowalem piaste w kartonik a to w gigantyczna biala koperte z bombelkami i poslalem priorytetem do DC 12'stego tego miesiaca, i do dnia dzisiejszego zadnych wiesci :( Rozmawialem z mila pania na poczcie ktora juz mnei pamieta z geby i nazwiska (oj niejedna paczke wyslalem) i sie okazalo ze jak niedotarla to najprawdopodobnije jakis pracownik poczty bezczelnie ja zajebał i ze szanse na odzyskanie praktycznie zerowe :(
Morał: wysylajce priorytety czy co tam tylko i wylacznie polecone, a jak cos naprawde drogiego to warto ubezpieczyc chociaz na czesc wartosci, wtedy pocztowcy boja sie tym rzucac po scianach.
Ja tam pieprze poczte, mam teraz dostep do spedycji zdecydowanie taniej niz normalnie i zamierzam to wykorzystac.
Furmekwiesz co mi tez paczka zgnieła a dkoładnie kmórka i wiesz co mi powiedzieli ze dostanie odszkodowanie wysokosci wartosci paczki tylko ze 10x i dostałęm 45zł tylko tylko mozesz liczyc nic wiecej ;/
dlatego warto w kuriera zainwestowac przy wiekszych i dorzszych przesylkach. a w przypadku zgubienia drobniejszej przesylki warto narobic tyle szumu ile tylko sie da - meczyc dzwonic pisac listy....
ja tam zawsze mam stracha ... jak juz ramy wysylam czy cos innego wkurw... pytanie a co w srodku jest ,... kiedys jeblem : rakieta ziemia powietrze a jutro jeszcze 2 pudla granatow dosle ... mi nic nie zginelo jeszcze odpukac ale pare niemilych opoznien bylo i zrzucanie na mnie czy kogos a potem zawsze wyszlo ze to poczta gdzies zawieruszyla paczke ... przydalaby sie jakas atrakcyjna cenowo konkurencja to moze by sie z hamstwa wyleczyli
ja dzieki poczcie stracilem 400zł (przesyłka priorytetowa za 475zł a odzyskałem 75zł).
tyle mi przysługiwało maxa za nie ubezpieczoną paczke! wiecej odzyskac sie tak nie da!!
n/c
http://www.freeride.j.com.pl
http://tiny.pl/qr55 - w powietrzu :)
maverick-g jesli chodzi o konkurencje, to wieksze paczki oplaca sie spedycja slac, sporo jest firm, i kurier do domu przyjedzie i nei trzeba tego targac do urzedu pocztowego :D
jak ktos wysyla rame za 2k zwyklym piorytetm to pogratulowac...
ja klopotow odpukac nigdy nie mialem za to wiem jak traktuja paczki na poczcie bo znajimy pracuje ;] radze wam doooobrze ja zabezpieczac , bo jak mowil zdarza sie ze 6t wozek najedzie na paczke ;] zaklejaj i dalej w droge
tylko PACZKI WARTOSCIOWE sa pilnowane , nawet te na mala kwote
Kurwa ciule ****** a mnie **** kolo 400 zl jak nie wiecej ukradli :( 2 kopery z prezentem urodzinowym poszly sie jebac.... Polska ****** kraj co poradzic... :((
moj koleś sprzedał przez allegro piaste DT Hugi FR na tył 12mm - paczka nie dotarła do kupującego :| pare złotych w plecy [było to jakośze 3 miesiące temu]
roweru nie ma i nie bedzie... pogodzilem sie z tym. :|