Wymiar hopy do no handera.
Wymiar hopy do no handera.
Jaka powinna być hopa, żebym mógł się nauczyć no handera albo czegoś w tym stylu?? Chodzi mi o to żebym zdążył złapac kiere przed lądowaniem:p
http://www.specialized.com/bc/SBCBkModel.jsp?minisite=10081&spid=5744&bikeTab=techspec
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
jasne ze sie DA ale po co skoro na wiekszych jest duzo latwiej... na malym warto postawic pierwsze kroki czyli nauczyc sie odrywac lape na jakies 10 - 20 cm zeby juz to czuc a dalej na duzej hopie.... jest duzo latwiej i wygodniej bo wiecej lotu...Xxsin pisze:One handera da się zrobić na naprawde małej hopce. Najlepiej zacząć na małych dirto stolikach . (Stolikahc z dirtowym wybiciem :)
ja sie tak nauczylem
http://bodzio.pinkbike.com/
one handera naprawdę łatwo się robi...tylko trzeba się przełamać.
Nohander to już inna bajka jak dla mnie, do tego potrzebna jest dobra hopa -bo wydaje mnie się, że trzeba później zaczynać, najpierw ustabilizować się w locie, złapać siodło nogami i wtedy machać.
A na początek dobre są niewielkie stoliki... bo na nich naprawdę wiele da się zrobić - np. one toucha... albo kumpel nawet nothinga robi na takim o długości 2,5m i wysokości niecałego metra. Jasne, że nie wyciągniesz się na maksa, ale załapiesz o co chodzi a potem trzeba przenieść to na duży stolec.
Nohander to już inna bajka jak dla mnie, do tego potrzebna jest dobra hopa -bo wydaje mnie się, że trzeba później zaczynać, najpierw ustabilizować się w locie, złapać siodło nogami i wtedy machać.
A na początek dobre są niewielkie stoliki... bo na nich naprawdę wiele da się zrobić - np. one toucha... albo kumpel nawet nothinga robi na takim o długości 2,5m i wysokości niecałego metra. Jasne, że nie wyciągniesz się na maksa, ale załapiesz o co chodzi a potem trzeba przenieść to na duży stolec.
proponuje taki patent na no hendera:
1.zaczynasz od kraweznikow wyskakujac z banego i puszczajac kiere przy ladowaniu tak ze bez trzymanki sie laduje i kawalek jedzie ;)
2.idziesz na jakas hopke, zeby wybijala ladnie w gore(najlepiej mala na poczatek) i tam prubujesz puszczac, z poczatku tylko dlonie potem troszke bardziej odrywac(ale nei przesadz bo to wkoncu mala hopka )
3.idziesz na jakiegos dirta(najlepiej stolik zeby byl) i tam juz starasz sie odrywac jak najbardziej rece.
niebede pisal bardziej szcegulowo bo to niema sensu,sam wyczaisz kiedy i co zrobic ;) poza tym to jest sposub dla ludzi raczej "cieszko uczacyh sie trikow" :P
Pozdrawiam
1.zaczynasz od kraweznikow wyskakujac z banego i puszczajac kiere przy ladowaniu tak ze bez trzymanki sie laduje i kawalek jedzie ;)
2.idziesz na jakas hopke, zeby wybijala ladnie w gore(najlepiej mala na poczatek) i tam prubujesz puszczac, z poczatku tylko dlonie potem troszke bardziej odrywac(ale nei przesadz bo to wkoncu mala hopka )
3.idziesz na jakiegos dirta(najlepiej stolik zeby byl) i tam juz starasz sie odrywac jak najbardziej rece.
niebede pisal bardziej szcegulowo bo to niema sensu,sam wyczaisz kiedy i co zrobic ;) poza tym to jest sposub dla ludzi raczej "cieszko uczacyh sie trikow" :P
Pozdrawiam
Jak się tego dobrze wyuczysz to zrobisz prakrycznie wszędzie....tylko np jak ja się uczyłem i ucze no handa, to znajomość ona mi niewiele pomaga...właściwie to musisz mieć chope, gdzie będzie Ci się poprostu fajnie, ale i dość długo latać, bez zbędnych przeciąrzeń, czy niewiadomo czego.....a, i niespiesz się, bo widzę, zę zaczynasz dopiero, więc nauka nawet tych prostrzych rzeczy trochę torwa :] I przestań w kółko zakładac nowe topico, bo większoćś dzisiejszych na jakie odpowiadałem to Twoje:P Poszukaj troche......
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt: