licencja

kondzik16
Kontakt:

licencja

Post autor: kondzik16 »

siema wszystkim.
mam dosc nie typowe pytanie. jak nalezy zdobyc licencje polskiego zwiazku kolarstwa?? bo tak sie okazalo ze na puchar posli w bialym trzeba ja posiadacd a chialbym sobie wystartowac.na stronie uks wygoda jest napisane ze w dniu zawodow organizator moze zalatwic licencje. a wiec moje pytanie brzmi: jak mozna zdobyc te licencje, ktora na dobra sprawe nieczego dobrego nie wniosla do tego pieknego sportu jakim jest 4x. dzieki za odpowiedzi i tymczasem
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Licencja zawodnicza... w takiej licencji masz wliczone ubezieczenie .... genrlani wyrobienie licencji w KS Dębnickim w Krakowie kosztowało jakies 120 czy 130 zł ... z tego ponad 90 zł było sumą ubezpieczenia bo normalne ubezpieczenie nie uwzględnia Ci szkód powstałych w zaewodowym uprawianiu sportu... bo jak powiesz babce od ubezpiecznia ze na zawodach zapierd**** 80 km/h pomiedzy drzewami no i jednego drzewa Ci sie ominąc nie udało ... genrlanie po to jest ta licencja zeby nie było zjebów e ktoś cos tam na zawodach sobie zrobi i zonk...

Wiec uwazam ze linecja wniosła WIELE dobrego.

Tak jak pisałem za licencje musisz zapłacic i musisz zrobic sobie badania lekarskie ze jestes zdolny do zaowdowegoe uprawiania sportu. Napewno mozesz ją wyrobic w KS DEBNICKIM czyli "u Skury" w Krakowie. Poporstu płacisz, robisz badania i masz papiór wazny 1 rok..

Mam nadzieje ze troszki wyjasniłem. Reszte zostawiam tym co widzą cos wiecej. Pozdrower :) i sukcesów zycze :P
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

A jak się startuje w hobby, to nie ma się ubezpieczenia!!?? Jak to jest??
ac
Kontakt:

Post autor: ac »

A ja poddam prostszy sposób, mniej złodziejski niz ten co podał motomysz (po co Skura ma na was wielokrotnie zarabiać??)

Wykupujesz ubezpieczenie w najbliższym oddziale towarzystwa ubezpieczeniowego POLONIA - konkretnie POLONIA BIKE. Koszt ubezpiecznia rocznego wynosi ok. 20 złotych.

Potem z tym papierem idziesz do najbliższego oddziału PZKol. Tam przedstawiasz dokument ubezpieczeniowy, dajesz zdjęcie i wyrabiasz licencje jako zawodnik "niestowarzyszony" Opłata za licencje - w moim przypadku - wyniosła 5zł.

Zatem wszystko razem wynosi 25zlotych.

Potrzebujesz jeszcze badania - i tutaj zależy troche og organizatorów, co uznają... Badania w przychodni sportowej - nie pamietam jaki koszt. Ja to brałem zaświadczenie po prostu od lekarza rodzinnego - koszt zero złotych - i jazda :D

Pzodrawiam
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Najlepiej zrobić tak jak pisze "ac" a resztę można przeznaczyć na wyciąg!
Kontakt:

Post autor: Crazy_DH »

:)
Ja wiedziałem że tak bedzie! yhyhy... Ja wiedziałem!...
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

OPCJA SZUKAJ PISAŁEM WSZYSTKO DOKŁADNIE JUż chyba 3 RAZY.
ODPOWIEDZ