TRAGEDIA WE WROCŁAWIU!!!!
kurde... ja tego nie rozumiem... dlaczego przez głupotę dzieciaka mają cierpieć prawdziwi rowerzyści? czy wszyscy dookoła myślą, że to wina skateparku i rowerzystów że on się zabił?? zabił się przez brak rozsądku i nic więcej, skoczył by z krawężnika i by się zabił... naprawdę wkurza mnie postawa ludzi nierozumiejących tego sportu...
[quote="opul"]
Widzisz te krzyże przy drodze, nie skłaniają Cię one do odrobiny refleksji? quote]
Mnie może i tak ale taka ""reklama"" nie powinna byc skierowana do mnie ale do "dresów" w podrasowanych Golfach i starych BMW mijających te krzyże z maxymalną prędkością samochodu, niezależnie czy to wiejska droga, czy ekspresówka.
Czytasz czasem w gazetach o takich wypadkach, golądasz w "wiadomościach"? Najczęsciej w takich wypadkach giną "młodzi ludzie wracający z dyskoteki" Przykro mi z tego powodu ale 95% takich wypadków spowodowane jest tym że jakiś frajer musiał komuś w samochodzie zaimponować i mimo że miał prowko od niecałego roku i ledwie jeździć umiał w przód i tył leciał drogą pozad 180km/h (czasem nawet pijany), więc sorry ale za głupote się płaci szkoda że nieraz tak duzo... To takich powinny te krzyże "nawracać" ale zamist tego dla nich je stawiają..
Widzisz te krzyże przy drodze, nie skłaniają Cię one do odrobiny refleksji? quote]
Mnie może i tak ale taka ""reklama"" nie powinna byc skierowana do mnie ale do "dresów" w podrasowanych Golfach i starych BMW mijających te krzyże z maxymalną prędkością samochodu, niezależnie czy to wiejska droga, czy ekspresówka.
Czytasz czasem w gazetach o takich wypadkach, golądasz w "wiadomościach"? Najczęsciej w takich wypadkach giną "młodzi ludzie wracający z dyskoteki" Przykro mi z tego powodu ale 95% takich wypadków spowodowane jest tym że jakiś frajer musiał komuś w samochodzie zaimponować i mimo że miał prowko od niecałego roku i ledwie jeździć umiał w przód i tył leciał drogą pozad 180km/h (czasem nawet pijany), więc sorry ale za głupote się płaci szkoda że nieraz tak duzo... To takich powinny te krzyże "nawracać" ale zamist tego dla nich je stawiają..
-
- Kontakt:
ta rodzice mowia ze skate park zly ale to jest tylko i wylacznie wina rodzicow nie pilnuja dzieci i nie wiedza gdzie one sa jakis czas temu w piatek 13 ostatni siedzialem sobie ze znajomymi naskate parku ( gorce) i nagle patrze a dzieciak podjechal do krawedzi boxa (chyba niespecjalnie) z minimalna predkoscia potem z niewiadomych dla mnie przyczyn spadl z niego poprostu ani nie zachamowal ani nic polecial centralnie na buzie krwi bylo w **** on nie wiedzial co sie dzieje wezwal kumpel pogotowie i ogolnie bylo dosc dobrze bo nic sie mu chyba powaznego nie stalo a po co to pisze ? bo rodzice nie pilnujac dziecka mysleli ze jest u koleszki odrabiac lekcje ( mial 11 czy 12 lat) to jest wieksza glupota rodzicow niz dzieci bo one ida sie w skate parku pobawic a rodzice im na to nie pozwalaja wiec zmyslaja a jak taki rodzic by sie zgodzil i kupil mu kask bylo by bezpieczniej
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
-
- Kontakt:
głupota rodziców czy dzieci ?? dziecka nie upilnujesz !! nie ma szans !! wiem bo mamie sciemniałem aż uszy puchły, ale zawze w granicah rozsądku. Pozatym to jest problem stary jak świat. Zobacz sam czy mamusi sie ze wszystkeigo spowiadzasz ?? Czesto peewnie nie wie gdzie jesteś. Kwestai wychowania przez rodziców i społeczeństwo + indywidualne predyzpozycje jednostki.
Haro Nyquist...R24.....http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=1874
Przyznaję Ci rację statystycznie prawdopodobnie tak jest. Ale nie chodzi tu o żadne nawracanie, każdemu się może zdarzyć, że np. się spieszy i dla 5min zyskania czasu pędzi drogą na "złamanie karku" i czasem spóźnia się już "na zawsze". Ci o których piszesz, prawdopodobnie nie wiele robią sobie z tych "reklam" jak to nazywasz, ale może kiedyś? Młodość żądzi się swoimi prawami.Paul pisze:opul pisze:
Co do zamknięcia sk8parku to jest to rzeczą oczywistą, że w takich sytuacjach "wchodzi" prokurator i będzie szlaban na parę dni aż do wyjaśnienia. Chłopak nie zginął w końcu ot tak sobie zwyczajnie. Większość sateparków ma swoje regulaminy wywieszone na tablicach, może się okazać prawdopodobnie, że skatepark zostanie potocznie mówiąc sprawdzony pod względem bezpieczeństwa, czy wszystko było wg przepisów itp. itd. To są typowo służbowe sprawy prowadzone w takich wypadkach, które musicie zrozumieć i nie bać się odrazu, że skatepark zostanie zamknięty juz na zawsze.
Pozdrawiam
żenada wbilismy na skate i zaczelismy hasac jak to zwykle sie hasa wchodzim na qatera i zaraz z bryki wyskakuje jakas rodzinka i sie drą zlazic! itp pozniej zaczelismy sie bluzgac na koniec "zadzwonie na policje" pozniej jakies dzieci sie zaczely drzec ze sie pozabijamy no i oczywiscie za chwile przyjechala pala i zaczeli nas wytykac palcami ze my tu skakalismy wiec pojechalismy z tamtad... pozostawie to bez komentarza
ride 4 fun i juz ***!
[url=http://judugallery.prv.pl/]jujugalery[/url]
[url=http://judugallery.prv.pl/]jujugalery[/url]
Opul "reklama" w podwójnym cudzysłowie tak dla przykładu.
Teraz się zacznie nagonka na bikerów. Niestety my z Poznaniu możemy o takim sk8parku pomażyć a u Was zamykają...
Głupio zrobił, głupio skończył...
Mądry Polak po szkodzie... Łatwiej teraz zamknąć park niż wcześniej zrobić zakaz jazdy bez kasków.
Jak u nas na Targach Poznańskich w ramach Poznań Game Arena był na hali skatepark Red Bulla z Austrii, to przy wejściu stał koles i stwaiał wymagania: Kask, i pisemna zgoda rodziców na jazdy u niepełnoletnich, i NIE wpuścił jak ktoś nie miał I dobrze!
Teraz się zacznie nagonka na bikerów. Niestety my z Poznaniu możemy o takim sk8parku pomażyć a u Was zamykają...
Głupio zrobił, głupio skończył...
Mądry Polak po szkodzie... Łatwiej teraz zamknąć park niż wcześniej zrobić zakaz jazdy bez kasków.
Jak u nas na Targach Poznańskich w ramach Poznań Game Arena był na hali skatepark Red Bulla z Austrii, to przy wejściu stał koles i stwaiał wymagania: Kask, i pisemna zgoda rodziców na jazdy u niepełnoletnich, i NIE wpuścił jak ktoś nie miał I dobrze!
-
- Kontakt:
nagroda darwina! :) chociaz ciezko powiedziec bo dzieciak byl wiec glupi. napewno jest to rada dla nas wszystkich, zeby jezdzic ostrozniej, na swoje mozliwosci, nie przeginac... ale rower (a przynajmniej to co my z nim robimy) jest to sport EXTREMALNY i trzeba o tym pamietac, ryzyko jest. codziennie rano o tym sobie przypominam jak patrze na przyczepiona do sciany tabliczke z wozkiem inwalidzkim...
Ja piernicze... - to co opisałeś by mnie wkurwiło do czerwoności - jak ktoś juz pisał - nie zamyka się ulicy jak ktoś sie na niej zabije.... pojeby... poprostu pojeby... przez głupotę, brak rozsądku tego dzieciaka macie przesrane z tym skateparkiem... współczuje Wam...emtecc pisze:żenada wbilismy na skate i zaczelismy hasac jak to zwykle sie hasa wchodzim na qatera i zaraz z bryki wyskakuje jakas rodzinka i sie drą zlazic! itp pozniej zaczelismy sie bluzgac na koniec "zadzwonie na policje" pozniej jakies dzieci sie zaczely drzec ze sie pozabijamy no i oczywiscie za chwile przyjechala pala i zaczeli nas wytykac palcami ze my tu skakalismy wiec pojechalismy z tamtad... pozostawie to bez komentarza
Jak coś takiego się stanie to odchodza takie akcje, a jak normalnie jedziesz w kasku to się ludzie z Ciebie śmieją... ********
starsza kolezanki mi o tym mowila a teraz jak przeczytałem i obczailem foto skateparku to ladnie musial zakurwic:/ zal chlopaka bo byl pewnie początkujacy...nawet porzadnego roweru niemial...szkoda go
alle nagłasnianie całej sprawy w mediach to głupota...zabic sie mozna jadąc składakiem bo w asfaldzie są mega dzioory. I zreszta mozna sie domyslec ze jak każdy sport jazda na rowerze jest neibezpieczna.Więc po co nagłasniac??
co do samego skate parku to patrząc na zdjecie.Dużo przestrzeni i wogole wypas alle dlaczego z żelbetonu?? qrwa takie miejsca powinny byc robione ze sklejek drewnainych/drewna. I po co te barierki? dla bezpieczenstawa?? hahaha nierozsmieszajcie mnie przeciez przez nie ten chłopak się zabił:/
alle nagłasnianie całej sprawy w mediach to głupota...zabic sie mozna jadąc składakiem bo w asfaldzie są mega dzioory. I zreszta mozna sie domyslec ze jak każdy sport jazda na rowerze jest neibezpieczna.Więc po co nagłasniac??
co do samego skate parku to patrząc na zdjecie.Dużo przestrzeni i wogole wypas alle dlaczego z żelbetonu?? qrwa takie miejsca powinny byc robione ze sklejek drewnainych/drewna. I po co te barierki? dla bezpieczenstawa?? hahaha nierozsmieszajcie mnie przeciez przez nie ten chłopak się zabił:/
lej na mÓr!!!!!!!!!
-
- Kontakt:
Nawet jeśli woprowadzono by przepis jazdy w kaskach to przeciętnego bikera pały i tak nie złapią :P. Żeby pały mogły złapać kogoś kto umie jeździęć to musieli by wytrzasnąć jakichś gliniarzy którzy jeździli kiedyś w streecie albo potrafili chociaż bunnego na krawężnik. A tacy policjanci lub miejskie jeśli będą to nie w tym pokoleniu. Mnie raz miejskie spisały bo POPROSIŁY żebym nie uciekał. Teraz kupili sobie skutery i i tak g.ówno mogą. Ja myśle że nikt nie może zmusić bikera do noszenia kasku jeżeli on sam tego nie będzie chciał.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=572248