Jakie klamki byscie mi polecili do V-ek ? Chodzi mi o takie zeby mialy dobra modulacje oraz zeby nie lapaly szybko luzow, maja mi posluzyc przez rok do puki nie zapodam sobie tarczy...O wypowiedzi prosze tylko osoby ktore jezdzily na sprzecie ktory maja zamiar polecic! JESZCZE RAZ POWTARZAM MAJA MIEC GOOD MODULACJE, MAJA BYC KUREWSKO MOCNE I MAJA NIE LAPAC LUZOW!!! Pozdro 4 all!
kurewsko mocne to moga byc same V-ki a klamki bede na tyle mocne na ile je nacisniesz :P Ja polecam Tektro MT 4 albo Shimano LX, obydwie klamki maja regulacje, a poza tym to bierzesz to co Ci odpowiada... Pozdro
Nie nie...Tektro podziekujemy...:] mam tektro i mi luzy zlapalo juz po tygodniu ...:/ Jak jade to mi kalmka lata jak pojabana:/ A jesli chodzi o sile nacisku to ja mam ale nie wiem czy wiesz ale niektore klamki maja taka specyfikacje ze nie trzeba wcale sily duzo uzywac zeby kolo doslownie zablokowac! Chodzi mi o klamke ktora nie zlapie szybko luzow i ktora bedzie mi dlugo i ladnie sluzyla az nabede tarcze!:] Co powiecie o Avid FR 5??? Widzialem komplet za 100 przecenione ze 159 na mkbiku :]
no to bierz, albo siodemki bo maja regulacje jeszcze :) a co do tego stajacego kola :P to jak sobie linke naciagniesz mocniej to klamka ma wtedy mniejszy skok a wtedy mocniej hamuje. Pozdrawiam
Jesli chodzi o precyzyjna regulacje v-ek to wiem wszystko!:] Bo potrafie moje tak ustawic ze hamuja - zyleta! Ale mam wala z tymi klamkami bo maja kurewskie luzy - tektro z.a.j.e.b.a.n.e w d.u.p.s.k.o :/ Poprostu potrzebuje zajebistych klamek i klockow bo moje juz sie "wykonczyly" i to wszystko!:) Pozdro!
Bierz avidy speed dial 7, co prawda są trochę droższe ale nie łapią żadnych luzów no i mają zajebistą regulację a dzięki 2 pokrętłom (a nie 1 jak w większości) możesz dowolnie zmieniać skok klamki bez naciagania linki np. w czasie jazdy
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=498494 - hehe...lot ku niebu:))
Bombell Kumpel mial te tektro i okazało sie ze to badziewie niewarte swojej ceny. Złapało luzy po miesiacu. Ja polecam LX miałem przez ponad rok(kupiłem uzywane) a niedawno oddałem i do dzisiaj niemaja luzów...
?Polecam sram 7.0 ewentualnie 9.0 sl (ale 7.0 lepsze) bardzo fajne klamki. A ten grilion bynajmniej nie peka. Najlepiej dziala jednak 7.0+ 7.0 BArdzo duza sila hamowania (wieksza niz w lx) i dobra modulacja.