jazda po chodniku=mandacik
no to jest jush szczyt hamstwa ze strony psów jak by do mnie tak powiedział to bym sie zaczoł śmiać miałem kiedyś sytuacje ze mnie kanarzy złapali miałem bilet ale nie miałem legitymacji która pozwala na bilet ulgowy to on do mnie ze mandat będzie a ja sie zaczołem śmiać i powiedziałem ze żadnego mandatu nieprzyjmuje a on pogadał i powiedział ze to upomnienie ale zeby za jazde po chodniku stawiać mandaty to jush totalne przegięcie.pozdr
ja bym powiedział, gdzie jest tak w kodeksie karnym napisane, (bo ja akurat go dobrze znam) że nie wolno jeździć po chodnikach ... w kodeksie jest jedynie, że jeżeli jest ścieżka przeznaczona do jazdy na rowerze to powinno sie na niej jechać.. i wtedy zrozumiałbym ten mandat.. ale jeżeli nie było NIE MA PRAWA ! bo to dla Twojego bezpieczeństwa są chodniki.. i możesz na nich jeździć.. .. no ale przykre co sie stało. GŁUPIE PSY !
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=list&keywordselect=2&keywordmain=piotras
Galerijka
Galerijka
-
- Kontakt:
Heh Pier****ne pały zawsze jest tak samo czepiają sie tych co najmniej znaja się na prawie bo najłatwiej, mnie chcieli mandać wpisać za jazde po "chodniku" szkoda tylko że to była droga rowerowa :) wyśmiałem ich i pojechałem dalej, nas czepiają sie najbardziej kolesi w fullface lub orzechach :/
Marzocchi, Manitou czasem RS oraz inny sprzęt do sprzedania gg 2845464
Oj to jeszcze dobrze macie. U nas, w malutkim miasteczku jest nie duzo bikerów, ale policja gania nas jak nie wiadomo co. Radiowozami nas scigają po mieście, jak zobaczą kogoś z nas, drą się i krzyczą nawet z 500 metrów! Jak zatrczymają to albo spisują nas za JAZDE PO CHODNIKU (to jest niezgodne z prawem) albo wlepiają mandacik, ewentualnie każą spuścić powietrze z kół... I co? I to, że są na tyle poje...., że jest u nas 2 policjantów jeżdżących na rowerach i oni sami jeżdżą po chodnikach !!!! I co to kur... oni są ponad prawem? Nie no to zaje.... Nad jeziorem mamy kawałem ścieżki rowerowej (wejście tylko dla pieszych + rowery, zakaz wjazdu wszystkim innym) i co? I ostatnio widziałem policjanta na motorze który bez świateł nawet (nie mówić o sygnale) przeciskał się motorem przez ludzi !!! Po prostu to jest żałosne...
Mi sie jeszcze to nie zdarzylo zeby policja mnie zlapala za jazde po chodniku, ale kiedys dziadek chcial mnie zrzucic z roweru i zaczac kopac za to ze mu niszcze prywatny hodnik (a zrobilem malego bunnego bo byla dziura miedzy droga a chodnikiem). Powalony jest ten kraj.
Jak nam ludzie chodza po sciezkach rowerowych to jest lux. Raz mi sie tylko zdarzylo zeby rowerzysta zbesztal kobiete na sciezce rowerowej.
Teraz mam trabke i bede trabic i besztac ludzi!!!! :D
P.S. i w 99% przeprowadzam baika przez pasy, bo juz niewiele mi brakowalo a mialbym jazdy.
Jak nam ludzie chodza po sciezkach rowerowych to jest lux. Raz mi sie tylko zdarzylo zeby rowerzysta zbesztal kobiete na sciezce rowerowej.
Teraz mam trabke i bede trabic i besztac ludzi!!!! :D
P.S. i w 99% przeprowadzam baika przez pasy, bo juz niewiele mi brakowalo a mialbym jazdy.
-
- Kontakt:
u mnie w miescie tez sie czepiaja ze jezdzimy po chodnikach ale na szczescie pogadaja sobie cos , co najwyzej spuszcza powietrze i tyle.Plusem jest tez ze jeden policjant od nas sam smiga na biku (jakis tam full cuba) i jak jade wieczorkiem po chodniku na wszelki wypadek i zobacze radiowoz to pierwsza mysl to kto w nim siedzi :).jesli ten policjant to jeszcze sobie z nim pogadam o sprzecie itp on sie zapyta czy bysmy z nim hgdzies w trasie sie nie smigneli :) .a inni policjanci jak sie czepia to bardzo rzadko i jesli juz to nawet im sie z auta nie chce wyjsc tylko cos pogadaja przez okno haha
hehe debilizm co jak co, rozumiem dostac mandat za zjezdzanie po schodach do metra ale za jazde po chodniku? bylo odmowic,
nie czytalem wypowiedzi innych ale za jazde po chodniku to mozna dodac tylko wtedy gdy obok jest sciezka rowerowa :)
nie kazdy jezdzi po ulicy - i nie kazdy moze, tzn mowie o tych co nie maja 18l. ani zadnej karty rowerowej bo ja to moge na dowod.
ogolnie rzecz biorac bylo nie przyjmowac
nie czytalem wypowiedzi innych ale za jazde po chodniku to mozna dodac tylko wtedy gdy obok jest sciezka rowerowa :)
nie kazdy jezdzi po ulicy - i nie kazdy moze, tzn mowie o tych co nie maja 18l. ani zadnej karty rowerowej bo ja to moge na dowod.
ogolnie rzecz biorac bylo nie przyjmowac
hehehe:
1-zjezdzałem do metra
2-jezdziłem pod prąd
3-potrąciłem policjanta:D:D:D(prawie:P)
4-uciekałem przed radiowozem za przejehanie na czerownym przed samochodami
i qrwa jego mac za co zostałem spisany???? tak za niewinna jazde 5 km/h na chodniku polska rzeczywistosc;/ popieram przedmówce:D POLICJA=CIOTA
1-zjezdzałem do metra
2-jezdziłem pod prąd
3-potrąciłem policjanta:D:D:D(prawie:P)
4-uciekałem przed radiowozem za przejehanie na czerownym przed samochodami
i qrwa jego mac za co zostałem spisany???? tak za niewinna jazde 5 km/h na chodniku polska rzeczywistosc;/ popieram przedmówce:D POLICJA=CIOTA
U nas za jazde po chodnikach tylko jape drą... Zato za "niemanie" lampek w nocy mnie chcieli kroic dwa razy... chcieli :D Ale ze nie jestem naiwny i znam topografie terenu (ciezkie słowo;]) to se zdupilem...
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
upppssss nie czytalem poprzednich odpowiedzi... bez urazy dla przedmowcow... Napisałem ze nie jestem naiwny bo jak wkolo drogi w mojej dzielnicy jest kupe scierzek w krzakach to naiwnym bym byl zatrzymujac sie przed radiowozem stojacym w poprzek drogi...
Sorry
Sorry
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s: