Dirt Jam Comp 100mm czy juz zepsulem???
-
- Kontakt:
Dirt Jam Comp 100mm czy juz zepsulem???
Witam
Od wczorja posiadam rowerek gdzie z przodu mam Dirt Jam Comp 100mm i w czasie podrywania przedniego kola cos tak dziwnie w nim stuka? Niewiem czy to moze sprezyna sie rozciaga maksymalnie czy cos juz zepsute:/ Aha amorek jest nowy jak caly rower. Tak wiec prosze innych uzytkownikow tego amora o spostzezenia i wyjaznienie!!!
Z gory dziekuje
Pozdrawiam.
Od wczorja posiadam rowerek gdzie z przodu mam Dirt Jam Comp 100mm i w czasie podrywania przedniego kola cos tak dziwnie w nim stuka? Niewiem czy to moze sprezyna sie rozciaga maksymalnie czy cos juz zepsute:/ Aha amorek jest nowy jak caly rower. Tak wiec prosze innych uzytkownikow tego amora o spostzezenia i wyjaznienie!!!
Z gory dziekuje
Pozdrawiam.
Nie nic nie zepsułeś. Każdy Dirt jam comp tak ma. Po prostu nie ma tłumienia, i z taką siłą z jaką go wegniesz z taką odskakuje i slychach takie pum. Wkurzające ale da sie przyzwyczaić. Też myślałem że coś się spieprzylo i odeslalem na gwarancje i mi napisali że to normalne w tym amorze. Poprostu dirt jam to GÓWNO wielki i trzeba zbierać na DJ3 :)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
kuzwa ludzie czego wy wymagacie od najbardziej szmacianego marzocchi ? przeciez to nawet nie posiada tlumienia powrotu, to jest jakis kawal od marzocchi dawac amorowi taka nazwe i wsadzac mu sprezyne z elastomerami muahahaha, jesli macie mozliwosc i sie da takie cos zrobic to wyjebcie elastomery calkowicie i zastapcie je sprezynami, wtedy zacznie dzialac :D:D:D...
dirt jam comp - nalepka = rst bez luzow :D
dirt jam comp - nalepka = rst bez luzow :D
ten koleś pode mną to ***** :D:D
zwierzak ja tez mam tego dja w shredzie i nic nie stuka jest bezglosny jedynie pojawil sie malutki luz na goleniach ale to podobno normalne... (oby) a co do tunningu to jest bardzo prosty amor nie produkowany we wloszech w firmie marcocha i tunning nie wchodzi w gre (wymiana na hydrauliczne kardridze) poprostu sie nie da :/
-
- Kontakt:
ja jakoś też mam Shreda '05 z tym Dirt Jam'em i nieznaczne odgłosy się wydobywaja z niego przy "wytargiwaniu" ;) no ale... shit to shit :] i tak zmieniam amor i tak, a wiec sie zbytnio nieprzejmuję... narazie hample idą na pierwszy ogień... ;)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=586281
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tył narazie zostawiam na mechanicznym... przód prawdopodobnie jutro "odpadnie" ;) a amor ? tak ale w przyszłosci... no a psie to wiesz co się możesz :D sprzet nawet 2 tyg nie ma :]Avalanche3.0 pisze:* NEONEK * bede chętny na hampel tył ..
jakby co to gadaj na priv
amora tez przygarne za psie pieniądze :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=586281
-
- Kontakt: