Tajemnice.... Nose manuala!
-
- Kontakt:
Tajemnice.... Nose manuala!
yo!
Otóż chętnie poczytam Wasze spostrzeżenia dotyczące nose manuala... Męczę go od jakiegoś czasu no i efekty są mizerne, po prostu za szybko się zatrzymuję :| Na "wzorcowych" filmach podczas nose'a chłopaki tracą niewiele prędkości, ja bym się dawno zatrzymał... Czy jest tu jakiś haczyk, czy to tylko kwestia wyczucia hamulca? Na czym to tak naprawdę polega, naciskamy/popuszczamy hamulec czy może ma on tylko delikatnie szurać :D a my mamy znaleźć jakąś idealną pozycję, jakiś magiczny balans... :] No nie wiem, piszcie co o tym myślicie, będę wdzięczny za każde opinie!
pozdro
Otóż chętnie poczytam Wasze spostrzeżenia dotyczące nose manuala... Męczę go od jakiegoś czasu no i efekty są mizerne, po prostu za szybko się zatrzymuję :| Na "wzorcowych" filmach podczas nose'a chłopaki tracą niewiele prędkości, ja bym się dawno zatrzymał... Czy jest tu jakiś haczyk, czy to tylko kwestia wyczucia hamulca? Na czym to tak naprawdę polega, naciskamy/popuszczamy hamulec czy może ma on tylko delikatnie szurać :D a my mamy znaleźć jakąś idealną pozycję, jakiś magiczny balans... :] No nie wiem, piszcie co o tym myślicie, będę wdzięczny za każde opinie!
pozdro
Re: Tajemnice.... Nose manuala!
nose manuala robi sie bez hebla...
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl
-
- Kontakt:
jasne ze z heblem:
zapewne gdy robisz ten trick stawiasz rower na przednie koło i pulsujesz hamulcem. Otóż spróbuj najpierw rower poderwac cialem, a potem coraz mocniej zaciskaj hebel ( wazne jest to żeby nie pulsowachamulcem tylko umiarkowanie zaciskac go coraz mocniej)
pozro
zapewne gdy robisz ten trick stawiasz rower na przednie koło i pulsujesz hamulcem. Otóż spróbuj najpierw rower poderwac cialem, a potem coraz mocniej zaciskaj hebel ( wazne jest to żeby nie pulsowachamulcem tylko umiarkowanie zaciskac go coraz mocniej)
pozro
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
-
- Kontakt:
manual ze stoppie to nie ma zbyt wiele wspolnego, ale tutaj dochodzi jeszcze jeden problem bo stoppie robi sie siedzac na siodelku a gdy stoisz to sie jeszcze inaczej nazywa i inaczej robi.na niektorych filmach bmxowych robia nose manuala z nogami na pedalach poprostu wskakuja na murek i bez balansu jada na przednim kole.
-
- Kontakt:
no powiem wam chłopaki, że zakładając temat nie sądziłem, że da się robić nose manuala bez hamulca, na dirtówce oczywiście, bo na bmx to inna bajka... więc stopie myślę, że wiem jak zrobić ;] ale co z faktycznym nose manualem ? tylko nie piszcie, że w filmach robią tak i tak, bo filmów to ja się już naoglądałem ;] chętnie poznam opinie kogoś, kto rzeczonego nose'a UMIE ;] pozdrawiam
to jest tak:
- nose manual jazda na przednim kole bez hamulca stojac
- nose wheele jazda na przednim kole z heblem stojac
- stoppie jazda na przedim kole z uzyciem hamulca siedzac na siodelku;];];]
a pytajac zapewne chodzilo ci o to drugie nose wheele;];];]
a jak zrobic to Jaca dobrze pisze.
possssdro 300
- nose manual jazda na przednim kole bez hamulca stojac
- nose wheele jazda na przednim kole z heblem stojac
- stoppie jazda na przedim kole z uzyciem hamulca siedzac na siodelku;];];]
a pytajac zapewne chodzilo ci o to drugie nose wheele;];];]
a jak zrobic to Jaca dobrze pisze.
possssdro 300
CZEKODZEM!!! :]:]:]
wojo pisze:bender, barzdiej prawdopodobne ze ty masz =]
pozdro
zaczniemy sie jechac nawzajem? prosze! prosze!
;/ topic chyba jest o czyms innym a nie o mojej ksywie... no ale coz... dh-zone rzadzi sie wlasnymi prawami ;]
SPRZEDAM - swinger6, 9.5 x 3.0 sprezyna 450, stan bdb! Monster 03, stan bdb, 1800 zl