Problem z Gustawem
Problem z Gustawem
Witam
Mam używanego gustawa który hamuje jak gówno a klamka nie ma twardego punktu, klamka początkowo chwyta po 3 mm ale jak się ją trzyma z równą siłą to zaczyna odpuszczać tak że można ją dociągnąć do samej kiery.
Gutek jest napewno dobrze odpowietrzony.
Znajomy w sklepie mówił że to uszczelka na tłoku ... Hmm ale jak sie tam dostać i skąd wziąsć nową wogóle to skąd mam mieć pewność że to ta uszczelka ...
Rozważałem też opcję kupna innej klamki tylko rodzi się pytanie jaka klamka pasuje do gutka ?
Dodam że nie mam 400 zł na nową klamke :P
Mam używanego gustawa który hamuje jak gówno a klamka nie ma twardego punktu, klamka początkowo chwyta po 3 mm ale jak się ją trzyma z równą siłą to zaczyna odpuszczać tak że można ją dociągnąć do samej kiery.
Gutek jest napewno dobrze odpowietrzony.
Znajomy w sklepie mówił że to uszczelka na tłoku ... Hmm ale jak sie tam dostać i skąd wziąsć nową wogóle to skąd mam mieć pewność że to ta uszczelka ...
Rozważałem też opcję kupna innej klamki tylko rodzi się pytanie jaka klamka pasuje do gutka ?
Dodam że nie mam 400 zł na nową klamke :P
karp
TAK WŁAŚNIE TO MA BYĆ!
Jeżeli masz GUSTAVA Z PLASTIKOWA KLAMKĄ TO JEST CAŁKIEM NORMALNE!!
Tak sie dzieje po dluzszym czasie!
I ***, nic z tym nie zrobisz!!! Wiem bo sam tak miałem, i mój kolega z miasta tak samo!
Nie opłaca sie brac GUSTAVA z plastikowa klamką!!! !!! !!!
Hampel jest boski a klamka "ZABAWKOWA"!!!!
pozdrobike
TAK WŁAŚNIE TO MA BYĆ!
Jeżeli masz GUSTAVA Z PLASTIKOWA KLAMKĄ TO JEST CAŁKIEM NORMALNE!!
Tak sie dzieje po dluzszym czasie!
I ***, nic z tym nie zrobisz!!! Wiem bo sam tak miałem, i mój kolega z miasta tak samo!
Nie opłaca sie brac GUSTAVA z plastikowa klamką!!! !!! !!!
Hampel jest boski a klamka "ZABAWKOWA"!!!!
pozdrobike
heh tam nioe ma żadnej plastikowej klamki pfff
Klamka jest przecież z alu tak samo jak korpus
tylko zbiornik wyrównawczy jest z tworzywa
A co do tego ze każdy tak ma to nie przyznam ci racji bo mój drugi gustaw nie ma takich problemów tak samo jak gustaw kumpla...
Napewno nie jest to wina klamki bo nie ma takiej opcji zeby się wyginała czy cokolwiek
Klamka jest przecież z alu tak samo jak korpus
tylko zbiornik wyrównawczy jest z tworzywa
A co do tego ze każdy tak ma to nie przyznam ci racji bo mój drugi gustaw nie ma takich problemów tak samo jak gustaw kumpla...
Napewno nie jest to wina klamki bo nie ma takiej opcji zeby się wyginała czy cokolwiek
jak dla mnie to gutstav to scierwo, mialem 2 i zaden z nich nie byl bezawaryjny...kazdy kosztowal mnie duzo zrowia i nerwow. poszukaj sobie w necie .pdf'a ze schematem gustava - sa na pewno i wtedy juz bedziesz wiedzial co i jak sie rozklada tam na czesci pierwsze! powodzenia i wytrwalosci!!
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/
no gustawy te starsze tak maja...
mialem ten sam problem bo jak rozbierzezsz klamke to zauwazysz ze jedna z uszczelek zawadza o mala dziurke z ostra krawedzia przez ktora przechodzi plyn do zbiorniczka wyrownawczego i wyciera ja w tym miejsce przez co przezpuscza plyn i klamka sie zapada...
klamke sie w b latwy sposob rozklada...
potrzebujesz kleszcze do pierscieni segera (kosztuja 3zl w sklepie metalowym)
tymi kleszcami sciskasz ta obraczke z 2 diurkami i go wyjmujesz..
jak wyjmiesz pierscien to tloczek sam wyskoczy...
sprobuje dostac taka uszczelke w sklepie z oringami i innymi uszcelniaczami...
ja mialem fuksa bo akurat bylem w Kaprun na pucharze swiata i koles z magury mi dal caly nowy tloczek...
luknij se na to tez http://www.dh-zone.com/testy/magura_gustav.php
polecam ludziom ktorzy maja gucka do obracania ta uszczelka co jakis czas o np cwierc obrotu przez co zapobiega sie wycieraniu jej w jednym miejscu
pozdro
mialem ten sam problem bo jak rozbierzezsz klamke to zauwazysz ze jedna z uszczelek zawadza o mala dziurke z ostra krawedzia przez ktora przechodzi plyn do zbiorniczka wyrownawczego i wyciera ja w tym miejsce przez co przezpuscza plyn i klamka sie zapada...
klamke sie w b latwy sposob rozklada...
potrzebujesz kleszcze do pierscieni segera (kosztuja 3zl w sklepie metalowym)
tymi kleszcami sciskasz ta obraczke z 2 diurkami i go wyjmujesz..
jak wyjmiesz pierscien to tloczek sam wyskoczy...
sprobuje dostac taka uszczelke w sklepie z oringami i innymi uszcelniaczami...
ja mialem fuksa bo akurat bylem w Kaprun na pucharze swiata i koles z magury mi dal caly nowy tloczek...
luknij se na to tez http://www.dh-zone.com/testy/magura_gustav.php
polecam ludziom ktorzy maja gucka do obracania ta uszczelka co jakis czas o np cwierc obrotu przez co zapobiega sie wycieraniu jej w jednym miejscu
pozdro
www.druidbicycles.com