suport

Gość

suport

Post autor: Gość »

podczas jazdy i pedalowania pod gorke strzela mi cos w korbach albo suporcie... czym to jest spowodowane? tym ze sypie mi sie juz suport? da sie to jakos jeszcze uratowac np zmiana lozysk czy poprostu zaczac juz zbierac $ na nowy ?
_Yogi_
Kontakt:

Post autor: _Yogi_ »

HEHE też tak miałem :D
Odkręciłem korby, potem przykręciłem i narazie nie słysze żadnych trzasków :-))
Ale przypuszczam że to przez łożyska :D

Pozdro. 4 all
" Dreams are there to show you the way (...) "
MY GG: 3542760
bart.ek
Kontakt:

Post autor: bart.ek »

posmaruj oske pasta miedziowa albo czyms takim powinno pomoc i czemu nie moge pisac polskich znakow np znak ś mam amiast kwadratowego nawiasu a y zamiast z napisalbzm wzkrzyknik ale niewiem gdzie jest
Dżon
Kontakt:

Post autor: Dżon »

Wci
Dżon
Kontakt:

Post autor: Dżon »

wcisnij alt i shift
a co do suportu to mozesz rozkrecac cudowac smarowac a i tak pewnie niedlugo strzeli... ja wlasnie tak mialem... dzis rower wrocil z servisu :P nara
mod
Kontakt:

Post autor: mod »

ja mam to samo, strzela mi przy mocniejszym depnięciu. zdjąłem korbę, popsikałem wd40 na oś i na korbę, wytarłem, położyłem nowy smar, skręciłem i dalej strzela... byłem u znajomego mechanika i on też nie ma pojęcia, psikaliśmy wd40 gdzie się dało i nic, dokręciłem zębatki i też nic,

więc może support....
_Yogi_
Kontakt:

Post autor: _Yogi_ »

Ludzie pokombinujcie z łożyskami :P
A support który ja aktualnie posiadam to DEORE LX i szczerze wątpie żeby on mógł "sztrzelić" :D
teraz jest wszystko O.K, wcześniej jednak było naprawde nieznośnie :-))

Pozdro. 4 all
" Dreams are there to show you the way (...) "
MY GG: 3542760
wlochaty
Kontakt:

Post autor: wlochaty »

a może spróbuj posmarować jakimś 'glutem' np towotem czy czymś podobnym a nie wd40... :D ja tak robie i nie strzela(jak narazie-ok rok), ale nie znam się na tym wiec nie wiem.
http://skocz.pl/abbt
wlochaty
Kontakt:

Post autor: wlochaty »

a może spróbuj posmarować jakimś 'glutem' np towotem czy czymś podobnym a nie wd40... :D ja tak robie i nie strzela(jak narazie-ok rok), ale nie znam się na tym wiec nie wiem.
http://skocz.pl/abbt
mod
Kontakt:

Post autor: mod »

ale ja nie smarowałem wd40. wd40 używałem do przemycia wielowypustu z resztek starego smaru, potem nałożyłem nowy smar...
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

mi strzelalo i okazalo sie, ze to pedaly :D wiec to tez mozesz sprawdzic, czy nie masz jakis luzow na nich, czy cus w tys stylu
borsuczek
Kontakt:

Post autor: borsuczek »

dokrec pozadnie korby i powinno byc dobrze, a jak to nie pomoze to jezdzij, jezdzij, skacz, skacz ... i albo suprot sie rozleci, albo przestanie strzelac ... a jak Cie to bardzo denerwuje to sprzedaj ten suport i kup nowy ...
ODPOWIEDZ