Opony
Opony
mam problem z doborem oponki, potrzebuje oponke do jazdy po miescie jak i w terenie.. oponka ma sie wolno scierac na betonie i innych asfaltach, na zjazdach i zakretach dobrze sie trzymac miec male opory toczenia, bo ja jezdze dosyc zroznicowanie.. ostatnio duzo po lesie i hopach a w ciagu roku duzo po miescie choc zdarzaja sie wypady w las, myslalem nad maxxisem larsenem tt 2.3 i nokianem gazzaloddi 2.3 i sam juz niewiem co brac :/ jesli zdecyduje sie na maxxisa to wezme je dwa a jak na nokiana to tylko jednego na przod :/
prosilbym o nie bluzganie ze taki temat juz byl bo gdyby nie nowe topici to to forum by nie istnialo i o niekomentowanie tego :)
pozdro.
prosilbym o nie bluzganie ze taki temat juz byl bo gdyby nie nowe topici to to forum by nie istnialo i o niekomentowanie tego :)
pozdro.
http://www.ebike.pl/
Ja mam dwa larseny i jestem bardzo zadowolony. Tylko ze moje maja dwa miesiace wiec nie powiem Ci jak szybko sie zcieraja. Ale mysle ze powinny jeszcze sporo pociagnać, nie widac jakichs wiekszych ubytków. Mysle ze spełniłyby Twoje oczekiwania bo maja małe opory toczenia i na suchym trzymaja swietnie. gorzej jest jak robi sie mokro .No i są strasznie wysokie ( nawet na moim DX32) wiec nie martw sie o snejki mi sie jescze nie zdażył zaden . polecam.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
-
- Kontakt:
Nie znajdziesz czegos do wszystkiego... Napisze z własnego doświadczenia:
NBX 2,3 - asfalt/beton: dobra przyczepność przy hamowaniu, słabo trzyma w zakretach (ucieka sobie zwłaszcza z przodu) | ziemia: żywioł, super trzyma na prostej i w zakretach | trawa: poprawnie ale bez rewelacji | trawa mokra: kiepsko ale mało opon na niej trzyma :/ | opory toczenia: niemałe :/ | scieralność: starczy na 1 rok.
Michelin DH Comp 2,2 (zapomniałem numerka ale mam tą bardziej pod Dual) - asfalt/beton: bardzo dobra przyczepnośc w zakretach i na prostej (choć zrobiona z bardzo miekkiej gumy) | ziemia: miodek na prostej/w zakretach | trawa: bardzo dobra (stoppie/nose manual bez poslizgów) | trawa mokra: ujdzie choć lepiej nie przeginać | opory toczenia: duże :] | scieralność: mam z przodu 4 miechy i jeszcze na 6 starczy (cos za coś wg mnie rewelacyjna opona, na tył nie polecam bo zejdzie w 2 miechy)
Tioga zwykła 2,5 - kosztowała tyle co NBX a szkoda wogóle o niej coś pisać...
Kiepska i szybko schodzi.
Nie jezdziłem ale z obserwacji ziomków w moim mieście widze ze Larseny schodza dość szybko, Duro to porażka... Maxxis Holly Roller zdaja sie być fajne... Spore wycięcia miedzy kostkami powinny trzymac w lesie...
NBX 2,3 - asfalt/beton: dobra przyczepność przy hamowaniu, słabo trzyma w zakretach (ucieka sobie zwłaszcza z przodu) | ziemia: żywioł, super trzyma na prostej i w zakretach | trawa: poprawnie ale bez rewelacji | trawa mokra: kiepsko ale mało opon na niej trzyma :/ | opory toczenia: niemałe :/ | scieralność: starczy na 1 rok.
Michelin DH Comp 2,2 (zapomniałem numerka ale mam tą bardziej pod Dual) - asfalt/beton: bardzo dobra przyczepnośc w zakretach i na prostej (choć zrobiona z bardzo miekkiej gumy) | ziemia: miodek na prostej/w zakretach | trawa: bardzo dobra (stoppie/nose manual bez poslizgów) | trawa mokra: ujdzie choć lepiej nie przeginać | opory toczenia: duże :] | scieralność: mam z przodu 4 miechy i jeszcze na 6 starczy (cos za coś wg mnie rewelacyjna opona, na tył nie polecam bo zejdzie w 2 miechy)
Tioga zwykła 2,5 - kosztowała tyle co NBX a szkoda wogóle o niej coś pisać...
Kiepska i szybko schodzi.
Nie jezdziłem ale z obserwacji ziomków w moim mieście widze ze Larseny schodza dość szybko, Duro to porażka... Maxxis Holly Roller zdaja sie być fajne... Spore wycięcia miedzy kostkami powinny trzymac w lesie...
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
-
- Kontakt:
opona bedzie na przod narazie i teraz mysle nad maxxis : high roller 2.5 i Mobster 2.5 i jeszcze do tego continental diesel 2.5 bo z tego co slysze to wszystkie sie dobrze trzymaja na ziemi i betonie/asfalcie i nie maja za duzych oporow toczenia i teraz ktora z tych bedzie najlepsza bo chce zeby potrzymala jak najdluzej i byla jak najlepsza bo nie stac mnie zeby po 1 sezonie kupic nowa oponke :/
http://www.ebike.pl/
-
- Kontakt: