przedni hebel w streecie, dircie...
ja mam dwa heble 203mm tarcze i daje rady we wszystkim czego sie tykam ;p czy to nose manuala, czy barspina (przez rure puszczony) czy do czego innego... troche ciezko moja krowa sie na ulicy manewruje, ale tez da rade, a na dropa tez skocze i wyhamuje przed drzewem...
ale do typowej streetowki jebnal bym deore 160mm na tyl i styka :)
ale do typowej streetowki jebnal bym deore 160mm na tyl i styka :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
daj spokoj z przednim hamulcem... mi tez sie kiedys wydawalo ze nie bede mogl jezdzic bez przedniego hampla, a bylem zmuszony bo nie mialem kasy na tarcze... chcialem ja przez jakis czas, ale juz nie chce i nie bede mial... a bez hamulcy mozna robic z 70% trikow spokojnie... np umiem prawie tailwhipa bez przedniego (chodzi o tego flatowego, niewiele brakuje do sklejenia), umiem tez stoppie czy tam endo... wystarczy wsadzic noge miedzy kolo i podkowe... umiem abu bez tylniego, fufanu, manual tez jest do opanowania, do trikow jak barspin to hamulce nie potrzebne:P, a front pivota mozna bez hamulca zrobic. dzis zrobilem fajne combo na fakie :) - robie fakie, podczas jazdy rozpinam sobie vke jedna reka, jade kawalek i robie back pivota (nie potrzebny tylni hebel :))
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=48047
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nei trzeba przepuszczac przedniego przez rure sterowa zeby bspiny krecic :P jak sie pokombinuje 10 minut to zamontujesz wszytsko dobrze :] a w streecie przedni hampel sie przydaje do trickow na przednim kole , a to ze sa trudne i malo osob je wykonuje to dlatego zedko kto ma hampel z przodu. w dircie hampel tez sie przydaje jak w polowie rytmu zobaczysz ze zle ejdziesz to zeby nie puszczac roweru zatrzymuejsz sie :P
hample sa okej :D
hample sa okej :D
www.hcfr.pl !!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
zawsze miałem przedniego i myśłałem że bez niego to nie będzie to ale kupiłem kiedyś blacka i nie miałem kasy na tarcze, z tylnią fałką dawało radę.. potem blacka zdjołem i założyłem moją kochaną starą gillę i nie założyłem z powrotem fałki na przód bo po prostu nie odczuwałem potrzeby.. tylko teraz do szklarskiej założyłem bo miałem hayesa z tyłu na tarczy 203 i pomyslałem że jakby co to poratuje sie fałką:P kiedyś znowu zdejmę..
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
-
- Kontakt:
jak kupujesz duro na przód to rzeczywiście zrezygnuj z hebla na przód, kolega założył tarczę 200 mm grimekę i goleń pękła jak skorupka od jaja po tygodniu lajtowego endowania. ja tam mam hs 11 przód i 33 tył i git jest, a na zimę wszdzam mechaniaki sramki 5.0
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)