Dirt Jam Comp 100mm czy juz zepsulem???

zwierzak86
Kontakt:

Dirt Jam Comp 100mm czy juz zepsulem???

Post autor: zwierzak86 »

Witam
Od wczorja posiadam rowerek gdzie z przodu mam Dirt Jam Comp 100mm i w czasie podrywania przedniego kola cos tak dziwnie w nim stuka? Niewiem czy to moze sprezyna sie rozciaga maksymalnie czy cos juz zepsute:/ Aha amorek jest nowy jak caly rower. Tak wiec prosze innych uzytkownikow tego amora o spostzezenia i wyjaznienie!!!
Z gory dziekuje
Pozdrawiam.
Roteiro
Kontakt:

Post autor: Roteiro »

Nie nic nie zepsułeś. Każdy Dirt jam comp tak ma. Po prostu nie ma tłumienia, i z taką siłą z jaką go wegniesz z taką odskakuje i slychach takie pum. Wkurzające ale da sie przyzwyczaić. Też myślałem że coś się spieprzylo i odeslalem na gwarancje i mi napisali że to normalne w tym amorze. Poprostu dirt jam to GÓWNO wielki i trzeba zbierać na DJ3 :)
Gość

Post autor: Gość »

a ja tez mam dirt jama i tez w wersji comp i mi nie stuka jezdze na nim juz miesiac, nie oszczedzam go ale jego praca jest bezglosna jedz do serwisu i pogadaj zeby cos Ci z tym zrobili jak sie da bo to jest wkuzajace takie stukanie no chyba ze Ci nie przeszkadza...

a w jakim rowerze go masz?
zwierzak86
Kontakt:

Post autor: zwierzak86 »

Rowerek to Kona Shred. Ja jeszcze sowjego niekatowalem, ale znowu niejest to jakies stukanie tylko lekkie pukniecie jak sie podnosi kolo i to hyba zeczywiscie z powodu braku tlumienia wstecznego. MICHAL a tobie jak poderwiesz kolo do gory to ten amor bezszelestnie chodzi czy co??
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

M I C H A Ł Aleś ty go nakatował :D
Swistak1989
Kontakt:

Post autor: Swistak1989 »

Ja mam 66RC i jak rozkrece tlumienie na maksa to mam identyczny efekt! Jak jest brak tlumienia to jak kolo idzie do gory to tez sie po prostu golenie zatrzymuja i tyle! Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
filippo
Kontakt:

Post autor: filippo »

hej,ja tez mam widelec mz, tyle że comp i mam ten sam problem, jak podniosę koło to przy uderzeniu o ziemię jest głośne stuknięcie. widelec też jest nowy(jeżdżę na nim 2 dni).

Co z tym można zrobić? czy to możliwe że ten widelec ma jakiś defekt?
http://www.pinkbike.com/photo/3226410/
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

Moj kolega ma Dirt Jam i nic takiego nie zauwazylem w jego widelcu :)
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

kuzwa ludzie czego wy wymagacie od najbardziej szmacianego marzocchi ? przeciez to nawet nie posiada tlumienia powrotu, to jest jakis kawal od marzocchi dawac amorowi taka nazwe i wsadzac mu sprezyne z elastomerami muahahaha, jesli macie mozliwosc i sie da takie cos zrobic to wyjebcie elastomery calkowicie i zastapcie je sprezynami, wtedy zacznie dzialac :D:D:D...

dirt jam comp - nalepka = rst bez luzow :D
ten koleś pode mną to ***** :D:D
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

taka chala ze nawet jej osobno sie nie da oficjalnie osobno kupic ( oem ) :D:D:D
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Gość

Post autor: Gość »

zwierzak ja tez mam tego dja w shredzie i nic nie stuka jest bezglosny jedynie pojawil sie malutki luz na goleniach ale to podobno normalne... (oby) a co do tunningu to jest bardzo prosty amor nie produkowany we wloszech w firmie marcocha i tunning nie wchodzi w gre (wymiana na hydrauliczne kardridze) poprostu sie nie da :/
* NEONEK *
Kontakt:

Post autor: * NEONEK * »

ja jakoś też mam Shreda '05 z tym Dirt Jam'em i nieznaczne odgłosy się wydobywaja z niego przy "wytargiwaniu" ;) no ale... shit to shit :] i tak zmieniam amor i tak, a wiec sie zbytnio nieprzejmuję... narazie hample idą na pierwszy ogień... ;)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=586281
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

* NEONEK * bede chętny na hampel tył ..
jakby co to gadaj na priv

amora tez przygarne za psie pieniądze :D
F*CK MTB ..
* NEONEK *
Kontakt:

Post autor: * NEONEK * »

Avalanche3.0 pisze:* NEONEK * bede chętny na hampel tył ..
jakby co to gadaj na priv

amora tez przygarne za psie pieniądze :D
tył narazie zostawiam na mechanicznym... przód prawdopodobnie jutro "odpadnie" ;) a amor ? tak ale w przyszłosci... no a psie to wiesz co się możesz :D sprzet nawet 2 tyg nie ma :]
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=586281
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

no ok :D
wszystko jedo czy przód czy tył adapter kosztuje 20zł , ja mam za free :D
pisz na priva ile chcesz :D odpowiem w ciągu najblizszych 5min :D
F*CK MTB ..
Maci3k12
Kontakt:

Post autor: Maci3k12 »

Ja też go mam ale mi się tak nie dzieje . Więc nie wiem co to morze być (ale ja kupiłem w Konie
Shred )
SPRZEDAM:
-Marzocchi drop off triple 2006.
-Piasta Novatec DH41 NOWA!.
gg; 7074319
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Maci3k12 Po co odswierzasz stary temat odpowiedza ktora nic nie wnosi ????? Chciales sie pochwalic. Zamknijcie ten temat czy cos. Elo
Zablokowany