Możecie mi polecić piaste ss

Dirt-Jumper
Kontakt:

Możecie mi polecić piaste ss

Post autor: Dirt-Jumper »

Witam!!
Potrzebuje kupić tanią piaste single speed. Możecie mi polecić jakieś? Oby były tanie bo za dużo kasy to ja nie mam :) Ważne aby ta piasta była pod tarcze.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

czy to roznica czy pod ss czy zwykla?! chyba nie wiec moze jakas ns, moze grimecka, moze dangerous mike.

sporo osob jezdzi na deorkach ale ponoc sie sypia. a znowu zaplatanie kola i nowa piasta kosztuje.

nie wiem jak z nia jest ale piasta dangerous mika wyglada fajnie

ps na piaste jak zakladasz jedna zembatke pod ss to tez jest ona pod kasete - sa specjalne podkladki.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Lectus
Kontakt:

Post autor: Lectus »

teee kup se piase bmx obrecz na 48 szprych ui masz koło pancerne =) tak wlasnie mam i jeeestt super ani 0,5mm centry nic poprostu super =)
pozdro
albo dx jak juz musisz albo zwykła i zredukuj kasete i bedziesz miał
.................................. nic :/
SiD
Kontakt:

Post autor: SiD »

Jesli robisz ss i nie planujesz spowrotem wsadzac kasety to ja odradzam piaste od kasety :/ Ruznica jest zasadnicza - piasta pod ksete jest tak zkonstruowana, ze szprychy z prawej strony (patrzac w kierunku przodu roweru) sa pod innym kontem niz z lewej, a minowicie z prawej strony sa prawie pionowe a z lewej pod kontem. Jaka to roznica? ZASADNICZA. Kolo na piascie tylko pod ss jest duuuzo moceniejsze i trudniejsze do zdecentrowania... Dlatego jak sie robi poazadnego ss lepiej kupic specjalna piaste pod ss a nie podkladki... po co dodatkowo oslabiac kolo?
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

ale on potrzebuje pod tarcze czyli bmxowa piasta odpada.. ss robisz na dwa sposoby albo masz piate z nakrecanym wolnobiegiem albo na kasete... jesli na kasete to podkladki i zebatka i sie bawisz... ja tak mialem przez pewnie czas. kup sobnie jakas piast dm( quando:D ) czy jak wolisz tansza grimece i poskaldki zamontuj. ja mialem na swoim kole ss a mam piaste na kasete i zadnej roznicy w wytrzymalosci kola nie doswiadzczylem ( dm24 i alpine3 ) kolo trzyma sie tak samo...
www.hcfr.pl !!
FuGiS
Kontakt:

Post autor: FuGiS »

w takich sytuacjach jak zwykle swoje patenty pokazuje DMR :) ma w ofercie miaste revolver czy jakoś tak ,na którą z jednej strony nakręcasz to coś do single speeda a z drugiej adapter pod tarcze.zaraz może znajde jakies linki
SiD
Kontakt:

Bkillah - szanuje Twoje zdanie i Twoje doswiadczenie... ale nie wszystko zmna barc na doswiadczenie w stylu "jedzilem i sie trzymalo". No pewnie jak nie rozwaliles kola to skad masz wiedziec czy bylo slabsze? A jak bys rozwalil juz i tak bys z nowym nie porownal... Wydaje mi sie, ze monza tu zaufac logice a jeli to za malo to jakiemus fachowcowi, (nie mnie) poszukajcie sobie w literaturze. Pewnie, ze Ci wytrzymalo... ale gadanie, ze roznicy nie odczyles jest bez sensu...
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

Sid : glownie chodzilo mi o to ze rozwalilem kola bmxowe ( nawet dwa ) 48 szprych, rozwalilem dwa kola na dm24... jedno na piascie bmxowej - jesli cos ma sie zepsuc to sie zepsuje... jesli chodzi o piasty pod tarcze to roznica szerokosci ( zmierzylem u siebie ) to 11 mm na strone. z jednej strony wiem ze im szerzej tym stabilniej, ale z drugiej im dluzsza szprycha tym gorzej. ja bym zakladal mocna obrecz, piaste i podkladki i latal...

pozdro ziom :D
www.hcfr.pl !!
SiD
Kontakt:

No epwnie, ze lepiej miec mocna obrecz i mocna piaste i szprych... ale ja obstaje przy soim... jak wiesz, malo jakie kolo jest bardziej ******* niz takie ktore ma obluzowane (pozadnie) szprychy. Szprychy graja kluczowa role (zaraz po obreczy)... i ich ustawienie ma bardzo duze znaczenie na sztywnosc kola i latwosc decentrowania... a ze rozwalic mozna wszystko to jasna sprawa... ale ejdno latwiej a drugie trudniej... ale ja glownie mowie nie o rozwalaniu (wutrzymalosc obreczy) a o decentrowaniu kola...
Xprot

Post autor: Xprot »

TOKARNIA JEST SWIETNYM ZRODLEM JESZCZE SWIETNIEJSZYCH PIAST!
poszukaj u siebie i zrob projekt a potem im zanies i masz piaste cud
Dirt-Jumper
Kontakt:

Post autor: Dirt-Jumper »

Dobra moze być piasta bmx z tarczy zrezygnuje. Nie chce podkładek na kasete ani reduktora. Mam zamiar kupić piaste BMX 48 szprych + obręcz 48 szprych. Ale ile to bedzie kosztowało??? Możecie mi polecić jakieś tanie piasty i obręcze??? Najlepiej aby mnie to razem wyniosło z 200zł.
ODPOWIEDZ