Duncon szaleje!!DOŻYWOTNIA GWARANCJA!!!!
Mialem 4-tego albo 5-tego pitbulla na 2004 rok z tymi felernymi hakami no i mowa byla ze jak sie rozpadnie to oczywiscie mam dozywotnia gwarancje i wymieniaja....i faktycznie tak jest ;))) Zlamalem hak i dostalem NOWA ramke ;) To mi sie podoba :) Teras kupuje od nich stery 1 calowe i 5 lat gwrancji :))))) Aha bart.ek mozna miec 1 1/8 cala i 1 cala :) I jeszcze cos ...DUNCON uczy sie na bledach !
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=529949
to co byście w takim razie radzili mi za ramkę [NOWĄ] do 2300pln.... chciałem akitę ale moze coś innego by sie znalazło.... ma mieć skoku 120/170 i jeździć najpierw z RS PSYLO XC którego posiadam [125mm] a później shermi, pike albo z150fr..... z góry dzieki za pomoc.
roweru nie ma i nie bedzie... pogodzilem sie z tym. :|
dostałem odp z duncona :)
"CZeśc
Dożywotnia gwarancja obejmuje wszystkie uszkodzenia wynikłe z ukrytych wad
sprzętu. Tą gwarancje daje się tylko na pierwszego użytkownika.
pozdrawiam,
dominik
"
ja im odp:
"hej
ale tp oznacza ze jak załozmy za 20 lat złamie rame po spaw był minimalnie
nie dorobiony to mi ją wymienic/naprawicie?
Pozdro
Jakub"
zobaczymy co napisza :)
"CZeśc
Dożywotnia gwarancja obejmuje wszystkie uszkodzenia wynikłe z ukrytych wad
sprzętu. Tą gwarancje daje się tylko na pierwszego użytkownika.
pozdrawiam,
dominik
"
ja im odp:
"hej
ale tp oznacza ze jak załozmy za 20 lat złamie rame po spaw był minimalnie
nie dorobiony to mi ją wymienic/naprawicie?
Pozdro
Jakub"
zobaczymy co napisza :)
http://www.freeride.j.com.pl
http://tiny.pl/qr55 - w powietrzu :)
http://tiny.pl/qr55 - w powietrzu :)
1. w sprawie zdjęcia pęknietego cocka; sztyca była za płytko wsadzona gość udeżył tyłkiem w siodełko i poszło, jest to ewidentna wina klienta mogliśmy to odrzucić bez gadania, jednak zaproponowaliśmy sprzedaż nowej ramy poniżej ceny zakupu. klient jest zadowolony. to nie on zamieścił to zdjęcie.
2. motomysz - zaczeliśmy prace nad wirtualnym pkt obrotu(bo jeżdzilismy na karpielach 6 lat temu) z długą rurą podsiodłową jeszcze zanim santa pokazała vpfree i aktualnie finalizujemy projekt wprowdzeniem na rynek cane corso i nowej tosy, co złego w uporze i konsekwencji?
ramy klasy cocka na zachodzie są średnio 2 do 3x droższe, 1000 zł za pitbulla to cholernie drogo, to pokaż adekwatną ramę za takie pieniądze. to samo dotyczy wymienionych fulli.
jesteśmy zadowoleni, że funkcjonujemy na polskim rynku bo to najlepsza szkola życia.
pzdr DC
2. motomysz - zaczeliśmy prace nad wirtualnym pkt obrotu(bo jeżdzilismy na karpielach 6 lat temu) z długą rurą podsiodłową jeszcze zanim santa pokazała vpfree i aktualnie finalizujemy projekt wprowdzeniem na rynek cane corso i nowej tosy, co złego w uporze i konsekwencji?
ramy klasy cocka na zachodzie są średnio 2 do 3x droższe, 1000 zł za pitbulla to cholernie drogo, to pokaż adekwatną ramę za takie pieniądze. to samo dotyczy wymienionych fulli.
jesteśmy zadowoleni, że funkcjonujemy na polskim rynku bo to najlepsza szkola życia.
pzdr DC
-
- Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
- Kontakt:
Hmm.. dozywotnia gwara na cock`a.. no sprawa zajebista... czy mocniejszy od morphine`y? Wiesz za jedną morfine kupisz 2 cock`i.. których to na pewno w polsce jeździ więcej niz banshee... = większa szansa, ze zobaczysz jakiegoś peknietego... zresztą miałem w łapach cock`a 2005, mega sztyweniak:D widzieliście nicolaia 2mxtb? ramka podobna a 3x drozsza:) czegóż wiecej chcec?:) jeszcze ta gwarancja... teraz mam akite, jestem jak narazie bardzo zadowolony... bez problemu poradzila sobie na wierchomli (ze mną było ciut gorzej przy glebie:P)... czas pokaże co będzie dalej, jak narazie wszystko super. Te ramy naprawde nie sa złe, szczególnie sztywniaki, a że jeździ ich u nas naprawde bardzo duzo toteż zdaża się że jakaś peknie, ale to chyba normalne? wejdź na pink`a jeden z drugim... poogladacie sobie połamane santy, specializedy czy inne treki:) też jest tego mnówstwo:) ...ckoc za tą kase piękna rama (jak dla mnie)... taki mały czołg:D
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
aaaa!!
gdzie duncon tam i outsider? jezu koles co ci duncon dal za robienie im opini na forum. skoncz wciskac te kity w stylu: jejku! to nie mozliwe - przeciez te ramy sa extra! musicie takie kupic! ja mam, i jestem taki szczesliwy!
..bla bla bla. zacznijmy od tego ze panowie z duncona chyba pomylili branze. robienie ram polega na wymyslaniu projektow od nowa a nie sciaganiu geometrii i wygladu z ram zagranicznych i robieniu bigosu z ich tanich cen. oni taki projekt maja za pare dolarow, zamawiaja na rynek no i cza to sprzedac. koniec filozofii!
...okej zaraz pan outsider - tester dc - powie mi ze prubuje zrobic bigos, i ze jestem zakompleksionym malolatem co nie zna sie na rzeczy. wybacz ale poprostu oczy mnie bola od tych bzdur ktore tu wyczytuje.
bez urazy panowie ale moje szczere slowo na koniec: nie znacie sie zbytnio na ramach. chcecie wcisnac masowo robione, niezbyt dobrej klasy ramy za niskie pieniadze. polecam obejrzec opis nowej zjazdowki: http://www.duncon.pl/presa.html - kliknijcie w geometrie pod zdjeciem tej ramki - panowie z duncona chyba nie wiedza jak sie mierzy skok bo w opisie SKOK to dla nich...dlugosc tlumika :D a mi sie wydaje ze jest to ugiecie tylnego kola... :D auć. pliz poprawcie to bo naprawde juz nie moge....
gdzie duncon tam i outsider? jezu koles co ci duncon dal za robienie im opini na forum. skoncz wciskac te kity w stylu: jejku! to nie mozliwe - przeciez te ramy sa extra! musicie takie kupic! ja mam, i jestem taki szczesliwy!
..bla bla bla. zacznijmy od tego ze panowie z duncona chyba pomylili branze. robienie ram polega na wymyslaniu projektow od nowa a nie sciaganiu geometrii i wygladu z ram zagranicznych i robieniu bigosu z ich tanich cen. oni taki projekt maja za pare dolarow, zamawiaja na rynek no i cza to sprzedac. koniec filozofii!
hahahaha!!! :D super ze jezdziliscie na karpielach, przeciez od kilku lat prubujecie go dokladnie zerznac ale wciaz sie nie udaje ? mysle ze najciekawszym wypustem byla tosa inu. panowie z duncona podobno sami zaniechali testow tej ramy bo zdali sobie sprawe ze to co przyszlo w pudelkach z tajwanu to totalny nie wypal !!!duncon pisze:2. motomysz - zaczeliśmy prace nad wirtualnym pkt obrotu(bo jeżdzilismy na karpielach 6 lat temu) z długą rurą podsiodłową jeszcze zanim santa pokazała vpfree i aktualnie finalizujemy projekt wprowdzeniem na rynek cane corso i nowej tosy, co złego w uporze i konsekwencji?
to znaczy? ja nie rozumiec. filozofia duncona polega na kopiowaniu innych ram i hasle: co w tym zlego ze sprzedajemy te same ramy co za oceanem 2x taniej? a to ze jak ktos ze stanow zobaczy firme duncon, i w jej ofercie: rama ****, **** i inne tego typu tekstu to pomysli ze to jakas parodia :Dduncon pisze:jesteśmy zadowoleni, że funkcjonujemy na polskim rynku bo to najlepsza szkola życia.
...okej zaraz pan outsider - tester dc - powie mi ze prubuje zrobic bigos, i ze jestem zakompleksionym malolatem co nie zna sie na rzeczy. wybacz ale poprostu oczy mnie bola od tych bzdur ktore tu wyczytuje.
...jezzuu! co ty koles wogole gadasz. my tez musimy miec dc zeby byc tak samo fajni jak TY? ta akite dostales za robienie dc (za przeproszeniem) kolo dupy ? czyzby kolejny po foghornie ?_Outsider pisze:wejdź na pink`a jeden z drugim... poogladacie sobie połamane santy, specializedy czy inne treki:) też jest tego mnówstwo:) ...ckoc za tą kase piękna rama (jak dla mnie)... taki mały czołg:D
bez urazy panowie ale moje szczere slowo na koniec: nie znacie sie zbytnio na ramach. chcecie wcisnac masowo robione, niezbyt dobrej klasy ramy za niskie pieniadze. polecam obejrzec opis nowej zjazdowki: http://www.duncon.pl/presa.html - kliknijcie w geometrie pod zdjeciem tej ramki - panowie z duncona chyba nie wiedza jak sie mierzy skok bo w opisie SKOK to dla nich...dlugosc tlumika :D a mi sie wydaje ze jest to ugiecie tylnego kola... :D auć. pliz poprawcie to bo naprawde juz nie moge....
-
- Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
- Kontakt:
nowy no wyorax sobie, że za rame sam musiałem zapłacić:/ a mówie, że jest OK, bo ...yy jest OK? nie mam nic ani do DC ani do DM i inncyh polskich firm produkujących częsci... zajebiście że są... bo raz, że taniej, dwa ze cieszy bo polskie... NS? zajebiste cr-mo ramki, DM... fajny tani full, DC sztywne ramy ok.. fakt fulle niektóre lipne były: chociażby tosa, czy mastiff... ale chyba dlatego poszli po rozum do głowy i juz tego nie robią... nowy bigos może robisz dobry, ale zapewne nie tak pyszny jak moja mamusia:P a akita to w sumie moja druga rama od DC.. wcześniej jeździłem na dragu, a-gangu i kilku innych pseudo XC przerobionych na dualówki (zanim ten sport stał sie u nas tak "jezzy")... mówie co widze i nikt mi za to nie płaci.. za rame jak i wszystkie inne czesci wywalam cięzko zarobioną kase.. a wypowiadam sie, bo śmieszy mnie czasem jak ktoś kto na oczy danej rzeczy nie widział, i czy jest to rama DC, czy kierownica NS czy szprycha DT.. czy jakakolwiek inna pierdoła, udaje wielkiego znawce - teoretyka ("to ci peknie tutaj po 3 tygodniach, w tym miejscu pójdzie za miesiąc bla bla").. to naprawdę bywa irytujące:/ ...wracając do sztywnych ram... na polskim rynku sa 2 które strasznie mi sie podobają, taki ideał sztywnej ramy... DM DS 3.0 i właśnie cock... destroyery czy chociazby droższe ramy z cr-mo jakimi są NS też są ok, rzekłbym zajebiste... jednak nie dla mnie, nie jeżdże w streecie, nie lubie tego... dobra... zmykam, bo zaraz bus do szklarskiej... trzaby odpocząc od tego burdelu:P
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
co do uporu i konsekwencji waszej firmy nic nie mam... ale mialem okazje zamienic sie (bez zadnych doplat) za nowgo (nie uzywanego) DC Pitbulla 2004 z opcjonalnym malowaniem na mojego Ganga i sie nie zamienilem bo po prostu uwazam ze gang jest duzo lepszy... to oczywiscie moja subiektywna ocena i nie musi sie nikt z tym zgadzac.duncon pisze:co złego w uporze i konsekwencji?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
3443576
1. qb - Twoje swięte prawo, spójż może jeszcze na pitbulla 2005 na elementy wycinane, czy jakość spawów. jeszcze jedno, gdy rozmawialiśmy ostanio z naszym czeskim przedstawicielem to pitbulla porównywał do le toya, a o autorach mówił, że to shiyt, my z tego lejemy bo to należy traktować jak zjawisko socjologiczne.
2. nowy - strasznie łatwo jest szkalować, wypisywać bzdury anonimowo, będziemy w Szklarskiej zapraszamy, opowiemy Ci co i jak, może zmienisz zdanie. chyba, że Ty jak słuchacze radia maryja wiesz już wszystko.
2. nowy - strasznie łatwo jest szkalować, wypisywać bzdury anonimowo, będziemy w Szklarskiej zapraszamy, opowiemy Ci co i jak, może zmienisz zdanie. chyba, że Ty jak słuchacze radia maryja wiesz już wszystko.