Hayes HFX9 hd 2005 cieknie a nowy...

szuwar89
Kontakt:

Hayes HFX9 hd 2005 cieknie a nowy...

Post autor: szuwar89 »

Witam was wszystkich! Szukałem takiego tematu ale nie mogłem znaleźć więc sie nie drzyjcie na mnie ze zaśmiecam forum...:P Więc zakupiłem sobie hayesa nowego w sklepie internetowym. Przyszedł założyłem i lux z tym, że jest krzywy adapter i tarcza mi zaczepia i brzęczy, ale to szczegół.

Bardziej mnie martwi to, że po pierwszym dniu jazdy zauważyłem że przewód przy klamce cieknie i to ostro... Śrubka była dokręcona na maxa... A oddałbym do sklepu, ale reklamacje rozważaja przez 1 miesiąc a to lipa bez hampla jeździc.

Prosze was o pomoc i wyjasnienie sprawy :-)
check this out - http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1500066
DangerousMike
Kontakt:

Post autor: DangerousMike »

hahaha, lepiej sam sie tym nie baw... te nowe hayesy sa badziewne. oddaj do serwisu i juz. Noo,, hcyba ze tak ma byc, w co mimo wszystko watpie.
Ride-Sex-Eat-Ride-Sex-Eat-Ride-Sex-Eat....
http://www.northshore.friko.pl
tomek_for
Kontakt:

Post autor: tomek_for »

no coz niedorobki wszedzie sie zdarzaja, to przeciez masowa produkcja jakis chinczyk wlozyl krzywo uszczelke i dlatego jest problem
Karolek
Kontakt:

Post autor: Karolek »

Hmmmm... to ciekawie bo ja właśnie miałem kupować jutro ale jak tak to chyba jescze przemyśle sprawe...
czyli chyba lepiej nie kupować....heh...
Karolek
Kontakt:

A w jakim sklepie kupiłeś???
Coilerdh
Kontakt:

Post autor: Coilerdh »

Hayesy Hfx to straszne badziewie, oni je chyba siekierami wycinają. A Polaczki kupują w ciemno bo to hydraulik i jeszcze tarcza 200 WOOOOHOOOO
sprzedam orzech Lazer ONE biały za 40 zeta, rozmiar L/XL stan idealny
Karolek
Kontakt:

Tak więc co polecicie drodzy towarzysze w podobnej półce cenowej??
Coilerdh
Kontakt:

Siemano xt stare , avid jucie 5 , hope m4.... sporo jest dobrych hamulców muszisz poszukać.
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

dokrec mocniej. jak nie ma oporu to mozesz krecic. tam jest taki pierdolnik ktory trzeba scisnac sruba i moze jest za slabo skrecona.
xXBIKEXx
Kontakt:

Post autor: xXBIKEXx »

Wiecie ja mam i HFX i MAG i powiem tak co do wykonania to maja napewno lepsze jak grimeca która wyglada jak by była odlana w średniowieczu i to z żeliwa. HFX mam pobad rok i żadnych problemów. Wiec to musiał byc wadliwy egzemplarz. A zreszta zobaczcie ze kupa osób w DH jeździ na Magach. A co do HOPE to słyszałem ze ludzie bardzo nazekaja na te nowe modele(6Ti) i ze jeden(jak nie wiecej) poległo w szklarskiej. Jeździlem juz na wielu hydro i hayes ma najlepszy stosunek ceny/jakosć... A wiekszosć z osób mówi ze hayes to badziewie tylko dlatego że widziało albo słyszało ze jeden poległ a z tego jednego robi sie 200. tak samo było z rama LF Dragstar na poczatku wszyscy sie zachwycali ale jak zrobiło sie tego dużo to każdy mówi ze badziewie...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
szuwar89
Kontakt:

kupiłem hampla od "bike-center.pl " śrubka przy klamce jest dokręcona na maxa, a cieknie gdzieś spod śrubki tam gdzie przewód wchodzi. Chciałem zareklamowac w sklepie, ale jak zobaczyłem proces reklamacji to odechciało mi sie bo to trwa jakis miesiąc i wtedy stwierdzają czy sam zjebalem czy to wada fabryczna... a pozatym tarcza miała kurwa bicie od początku i był adapter źle odlany bo jak jade szybciej to tarcza zaczyna mi brzękac i to ostro a tak to luz i czyściutko chodzi jak przewróce rower do góry kołami. Juz jestem wkurwiony a hamulec mam jakies 3 dni...
Coilerdh
Kontakt:

oddaj go do gwary nie baw sie sam bo jak naprawde cos będzie nei tak to cie spławią tym że sam coś majstrowałeś. To z brzeczącą tarczą to norma w hfx nic na to nie poradzisz :)
klakow
Kontakt:

Post autor: klakow »

nie poradzisz nic na dzwieczenie, ale na cieknaca klamka tak, do reklamacji oddaj, przy masowej produkcji zawsze sie moze zdarzyc jakas zle wlozona uszczelka
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

coilerdh = lol

szuwar moze lepiej ustaw sobie zacisk a nie od razu mow ze masz krzywy adapter
szuwar89
Kontakt:

jak ustawiam to jest wszystko lux, ale jak jade to wtedy brzęczy i nic juz sie nie da ustawic bo tarcza ma letkie bicie fabryczne i tylko tak nie ociera i kurwa nie wiem co sie zjebało????
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

1 miesiac.... czlowieku masz swoje prawa awanturuj sie... ja bym im tam sajgon ze sklepu zrobil albo sie dowiedzial jak jest z zaskarzeniem do UOK'u...
www.trialshop.pl
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

a co do bicia tarczy to moja sie skrzywila sama po dwoch dniach. tez hfx9hd samoczyszczaca 8"... gowno teraz produkuja a nie hamulce...
www.trialshop.pl
Coilerdh
Kontakt:

Korean_Boy pisze:coilerdh = lol

szuwar moze lepiej ustaw sobie zacisk a nie od razu mow ze masz krzywy adapter
Masz pojecie widze...
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

ty za to masz wieksze omg