Składać rower streetdirt (opinie)
Składać rower streetdirt (opinie)
NO to jush długo sie wałkuje ten temat ale prosze powiedzcie czy taki rower sie nada na street/dirt czy lepiej kupić w sklepie shreda ?
rama: prodigy
amor:drop off 2 z allegro
koło tył: novatec pod tarcze supra mt i sapimy
koło przód: od starego roweru ( jakaś wzmacniania, ale nie była nigdy zcentrowana potem sie dozbiera to sie lepsze kupi naraze taki bo sie w funduszach nie zmieszce)
support:gigapipe
korba:hussefelt albo dartmoor rebel
kiera i mostek: amoeba borla albo kiera riserbar mostek hussefelt
hamulec: vka tył jakis shimano albo tektro quartz klamka jakaś tektro albo promax (nigdzie nie sprzedajo pojedynczych klamek trzeba kupować gorsze dwie a nie jedno lepszo)
stery th industries (razem z ramo są)
manetka kaseta: alivio
przeżutka: sora
pedały vp wymienne piny
Noi czy lepiej złożyć taki bike i potem kupić lepsze koło przód i hample czy shreda w sklepie kupić (podobna cena) ?? MA by dirt street ... Wyjdzie ten rower ok.2500 zł (licząc skaładanie linki pancerze sztyce zaciski i inne pierdóły).
rama: prodigy
amor:drop off 2 z allegro
koło tył: novatec pod tarcze supra mt i sapimy
koło przód: od starego roweru ( jakaś wzmacniania, ale nie była nigdy zcentrowana potem sie dozbiera to sie lepsze kupi naraze taki bo sie w funduszach nie zmieszce)
support:gigapipe
korba:hussefelt albo dartmoor rebel
kiera i mostek: amoeba borla albo kiera riserbar mostek hussefelt
hamulec: vka tył jakis shimano albo tektro quartz klamka jakaś tektro albo promax (nigdzie nie sprzedajo pojedynczych klamek trzeba kupować gorsze dwie a nie jedno lepszo)
stery th industries (razem z ramo są)
manetka kaseta: alivio
przeżutka: sora
pedały vp wymienne piny
Noi czy lepiej złożyć taki bike i potem kupić lepsze koło przód i hample czy shreda w sklepie kupić (podobna cena) ?? MA by dirt street ... Wyjdzie ten rower ok.2500 zł (licząc skaładanie linki pancerze sztyce zaciski i inne pierdóły).
[you] za 2500? to ja bym sobie za taka kase złozył streetlegala lub jakies mocne lekkie cro-mo stery typu pig/pro/skypilot/sztywny treka do zmainy pozniej, tył piasta 14mm drazona wolnobieg 13 zebatka 8mm 28t, korby na mikronaciecia 3pcs, 2 doubletracki 36h na dt 24", nokiany xxx, siodło bmx + sztyca, mostek i kiera jakies alu wypas 60cm i łańuch cool chain. Wstepnie bez hamulców, platformy eastrna lub demolition, gripy primo/wtp slapshot, piasta przód 10mm na śruby/ nakrettki,
a pozniej wsadziłbym amora, fajna sztyce ritcheya, jakis hamulec moze a moze nie.
a pozniej wsadziłbym amora, fajna sztyce ritcheya, jakis hamulec moze a moze nie.
dupa.
stary dobra rada skladaj rower sam nie dawaj jakiemus kolsiowi w rowerowym kasy za skadanie za to zaoszczedzisz na inne czesci, teraz odnosnie sprzetu kup sobie kasete srama 3.0 zajebista jak za ta cene ja dalem 62 zl sam jezdze na olakowskim kole z przodu i daje rade jak narazie jest mala centra zreszta przy amortyzatorze na poczatek kolo nie musi byc super, co do hamulców polecam zwykle v-ki shimano one sa za 27 zl (od sztuki) jakos tak, a jak sie dotra to hamuja jak dobre tarczówki, ja za swoj rower na te chwile wydalem 2250 zl oczywiscie te zdjecie ponizej to sa jak jeszcze nie wymienilem wielu czesci m. in. kola z tylu (cale wynioslo mnie 350zl) jeszcze zakupiel tarczówke na tyl aha jeszcze dobra rada zainwestuj w dobre linki najlepiej craks'a pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=63988
destryoer street, sztrywny treka albo uzywka dj jak kase znajdziesz. 26/24 skoro ma stare kolo... vka, supra mt na nsx ss na tyl. moze korba dm banyhop i mufa bmx w destroyerze? moze od tylu piaste jebnac bmx i tylko vke? tanizna wychodzi ;0 tylko tedy nie doubletrack, bo on tylko pod tarcze :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt