hamulec

hi men
Kontakt:

hamulec

Post autor: hi men »

cześć,
nie wiecie jaka jest różnica między hayes mx2 a mx1, oprócz ceny :P tzn. czy jest jakaś różnica w sile, modulacji? Oba hamulce z tarczą 203 mm. I czy nie będzie problemu z montażem takiego hamulca do dj3? Jeszcze jak te hample wypadają w porównaniu do deore 525 hydraulicznego? Jak z siłą i modulacją? czekam na sensowne odpowiedzi.

sorry za formę ale Polski u mnie leży :P
ryciek
Kontakt:

Post autor: ryciek »

z tego co mi wiadomo, to te hample roznia sie jedynie budowa zacisku, tzn. mx2 ma nierozbieralny zacisk, klocki mocowane na magnesie, brak "okienka" do kontroli stanu klockow oraz innym sposobem mocowania linki (jest chyba nieco inny mechanizm docisku ruchomego klocka).
do dj powinny pasowac bez problemu, tylko trza odpowiedni adapter miec, bo marzochci stosuje mocowanie standardowe. taki adapter niestety trzeba dokupic osobno, bo kupujac hamulec go nie dostaniesz (jakies 80 zl)
co do sily i modulacji to nie wiem, bo swojego mx1 jeszcze nie ujezdzalem, a nie bede pisal ze mojemu kolesiowi chodzi zajebiscie (choc tak jest).
generalnie mx2 to bardziej sprawdzona konstrukcja, bo hayes oferuje ten hamulec od kilku lat. natomiast mx1 wyszedl chyba dopiero w tym roku.
bracia strach, siostry koszmar i wujek samo zlo.
ODPOWIEDZ